Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 11/06/2021)

Jika anda yang lama untuk melihat beberapa Eropah -Mesti melawat destinasi, beberapa kebanyakan bandar-bandar yang mesra basikal pasti akan membuat senarai anda. Bandar-bandar yang besar untuk diterokai dengan basikal, membuat mereka ideal untuk pelancong yang ingin berjimat. Dan anda boleh pergi ke sana dengan kereta api. Berikut adalah sepuluh kebanyakan bandar-bandar mesra basikal di Eropah:

 

1. Basikal mesra Amsterdam, Belanda

Amsterdam secara konsisten di kalangan kebanyakan bandar-bandar mesra basikal di Eropah. Ia telah dipisahkan trek kitaran dan bukannya lorong, membolehkan anda untuk pergi mana-mana bebas kereta. Anda boleh mencapainya dengan kereta api dari Paris, Brussels, Copenhagen dan lain-lain destinasi utama Eropah.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

 

2. Basikal mesra Copenhagen, Denmark

Copenhagen dilaburkan lebih € 134 juta untuk membangunkan yang rangkaian berbasikal selama bertahun. Yang menyumbang kepada membuat rangkaian laluan basikal mereka menarik dan melancarkan Copenhagen menjadi antara hijau destinasi Eropah.

Hamburg untuk Trains Copenhagen

Hanover untuk Trains Copenhagen

Berlin untuk Trains Copenhagen

 

3. Basikal mesra Berlin, Jerman

Mengambil basikal di Berlin pada musim panas

Berlin telah berusaha untuk menjadi salah satu yang paling bandar-bandar yang mesra basikal di Eropah untuk seketika. Mereka akhirnya berjaya, terima kasih kepada kempen rumit komuniti berbasikal. Sebagai salah satu hab trafik kereta api Eropah, Berlin agak mudah untuk ke.

Bremen ke Kereta api Berlin

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

4. Utrecht, Belanda

Perkampungan di Belanda suka basikal mereka. Utrecht banyak melabur dalam basikalnya infrastruktur. jalan-jalan basikal Long dan kemudahan tempat letak kereta besar menjadikannya mudah untuk menggunakan basikal terdapat.

Brussels untuk Trains Utrecht

Antwerp untuk Trains Utrecht

Berlin untuk Trains Utrecht

Paris untuk Trains Utrecht

 

5. Antwerp, Belgium

Antwerp adalah bandar paling mesra basikal Belgium, dengan maju rangkaian laluan berbasikal. Dengan projek-projek besar yang bertujuan untuk meningkatkan ia lagi, Antwerp pasti akan kekal antara destinasi berbasikal bahagian di Eropah.

Brussels untuk Trains Antwerp

Amsterdam untuk Trains Antwerp

Lille untuk Trains Antwerp

Paris untuk Trains Antwerp

 

 

6. Vienna, Austria

Vienna mempunyai melaksanakan yang pertama di Eropah basikal kargo sistem sewa. Antara inisiatif lain yang bandar menaja untuk membuat Vienna lebih mesra basikal sedang membina 1300-km rangkaian laluan basikal.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

7. Basel, Switzerland

Basel adalah indah dan antara Bandar Mesra Kebanyakan Bike

Basel terkenal dengan beberapa perkara, dan menjadi mesra basikal adalah salah seorang daripada mereka. Dalam mana-mana cuaca atau musim, anda boleh melihat penduduk Basel menggunakan basikal mereka untuk mengemudi di sekitar dengan mudah. Anda boleh sampai ke Basel dari Amsterdam dengan kereta api secara langsung.

Munich untuk Trains Basel

Zurich ke Kereta api Basel

Bern untuk Trains Basel

Geneva untuk Trains Basel

 

8. Munster, Jerman

antara Jerman kebanyakan bandar-bandar mesra basikal, Munster menyimpan ranking yang konsisten baik. Bandar ini sedang berusaha keras untuk memastikan penunggang basikal berpuas hati dengan infrastruktur berbasikal dan keselamatan.

Essen untuk Trains Munster

Bielefeld untuk Trains Munster

Cologne untuk Trains Munster

Hanover untuk Trains Munster

 

9. Verona, Italy

bandar-bandar Itali biasanya bukanlah orang kebanyakan bandar-bandar mesra basikal di Eropah, tetapi Verona berdiri dengan baik. Ia adalah satu bandar yang besar untuk meneroka dengan basikal, dan perjalanan kereta api dari Rome ke Verona hanya menambah kepada keindahan anda perjalanan.

Rimini untuk Trains Verona

Rom ke Kereta api Verona

Florence untuk Trains Verona

Venice untuk Trains Verona

 

10. Munich, Jerman

Munich mempunyai rancangan yang jelas untuk membina zon rangkaian basikal luas dan meningkatkan infrastruktur berbasikal. Matlamat utama adalah untuk mencapai a 30% nisbah mod untuk basikal. Jika anda ingin mencuba mendapatkan sekitar Munich di atas basikal, kamu boleh pergi ke sana dengan kereta api dari Berlin, Vienna, dan Zurich, kalangan bandar-bandar lain.

Berlin ke Kereta api Munich

Frankfurt ke Kereta api Munich

Vienna untuk Trains Munich

Stuttgart ke Kereta api Munich

 

Adakah anda bersedia untuk berkunjung ke beberapa destinasi terbaik di Eropah dengan hanya menggunakan basikal dan kereta api anda? Bersedia untuk pengembaraan seumur hidup, dan menempah tiket kereta api anda awal!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-bike-friendly-cities%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)