Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Milan ke Rom dengan kereta api atau Rome ke Milan adalah mudah dan cekap pengalaman. Tidak untuk menyebut indah! Anda boleh mengambil kereta api lebih murah yang mungkin mengambil masa lebih lama daripada 3 beberapa jam tetapi kereta api dari Milan ke Rom membolehkan anda melompat di hentian perlu untuk meneroka. Atau anda boleh menaiki kereta api Freccia berkelajuan tinggi Trenitalia tanpa henti, yang mengambil masa hanya 3 jam dan 3 minit, lebih kurang daripada perjalanan penuh dengan kapal terbang! Apa sahaja yang anda tentukan panduan ringkas ini akan membantu anda dalam membuat keputusan terbaik untuk diri dan perjalanan anda!

Fakta-Fakta Yang Cepat:

  1. Jarak perjalanan: 297 batu
  2. Masa yang paling cepat: 3h:03m
  3. Kereta api setiap hari: 89
  4. Tiket Keretapi Untuk Milan ke Rom bermula dari :$51
  5. Best pembekal Keretapi Tiket: Simpan Kereta Api tentu saja

 

Milan To Rome Dengan Kereta Api & Rome Untuk Milan Dengan Kereta Api: Pemandangan

Bersedialah untuk mengalami pemandangan benar-benar luar biasa semasa anda menaiki selatan melalui Itali Lombardy, Emilia Romagna, dan wilayah Tuscany. Banyak Trenitalia Freccia AV kereta api berhenti di Bologna, Padua atau Genoa dalam perjalanan ke Roma. Pada lebih cepat laluan, anda tidak akan diperlukan untuk perubahan kereta api. Walau bagaimanapun, jika kamu dalam perjalanan di kereta yang lebih perlahan dan lebih murah serantau, anda mungkin diperlukan untuk pemindahan dari satu kereta api lain. Jika anda tidak berada dalam tergesa-gesa dan anda ingin membuat sebahagian besar anda Milan ke Roma perjalanan Dengan Kereta api, kemudian kita akan mengesyorkan ini pilihan. Berikut adalah sorotan!

1. Lombardy

Dengan Milan sebagai modal, ia tidak menghairankan bahawa pengunjung berduyun-duyun dalam berjuta-juta mereka untuk Lombardy setiap tahun. Tetapi di luar kegemaran fesyen, banyak lagi yang harus mengunjungi tempat-tempat di wilayah Lombardy Itali menangis keluar untuk dikunjungi.

Ada banyak hal untuk dilakukan di wilayah ini; mengagumi tenggelam istana di tasik yang indah, melawat biola bengkel di bandar-bandar bersejarah, kagum dengan seni dan seni bina Mantua - Lombardy benar-benar memberi tumpuan kepada pengunjung.

Tiket kereta api Milan ke Mantua

Tiket kereta api Turin ke Mantua

Tiket kereta api Padua ke Mantua

Tiket kereta api Venice ke Mantua

 

2. Emilia Romagna

Kami percaya Emilia Romagna mudah sepadan dengan tarikan lebih terkenal Tuscany dan Lombardy dan tawaran pilihan temptingly berpatutan untuk makan di luar dan penginapan. Ia adalah yang Milan ke Roma perjalanan Dengan Kereta api rahsia terpelihara pada pendapat kami tetapi juga Rom ke Milan dengan kereta api! Melompat turun di stesen ini dan pergi menjelajah!

Bolognia untuk Trains Modena

Venice untuk Trains Modena

Genoa untuk Trains Modena

Florence untuk Trains Modena

Emilia Romagna on the way from Milan to Rome By Train

 

3. Bologna

Ada begitu banyak hal untuk dilakukan di Bologna apabila perjalanan dari Milan ke Rom dengan Trenitalia Trains. Kami cadangkan yang ini sebagai salah satu tempat teratas untuk mempertimbangkan melompat off di. Memanjat menara zaman pertengahan, buku lawatan makanan menyeronokkan. Jika anda mahu kekal sedikit yang lebih lama ini menjadi pangkalan yang hebat untuk menerokai tarikan lain di rantau ini.

