Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 19/08/2022)

Musim sejuk adalah masa yang tepat untuk membina kebakaran keritik, selamat memukul cerun, membina snowmen dan merapat dengan secawan teh. malangnya, bukan semua keseronokan dan permainan. Musim sejuk juga mewujudkan beberapa jalan yang paling khianat syarat. Kerana kebanyakan kita tidak boleh hibernate sehingga musim bunga, Disini adalah petua yang anda perlukan pada cara untuk kekal selamat semasa memandu semasa musim sejuk.

 

Pemanduan selamat? Nombor Jangan Lie

How to stay safe while driving

 

Fikir kita menjadi terlalu berhati-hati memberikan anda tips mengenai Bagaimana untuk kekal selamat semasa memandu semasa musim sejuk? mengikut AAA, ribut musim sejuk, cuaca buruk, dan keadaan jalan raya ceroboh adalah satu faktor dalam hampir setengah juta kemalangan dan lebih daripada 2,000 kematian di jalan raya setiap musim sejuk.

Paris untuk Trains Lille

Rom ke Kereta api Milan

Hamburg untuk Trains Berlin

Geneva untuk Trains Paris

 

Pek Up Supplies Kecemasan untuk perjalanan kereta anda

 

kadang-kadang, niat anda untuk kekal selamat semasa memandu semasa musim sejuk tidak cukup. Kami suka untuk hidup dengan moto, ' Berharap untuk yang terbaik, bersedia untuk yang terburuk. Pastikan kereta anda dilengkapi dengan bekalan dalam kes kecemasan. Termasuk selimut hangat, pakaian hangat, kit pertolongan cemas, lampu suluh atau suar, kabel pelompat, yang scraper ais, spades, pasir atau kitty sampah untuk memberi anda daya tarikan, dan salji rantaian. Anda juga perlu membawa air, bekalan makananBar -like tenaga atau campuran-dan jejak pengecas telefon!

Florence untuk Trains Levanto

Florence untuk Trains La Spezia

Rom ke Trains La Spezia

Rom ke Kereta api Levanto

 

Semak untuk Ice untuk Penginapan Mirrors To Stay Safe Semasa Memandu

How to stay safe while driving

Ini adalah tip musim sejuk memandu yang profesional jarak jauh pemandu gunakan untuk menentukan jika keadaan jalan raya yang berais. Memeriksa cermin luar anda. Jika ais mula terbentuk pada cermin, itu adalah satu petunjuk yang baik ais yang juga terbentuk pada jalan raya. Mengambil langkah-langkah tambahan untuk kekal selamat semasa memandu atau tunggu sehingga ia menjadi panas untuk memandu.

Brussels untuk Trains Rotterdam

Antwerp untuk Trains Rotterdam

Berlin ke Kereta api Rotterdam

Paris untuk Trains Rotterdam

 

Memandu Selamat dan Tinggalkan Awal!

Ini mungkin kelihatan seperti satu jelas, tetapi kita tahu anda sibuk dan tidak sabar-sabar untuk sampai ke destinasi anda yang seterusnya. Kami di sini untuk mengingatkan anda untuk mengambil ia memperlahankan! Salah satu tips utama kami di Bagaimana untuk kekal selamat semasa memandu semasa musim sejuk membolehkan masa tambahan untuk tiba di destinasi anda. Perjalanan boleh mengambil masa yang lama semasa musim sejuk daripada masa yang lain tahun ini, terutamanya jika anda menghadapi keadaan ribut atau jalan-jalan berais. Dan memandu dalam cuaca buruk cukup tertekan tanpa tekanan tambahan yang lewat, yang mungkin awan memandu penghakiman selamat anda.

Bremen untuk Trains Nuremberg

Leipzig untuk Trains Nuremberg

Hanover untuk Trains Nuremberg

Hamburg untuk Trains Nuremberg

 

Memandu Selamat dan mengurangkan gangguan

How to stay safe while driving

Bagaimana untuk kekal selamat semasa memandu semasa musim sejuk #1 tip: Meletakkan telefon anda! Pastikan telefon anda dimatikan atau berkaitan dengan kereta anda Bluetooth dan tidak pernah mengambil tangan anda daripada roda atau mata di luar jalan raya untuk memeriksa bahawa mesej WhatsApp.

 

Tinggal Selamat Semasa Memandu Means Mendengar Road!

