Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 19/09/2020)

Itali mempunyai beberapa perjalanan kereta api yang indah. Ia mempunyai beberapa kereta api yang cantik dan stesen indah seluruh negara, tetapi di mana telah perjalanan kereta api yang pertama yang pernah dibuat dalam Italy?

 

perjalanan kereta api yang pertama yang pernah dibuat di Itali

The Trip Keretapi Pertama Pernah Dibuat di Itali – Permulaan

perjalanan kereta api yang pertama yang pernah dibuat dalam Italy introduced railways was when Italy was a divided negara. Ia mengambil masa beberapa tahun untuk menghubungkan dan menyambung landasan kereta api yang sedia ada selepas Itali bersatu. Jalur kereta api pertama yang dibina Itali adalah garis Napoli ke Portici yang berada di Kerajaan Dua Sicili ketika itu. Talian ini adalah 7.25 kilometer panjang. garis dirasmikan pada 3rd Oktober di 1839. Ini adalah 9 tahun selepas pertama "moden" garis tengah bandar itu dibina yang merupakan Railway Liverpool dan Manchester.

Trek awal adalah satu landasan berkembar dan ia berlari dari tapak semasa Corso Garibaldi di Naples ke Royal Palace di Portici. Istana Diraja berada di kaki Gunung Vesuvius yang terkenal. Orang pertama membuat perjalanan kereta api ke Itali di sini, dan garis ini sekarang merupakan sebahagian daripada laluan kereta api Naples-Salerno.

Naples untuk Trains Salerno

Florence untuk Trains Salerno

Bari untuk Trains Salerno

Rom ke Kereta api Salerno

 

Hari moden

The Naples-Salerno laluan kereta api merupakan jalan kereta api utama dalam rangkaian kereta api Itali today and has a place in The First Train Trip Ever Made in Italy. Ia membentuk pautan dalam garis batang utama untuk Itali Selatan. kilometer pertama garis adalah laluan kereta api yang pertama. Orang kini menggunakan kereta api ke salah satu yang paling destinasi terkenal, a famous coastal town called Amalfi in the region of Campania. Ia adalah sebuah bandar pantai yang menakjubkan. Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa perjalanan kereta api untuk sampai ke sana sepanjang pantai adalah lebih kurang sama. Fikirkan perairan kristal, pasir putih dan kehijauan yang subur dalam dan di antara beberapa seni bina lama dan baru yang cantik. Anda akan dalam perjalanan anda untuk membayangkan perjalanan kereta api anda dari Naples ke Salerno, di mana anda akan menangkap bas atau cara lain anda yang dianjurkan pengangkutan ke dalam Amalfi.

Jadi apa yang berlaku kepada Naples-Portici talian? Fakulti Pertanian University Naples Federico II adalah pengguna utama garis ini kerana akses mudah kepada Mount Vesuvius. Laluan perjalanan kereta api pertama di Itali masih wujud hari ini.

Genoa untuk Trains Milan

Rom ke Kereta api Milan

Bologna untuk Trains Milan

Verona untuk Trains Milan

 

Laluan kereta api pertama di Itali membuka jalan untuk masa depan perjalanan kereta api dalam negara. Sebahagian daripada perjalanan kereta api yang paling cantik di sini. Mengimbas kembali pada perjalanan kereta api yang pertama yang pernah dibuat di Itali, kita boleh yakin bahawa walaupun banyak telah berubah. Pemandangan yang kekal seperti yang menawan kemudian seperti sekarang.

 

alam semula jadi perjalanan kereta api

 

So now that you learned about The First Train Trip Ever Made in Italy, are you thinking of Tempahan tiket kereta api for a European train trip? Mengapa tidak mengambil 3 minit di laman web kami untuk mencari tiket murah untuk laluan anda. Log masuk ke laman web kami sekarang untuk Kereta api buku.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fthe-first-train-trip-ever-made-in-italy%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Benamkan.