Tiket kereta api Venice ke Bologna

Tiket kereta api Florence ke Bologna

Tiket kereta api Rome ke Bologna

Tiket kereta api Milan ke Bologna

Bologna on the way from Milan to Rome By Train

 

4. Padua

Kurang dari 30 minit perjalanan di kereta api laju dari Venice, Padua terlalu kerap diabaikan oleh majoriti pengunjung. lagi, ia membuat untuk hari perjalanan besar dari Venice, menawarkan melihat ke dalam sejarah yang kaya sebuah bandar yang pernah menjadi Commune berkuasa.

Rumah ke Itali kedua tertua di universiti, dijumpai di 1222, Padua telah mengekalkan riang suasana bandar universiti, dengan piazza meriah dan jalan-jalan arcaded, banyak kafe dan bar di mana sentiasa ada Spritz adalah menjadi sangat penting sebagai angin hari ke petang. Jangan ketinggalan!

Milan untuk Trains Padua

Verona untuk Trains Padua

Bologna untuk Trains Padua

Bergamo untuk Trains Padua

Padua Italy

 

5. Genoa

Bagi sesiapa yang ke Milan ke Rom dengan Trenitalia Trains atau sebaliknya yang ada di sekitarnya mencari mendalam berlapis, selalunya tidak bertapis, dan berani secara autentik perjalanan pengalaman.

Kami mengesyorkan anda pergi ke Genoa (yang seperti Venice pernah berkuasa republik maritim) berhadapan Ligurian Laut. Menawarkan pengalaman yang lebih mentah dan sebenar, mendapatkan dicairkan rasa sejarah, dan alami pemandangan seni yang kaya di bandar ini dan seni bina yang ketara. Salah satu sebab utama kami sangat menikmatinya ialah terdapat seni yang hebat dan muzium adalah tidak sesak! Anda boleh mencari kerja dengan Caravaggio, Van Dyck. Menamatkan, Dürer dan Veronese di Palazzo Km dan Palazzo Rosso dan menjeling lain Lama karya Dunia dalam banyak tanda, seperti Palazzo Reale dan Galleria Nasional di Palazzo Spinola. Ada juga baik-baik saja contoh Genoa Sekolah seni, penting dalam abad ke-17, di Palazzo Blanco.

Milan untuk Trains Genoa

Rom ke Kereta api Genoa

Florence untuk Trains Genoa

Venice untuk Trains Genoa

Genoa Italy

 

Milan Ke Rom & Rome Untuk Milan Keretapi Times

Trenitalia berkelajuan tinggi Berkelajuan tinggi (DARIPADA) kereta api meninggalkan Central Station Milan sekali atau dua kali setiap jam untuk stesen Rome Termini - pemurataan 90 kereta api setiap hari. Daun kereta api Trenitalia terawal Milan Central Station di 5:00 a.m. Kereta terakhir ke Roma daun di Milan 11:18 petang.

Perhatikan bahawa hujung minggu dan cuti biasanya bermaksud perkhidmatan kurang kerap dan masa perjalanan kadangkala lebih lama.

Tiket kereta api Milan ke Rom

Tiket kereta api Rome ke Milan

Kemudahan Di Kereta Api Freccia Antara Milan <> Rom

Banyak kereta api Trenitalias Frecciargento AV membuat perjalanan harian antara Milan dan Rom dalam masa yang singkat 3 jam dan 3 minit, perjalanan sehingga 155 batu / 250 kilometer sejam.

Tiket kereta api berkelajuan tinggi Itali mempunyai tambahan yang hebat. Outlet elektrik di tempat duduk anda untuk mengecas peranti serta WiFi di dalam kereta Frecciarossa dan Frecciargento. Walau bagaimanapun, isyarat akan turun semasa anda berada di dalam terowong dan di stesen-stesen. Anda boleh mempunyai kafe Itali yang hebat di dalam kereta makanan di setiap kereta api. Serta cart makanan yang membawa makanan ringan, sandwic, dan minuman ke tempat duduk anda. Pada akhir setiap kereta, anda akan mendapati tandas dan banyak rak ke kedai bagasi besar.

Bersedia untuk mengemas beg anda dan menerokai Milan ke Rome With Trenitalia Trains atau sebaliknya – Rome ke Milan dengan Keretapi di 3 Jam? Apa sahaja yang anda pilih, Tempah tiket kereta api anda dalam beberapa minit dengan bantuan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Milan Ke Rome Dengan Kereta Api Trenitalia” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmilan-rome-train%2F%3Flang%3Dms – (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)