Tiada, tidak mendengar hati anda. Tidak kali ini anyway. Mendengar jalan raya. literal. Tayar membuat bunyi yang berbeza ketika memandu di atas salji dan ais, yang merupakan satu lagi sebab untuk menyimpan jumlah radio anda ke bawah untuk musim sejuk memandu keselamatan. bunyi jalan bersalji sepatutnya menjadi kuat kerana salji ditendang sehingga. Jika bunyi yang kuat tiba-tiba berhenti, anda mungkin telah berpindah dari salji ais. Tunggu masuk ke bunyi tayar anda di jalan raya untuk menjaga di atas keadaan jalan raya yang sering berubah dengan cepat, terutamanya semasa atau selepas ribut.

Munich untuk Trains Basel

Zurich ke Kereta api Basel

Bern untuk Trains Basel

Geneva untuk Trains Basel

 

Anti-Freeze jika anda mahu untuk kekal selamat semasa memandu

Bagaimana Tinggal Selamat Semasa Memandu Semasa Winter? Pastikan cecair pengelap anda mengandungi anti-freeze, supaya semburan tidak membekukan dalam cuaca sejuk. Mempertimbangkan membeli bilah pengelap musim sejuk, yang menghalang ais dan salji dari pengerasan pada pengelap!

Saya mengikuti tips anda dan masih tersekat

 

 

kadang-kadang, perkara-perkara ini cant dielakkan. Jika anda terjebak dalam salji di sini adalah beberapa tips cepat:

  • Berada dalam kenderaan anda: kenderaan anda menyediakan tempat tinggal sementara dan memudahkan penyelamat untuk mencari anda. Jangan cuba untuk berjalan di dalam ribut teruk. Ia adalah mudah untuk lupa kenderaan anda di meniup salji dan menjadi hilang.
  • Jangan overexert diri: Apabila menggali keluar kenderaan anda, mendengar badan anda dan berhenti jika anda menjadi letih.
  • menjadi nyata: Ikat kain berwarna terang ke antena kenderaan anda atau letakkan kain di bahagian atas tingkap yang digulung untuk memberi isyarat bahaya. Pada waktu malam, menjaga cahaya kubah pada jika boleh. Ia hanya menggunakan sejumlah kecil elektrik dan akan membuat ia lebih mudah bagi penyelamat untuk mencari.
  • Membersihkan Paip Ekzos: Pastikan paip ekzos tidak tersumbat dengan salji, ais, atau lumpur. A paip ekzos tersumbat boleh menyebabkan maut gas karbon monoksida bocor ke dalam petak penumpang kenderaan itu semasa kenderaan enjin sedang berjalan.
  • Ikuti hangat: Gunakan apa sahaja yang ada untuk melindungi badan anda daripada sejuk. Ini boleh termasuk tikar, surat khabar, atau peta kertas. Pra-pack selimut dan pakaian berat untuk digunakan dalam kes kecemasan.
  • memulihara Fuel: jika boleh, hanya menjalankan enjin dan pemanas cukup lama untuk menghapuskan sejuk. Ini akan membantu untuk menjimatkan bahan api.

Travel kereta? Abaikan semua yang kita hanya berkata

Bagaimana jika ada cara anda boleh mengelakkan semua kerumitan di atas untuk kekal selamat semasa memandu? Jika hanya terdapat satu cara pengangkutan yang anda boleh melompat ke atas, dan sampai ke destinasi anda dengan cepat dan perjalanan dengan selamat. Oh tunggu, terdapat! Ia dipanggil kereta api!

Memang benar bahawa kereta menawarkan kebebasan yang lain beberapa mod pengangkutan melakukan. Anda boleh melakukan perjalanan bersama-sama jika tidak dapat dihubungi jalan pesisir pantai, kepala ke kampung-kampung terpencil, dan tidak bimbang tentang jadual atau kerusi menjual keluar. Mereka tidak tanpa kelemahan mereka, bagaimanapun. Melihat banyak sebab-sebab di atas!

 

Kereta api adalah lebih selamat dan lebih cepat! Jadi tidak perlu untuk kekal selamat semasa memandu jika anda Latih perjalanan, juga Kereta api adalah lebih murah, terutamanya jika anda menggunakan Simpan Kereta Api untuk menempah tiket kereta api anda. Memerlukan lebih meyakinkan? Kami menulis sebuah blog di seluruh mengapa perjalanan kereta api adalah yang unggul untuk jalan perjalanan.

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsafe-driving-during-winter%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)