Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 02/09/2022)

Peningkatan trend ke arah yang lebih mesra alam telah mencetuskan banyak, dan diubah inisiatif hijau di peringkat global, di bandar-bandar besar dan bandar-bandar kecil sama. Salah satu daripada banyak tanda-tanda ini adalah peningkatan penggunaan tenaga boleh diperbaharui dalam kehidupan harian rakyat dan bekerja dalam bidang yang ia tidak pernah dianggap opsyen sebelum. Satu kawasan itu adalah keselamatan jalan raya, di mana ia digunakan dalam segala-galanya daripada tanda-tanda jalan lampu isyarat kepada sistem isyarat, itu menjadikan keadaan jalan lebih dilihat di harga yang lebih murah, dan juga menyelamatkan kedua-dua wang dan planet dalam proses.

Walaupun tanda-tanda di jalan raya tidak benar-benar perlu dinyalakan untuk melakukan kerja mereka, lampu pasti mempunyai faedah tambahan supaya pemandu lebih sedar. tanda-tanda jalan berkuasa solar dilengkapi dengan lampu LED menyediakan kemudahan untuk penglihatan yang lebih baik, kedua-dua di siang hari dan pada waktu malam (Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai prinsip-prinsip operasi mereka di sini) Mereka menyediakan pelbagai Koperasi yang baik walaupun dalam keadaan cuaca yang keras yang biasanya mewujudkan keadaan yang sering berlaku kemalangan. Tanpa mengira tempat mereka - di persimpangan, persimpangan jalan, atau lintasan kereta api, tanda-tanda ini memastikan keselamatan yang lebih besar bagi pejalan kaki dan kenderaan.

 

Kelebihan utama Of Solar-Powered Road Signs

Manfaat besar dan kelebihan tanda-tanda ini adalah hakikat bahawa tenaga yang diberi makan oleh Allah tidak datang daripada pembakaran bahan api fosil. Ia tidak mencemarkan dengan cara yang arang batu, minyak, dan do gas, yang menjadikan ia 100 peratus mesra alam. Satu-satunya syarat adalah cukup waktu cerah bagi membolehkan cahaya matahari untuk dituai, ditukar dan disimpan untuk digunakan selama setahun. Sebagai sukar kerana pra-syarat ini mungkin kelihatan, apabila dikenakan, pemasangan adalah benar-benar menjimatkan kerana sensitiviti kepada pergerakan, yang membolehkan jawatan seperti ini untuk beroperasi hanya apabila terdapat trafik sebenar di jalan raya, bukan sepanjang masa. Solar kegunaan tenaga adalah pelbagai rupa dan benar-benar menarik, tidak mereka?

Sejak pemasangan ini adalah sukar untuk mengabaikan, mereka meningkatkan kesedaran pemandu dan pejalan kaki dalam bulatan, di tempat letak kereta, kawasan berbahaya yang diketahui menyebabkan kemalangan, dan lain-lain. Hakikat bahawa mereka tidak perlu wayar atau sumber elektrik berdekatan untuk mengendalikan jenama mungkin untuk meletakkan mereka di mana sahaja, selain hakikat bahawa mereka benar-benar kos rendah dan rendah penyelenggaraan. Manfaat tambahan adalah hakikat mereka begitu mudah untuk memasang - mereka boleh dilampirkan sama ada untuk jawatan tetap atau satu mudah alih untuk mobiliti yang lebih besar. Ini menjadikan mereka besar semasa kerja pembaikan jalan, kerana mereka boleh meletakkan dan dikeluarkan dalam hampir tiada masa dan tanpa menyebabkan gangguan kepada laluan pejalan kaki berdekatan.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

Benefits Of Solar-Powered Railroad Crossing Signals And Road Signs

 

Solar Signals Railroad

isyarat kereta api lintasan yang menggunakan tenaga cahaya matahari boleh digunakan dalam kedua-dua zon industri dan kawasan luar bandar. Produk seperti ini, seperti https://www.solarlightingitl.com/solar-railroad-crossing-systems/ mengesan kereta api yang menghampiri menggunakan sensor tanpa wayar, dan apabila mereka mendapat isyarat, mereka mengaktifkan lampu lintasan dan bunyi yang berjalan dengan sehingga kereta api telah berlalu dan ia adalah selamat untuk menyeberangi landasan. Isyarat-isyarat ini biasanya pergi di pasang pada setiap sisi lintasan kereta api, dan pautan tanpa wayar suis mereka di dalam dan luar pada masa yang sama. Mungkin perkara yang terbaik tentang memasang mereka adalah hakikat bahawa tidak ada peti luaran atau kabel panjang yang terlibat.

Keseluruhan sistem bergantung kepada tenaga suria yang cukup untuk bertahan 10 jam kerja tanpa gangguan apabila dicas sepenuhnya tetapi mempunyai sandaran bateri, sekiranya terdapat kekurangan lengkap cahaya matahari apabila tenaga yang terkumpul habis. Sistem ini juga kadang-kadang hanya diaktifkan jika kriteria diprogramkan tertentu dipenuhi, seperti kelajuan tertentu, di mana kereta api menghampiri bergerak, sebagai contoh. Ia boleh ditetapkan sehingga hanya api penggera jika nilai adalah lebih 65 mph dan mengabaikan trafik, bergerak lebih perlahan daripada yang. Pilihan adalah pelbagai.

Walaupun tenaga hijau telah tidak dimasukkan sepenuhnya ke dalam kehidupan orang biasa lagi, kita dapat melihat kehadiran dan penggunaan tumbuh sebanyak minit, memasukkan lebih banyak bidang kehidupan. Ia benar-benar masa depan planet kita dan merupakan cara yang alam yang mementingkan kemajuan pelukan tanpa mencederakan lagi baki rapuh dan halus dalam alam semula jadi yang sudah pun mengalami kesan serius oleh seorang lelaki. jalan raya dan kereta api penyelesaian solar adalah contoh yang baik praktikal, bijak pandai, dan penggunaan murah sumber asli yang hebat.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

rail crossing

 

Kami mengambil berat tentang alam sekitar dan kita suka seni perjalanan. Mulakan dengan membuat tempahan perjalanan kereta api dengan Simpan Kereta Api, hari ini!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Faedah Solar Powered Signals Railroad Crossing And Road Signs” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan memberi kami kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/solar-powered-railroad-crossing-signal/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)