Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 10/09/2021)

perjalanan solo yang terbaik adalah dicemari kerakusan dan spontan. Ia adalah kebebasan untuk datang dan pergi sesuka hati, tinggal di satu tempat lebih lama dengan sesuka hati, dan melangkau laman web yang dikomersialkan; jika anda tidak boleh diganggu. Satu-satunya kompromi anda perlu make adalah untuk diri anda. Antara banyak trend pelancongan global yang semakin meningkat, perjalanan solo mengambil tempat teratas, tetapi dengan lawatan solo besar datang tanggungjawab yang besar. Anda tahu apa yang mereka katakan, terdapat kebaikan dan keburukan kepada mana-mana keadaan. Keinginan anda untuk melakukannya secara cara bersendirian anda perlu menjadi pemikiran ke hadapan dan bersedia. tanggungjawab itu berhenti dengan anda. Apabila berlaku pir berbentuk sedikit, anda perlu mempunyai keyakinan dan arif untuk menyelesaikannya. Berikut adalah beberapa petua terbaik kami mengenai Cara Merancang Perjalanan Solo.

 

Perjalanan Solo: Melancong dengan keretapi

Salah satu daripada mod popular sebahagian besar pengangkutan untuk pelancong solo adalah untuk melancong dengan keretapi. Perjalanan dengan kereta api membuka sejumlah besar destinasi yang anda boleh memerah ke dalam beberapa minggu. Terdapat juga unsur sosial, ia adalah satu cara yang baik untuk berhubung dengan rakan-rakan pengembara dalam persekitaran yang selamat. perjalanan solo dengan kereta api juga adalah cara yang baik untuk benar-benar dapat melihat destinasi dan landskap anda lulus melalui mereka. Terdapat juga khabar angin bahawa konduktor kereta api adalah orang yang sesuai untuk bertanya tentang fotografi kereta api, cuba untuk cerita Instagram sempurna seterusnya.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

Travel By Train is the best

 

Memilih Destinasi A & tempahan Penginapan

Apabila anda memilih destinasi untuk solo anda bergerak – daftar luar musim, yang boleh membantu meregangkan bajet anda sedikit lagi. Perjalanan keseluruhan adalah milik anda tetapi begitu juga kos. Mempunyai bahawa dalam fikiran, memeriksa cuaca! Beberapa destinasi semasa di luar musim adalah semata-mata yang mengerikan dan ia akan menjadi satu idea yang baik untuk menjaga dalam acara-acara utama akal atau cuti yang boleh menghantar harga melambung. Tidak ada kekurangan tempat penginapan, di mana sahaja yang anda membuat keputusan untuk perjalanan, hotel, B&B, dan melimpah ruah Airbnb. Memilih satu yang tepat untuk anda dan bajet anda.

Marseilles untuk Trains Lyon

Paris untuk Trains Lyon

Lyon untuk Trains Paris

Lyon ke Kereta api Avignon

Use Trains On Your Solo Travel Trip

 

Perjalanan Solo: Merancang jadual perjalanan anda

Spontan adalah salah satu faedah paling istimewa dalam bilik solo tetapi, bermula dengan, cuba dan mempunyai jadual perjalanan yang terperinci. Ia merupakan satu titik permulaan yang sangat baik. Kenal pasti maklumat penting daripada destinasi yang anda telah memilih dan menetapkan garis masa. Keindahan mempunyai terperinci jadual perjalanan adalah bahawa ia boleh membimbing anda dan pada masa yang sama membolehkan anda untuk menukar seperti yang anda pergi bersama-sama.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

Take Photos During Your Travels

 

