Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 20/09/2021)

Mencari yang Spectacular Universiti Paling Di Eropah? Kemudian membaca! Kita tahu memilih universiti merupakan tempat yang penting. Sudah tentu, seseorang mesti mengambil kira pengajaran dan kemudahan pembelajaran universiti yang menawarkan apabila memilih yang mana satu untuk menghadiri. Walau bagaimanapun, kadang-kadang perasaan usus adalah baik untuk pergi terlalu. di sini, di Simpan Kereta Api kami telah melakukan beberapa kajian untuk anda dan menyusun satu senarai yang Kebanyakan Universiti Spectacular. Mereka semua berbangga seni bina yang menakjubkan. Beberapa bilik mempunyai sejarah yang menakjubkan, tetapi beberapa universiti yang lebih baru ditubuhkan juga dipaparkan dalam senarai ini. Mereka menawarkan estetik yang lebih kontemporari dengan bangunan moden dan ciri-ciri seni. Beritahu kami apa yang kegemaran anda!

 

Universiti Bologna, Itali

Bologna University is one of the Most Spectacular Universities In Europe

yang Universiti Bologna dalam Itali dianggap sebagai universiti tertua di dunia, telah ditubuhkan pada 1088. Senarai ini daripada Kebanyakan Universiti Spectacular di Eropah, tetapi ini boleh dianggap salah satu universiti yang paling hebat di dunia. Gambar di bawah adalah Palazzo Poggi, salah satu bangunan utama universiti. Ia menempatkan tiga daripada ini universiti muzium dengan pameran mengenai sejarah semula jadi, anatomi, obstetrik, fizik, dan kimia. Ya, anda membaca yang betul. Mereka mempunyai muzium sendiri!

Tetapi mereka tidak adalah satu-satunya bangunan anda perlu melawat apabila skop keluar Kebanyakan Universiti Spectacular. Terdapat banyak bangunan dalam universiti yang anda perlu memakai senarai yang mesti lawatan anda. Ini termasuk College of Spain, merah jambu, bangunan yang terkurung menggabungkan kedua-dua elemen Gothic dan Renaissance dalam reka bentuk. Serta seni bina yang indah, universiti adalah rumah kepada taman botani 2 hektar.

How To Sana Dengan Keretapi?

Oleh kerana lokasi pusat dan geografi, Bologna telah dibangunkan menjadi salah satu pengangkutan kereta api utama hab daripada utara Itali. Ia adalah sangat baik yang berkaitan dengan pusat-pusat Itali utama yang lain.

  • Bologna adalah 37 minit dari Florence
  • 2-hr 20 min dari Rom
  • 2 jam dari Venice
  • 1 jam dari Ferrara
  • A laluan kereta api kelajuan tinggi moden membolehkan mencapai Milan dalam kira-kira 65 minit.
  • Cawangan lain talian ini menghubungkan Bologna dengan Rom.

Nota sampingan: Di samping mengambil melatih selatan dari Milan, jangan lupa untuk melihat kelibat Duomo terletak di atas Bologna di selatan. Ia adalah amat menarik pada waktu matahari terbenam.

Venice ke Kereta api Bologna

Florence ke Kereta api Bologna

Rom ke Kereta api Bologna

Milan ke Kereta api Bologna

 

Universiti Rostock, Jerman

yang Universiti Rostock bukan sahaja universiti yang tertua di Baltic Sea Region; ia juga adalah yang paling kaya dalam tradisi. Dan sudah tentu, salah satu daripada Spectacular Universiti Paling Di Eropah. Kerana ia telah ditubuhkan pada 1419, ia tidak lama lagi akan menyambut ulang tahun ke-600 yang. Ia akan melihat kembali tradisi lama mendidik pelajar dan melakukan penyelidikan. Bangunan Gothic-gaya, ditambah pula dengan jalan yang dibarisi pokok dan taman membuat untuk latar belakang yang menakjubkan. Di tengah-tengah universiti adalah bangunan utama yang menarik perhatian yang menarik kita pada mulanya untuk menambah ini kepada yang Kebanyakan Universiti Spectacular. Ia adalah terletak bertentangan a taman dan air pancut, tempat yang sesuai untuk pelajar dan pelawat untuk menghabiskan masa yang mengagumi luaran kaya bangunan.