Kekal selamat

Utamakan keselamatan tidak pernah apter. Jika anda hendak pergi berjalan di suatu tempat baru dan pernah diterokai untuk anda, berhati-hati dengan jenayah kawasan panas tempatan dan melakukan penyelidikan anda! Apabila anda keluar dan kira-kira, menyimpan barang-barang berharga anda daripada depan mata dan cuba untuk tidak berjalan-jalan melihat pada telefon anda. Membawa nama dan alamat hotel anda dengan anda, hanya dalam kes. Cuba membiasakan diri dengan beberapa nombor kecemasan tempatan dan semasa anda penyelidikan Maklumat keselamatan untuk destinasi tertentu anda, melakukan sedikit penyelidikan mengenai etika budaya dan juga. Salah satu daripada langkah-langkah keselamatan terbaik berkongsi jadual perjalanan anda dengan rakan atau ahli keluarga. Membiarkan orang-orang tahu di mana anda berada dan apa perancangan anda. Memaklumkan kepada mereka tentang apa-apa perubahan yang anda boleh membuat sepanjang jalan.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

How To Plan A Solo Travel Trip

 

Perjalanan Solo: Berkawan Sepanjang Jalan

Walaupun perjalanan solo yang besar, anda boleh pergi untuk hari tanpa bercakap dengan seseorang. damai mungkin menjadi salah satu sebab-sebab anda melancong solo tetapi lama kelamaan ia boleh mengambil tol. nasib baik, apabila anda bergerak, ia agak mudah untuk bertemu orang baru dan menyerang sehingga beberapa perbualan. Yakin. Menjaga telinga anda terbuka untuk loghat biasa kepada anda sendiri dan ingat bahawa pengalaman yang dikongsi adalah sempurna yang pemecah ais untuk berhubung dengan pelancong rakan-rakan.

Kereta api Amsterdam To London

Paris untuk Trains London

Berlin untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

Make Friends Along Your Travels

 

pack Light

Apabila anda melakukan perjalanan solo, anda perlu memastikan anda boleh membawa semua yang anda sendiri. Satu carry-on, beg pakaian, atau beg galas mestilah jumlah bagasi yang sempurna sama ada anda akan melakukan perjalanan selama satu atau tiga minggu. Pek untuk destinasi, berpakaian untuk cuaca, yang sepatutnya meringankan beban anda. Anda akan terkejut melihat bagaimana baik rasanya untuk pek yang penting sahaja dan meninggalkan kekusutan. Kamera anda sentiasa satu keperluan, solo perjalanan dan fotografi seiring.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

 

Perjalanan Solo: Makan malam Untuk Satu

Jika anda cukup berani untuk cawangan ke dalam perjalanan solo, anda berani untuk makan sahaja. Di banyak negara, sarapan dan makan tengah hari cenderung untuk menjadi lebih kepada soal kasual jadi jika anda takut meja untuk satu senario, mulakan dengan masa-masa makan. Mengambil sebuah buku atau jurnal dengan anda dan jika makan sahaja benar-benar tidak adalah perkara anda, melihat ke dalam kumpulan pertemuan tempatan. Anda boleh berhubung dengan orang-orang yang bersenang-senang dalam perlawanan foodie dan jika anda ingin benar-benar mahu untuk mengelakkan orang ramai, rupa penginapan yang menawarkan dapur kecil dan masak sehingga ribut anda sendiri.

Munich untuk Trains Zurich

Berlin untuk Trains Zurich

Basel untuk Trains Zurich

Vienna untuk Trains Zurich

Eating on a Solo Travel Trip

 

Cuba Tiba In The Day

Apabila anda merancang jadual anda, cuba untuk pelan untuk tiba pada waktu siang. Ia adalah agak satu tugas yang mudah untuk mencari jalan anda melalui bandar yang tidak dikenali dalam gelap dan lebih-lebih lagi apabila anda melakukannya solo. Perancangan akan menjadi sebahagian rumit misi perjalanan solo anda, bermula dengan, dan anda boleh surut dan aliran yang anda bergerak bersama-sama tetapi ini perkara kecil membuat perbezaan yang besar.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

Solo Travel Trip Photos

 

Anda membuat pilihan yang tepat untuk melakukan perjalanan anda sendiri dan mempunyai lawatan solo. Anda akan jauh lebih perseptif dan terbuka kepada apa yang berlaku di sekeliling anda. Sentiasa mempercayai naluri anda apabila perjalanan dan penggunaan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Bagaimana Rancangan A solo Travel Trip?” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/solo-travel-trip/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)