Universiti Rostock terdiri daripada sembilan fakulti tradisional dan satu fakulti disiplin pusat di mana ahli-ahli sains dan pelajar dari semua fakulti bekerjasama untuk melakukan penyelidikan dalam empat bidang utama:

  1. kehidupan, cahaya, dan perkara
  2. sistem maritim
  3. Penuaan individu dan masyarakat
  4. pengetahuan – budaya – transformasi

Universiti Rostock adalah salah satu universiti Jerman dengan pelbagai sangat luas mata pelajaran. Ia menawarkan lebih daripada 100 kursus: 34 selesai dengan bujang, 56 dengan ijazah sarjana, 37 (termasuk guru) dengan peperiksaan negeri, dan 3 dengan Ph.D yang. tambahan pula, Pusat Latihan dan Penyelidikan Pendidikan Guru bukan sahaja menjalankan penyelidikan pendidikan tetapi juga berusaha meningkatkan kualiti latihan guru.

How To Sana Dengan Keretapi?

Ingin mengetahui bagaimana untuk mendapatkan kepada salah satu daripada Kebanyakan Universiti Spectacular Di Eropah? Mana arah anda ke luar daripada (cth. Rostock atau Schwerin, Berlin atau Hamburg), mengambil kereta api sehingga anda sampai ke stesen kereta api Wismar. Dari sini, awak boleh menaiki bas ke perhentian bas di J.-R.-Becher-Strasse dengan menggunakan garis 4 atau G (ke arah Ostseeblick) atau B-D (ke arah Seebad Wendorf). Hanya satu minit berjalan kaki dari perhentian bas ini di seberang tempat letak kereta kepada Kampus.

(Untuk pelan rangkaian laluan bas bandar, jadual dan harga, sila lawati laman web bandar Hanseatic Wismar.

Berlin untuk Trains Rostock

Hamburg untuk Trains Rostock

Schwerin untuk Trains Rostock

Wismar untuk Trains Rostock

Universiti Aarhus, Denmark Apakah kami Universiti Spectacular Last Di Eropah

Spectacular Aarhus University

Universiti Aarhus terletak di bandar kedua terbesar di Denmark (Aarhus juga merupakan nama bandar) dan dicirikan oleh kampus hijau, lengkap dengan sebuah tasik. Universiti ini adalah contoh yang terbaik bagaimana buatan manusia struktur dan alam semula jadi boleh bekerja dalam harmoni. Ditunjukkan oleh bangunan utama, dengan sempurna. Banyak bangunan telah direka oleh arkitek Denmark C.F. Moller dalam reka bentuk yang moden yang mencerminkan belia universiti. Moller dan rakan-rakannya Kay Fisker dan Povl Stegmann bertanggungjawab terhadap bangunan kuning-bata. Mereka adalah unik dan tersendiri kepada universiti. Bangunan utama sejak itu telah dianggap sebagai salah satu 12 yang paling penting kerja-kerja seni bina dalam sejarah Denmark. Salah satu daripada banyak sebab ia adalah salah satu yang Maha Universiti Spectacular.

dengan lebih 44,000 pelajar, Universiti Aarhus adalah universiti kedua terbesar di negara ini. Ia merangkumi empat fakulti dalam Seni, Sains dan teknologi, kesihatan, dan Perniagaan dan Sains Sosial.

Di peringkat global berorientasikan, universiti itu mempunyai program pertukaran di tempat dengan lebih 50 institusi di seluruh dunia. Ini termasuk University of the Arctic, Rangkaian Utrecht, Pusat Nordik Fudan, dan Nordic Center India.

How To Sana Dengan Keretapi?

Aarhus terletak di salah satu persimpangan kereta api yang paling penting dalam Denmark. Terdapat berlepas setiap jam ke utara, selatan, dan barat. Dari Selatan dan Eropah Tengah, sambungan adalah melalui Hamburg / Flensburg. masa perjalanan dari Hamburg ke Aarhus adalah kira-kira lima jam. Dari negara-negara Eropah Timur melatih sambungan ke Aarhus pergi melalui Poland dan Copenhagen. Aarhus mempunyai perkhidmatan setiap jam ke dan dari Copenhagen. Pembukaan Terowong di bawah tali pinggang Great telah dipendekkan perjalanan satu jam. Perjalanan sekarang ini memakan masa tiga setengah jam. Terdapat beberapa sambungan harian ke Sweden, Jerman, dan seluruh Eropah.

Kereta api menuju ke stesen kereta api Aarhus meninggalkan Lapangan Terbang Copenhagen setiap jam. harga kira-kira DKK 410 untuk tiket sehala (termasuk tempahan tempat duduk).

 

Bersedia untuk mula menyemak pilihan anda? Menempah tiket kereta api sekarang sementara cuaca panas berlangsung, dengan bantuan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Yang Maha Universiti Spectacular Di Eropah” ke laman web anda? anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fspectacular-universities-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)