Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 25/01/2021)

Perjalanan dengan kereta api boleh menjadi salah satu cara yang paling santai dan menyeronokkan untuk mendapatkan sekitar. Anda perlu tahu bagaimana untuk membuat yang terbaik daripada perjalanan anda dan menjadi pintar. Sebagai disusun dengan baik dan mengetahui apa apa pergi jauh ke arah menjadikan kereta api anda perjalanan menyerlahkan percutian anda atau pengembaraan. Sila lihat di laman-Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart. Bersedia untuk perjalanan anda yang seterusnya.

 

Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart – TIP ONE: Membeli Tiket Anda Dalam Advance

Top 1 Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart, Pastikan untuk merancang perjalanan anda dan membeli tiket kereta api anda terlebih dahulu untuk memastikan anda mendapatkan pada kereta api yang anda mahu. Pastikan anda bertanya tentang apa-apa istimewa atau diskaun yang boleh disediakan untuk anda. Siapa yang tidak suka menyimpan wang tunai! Anda akan dapat menjimatkan sedikit wang untuk menghabiskan pada bahagian lain dari percutian anda.

Milan untuk Trains Naples

Florence untuk Trains Naples

Bari untuk Trains Naples

Rom ke Kereta api Naples

 

Stesen kereta api Wanita - Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart
Seorang wanita di Stesen Kereta Api

TIP DUA: Makan cepat-bagasi anda

Mudah Tips terbaik Train adalah bahawa Anda tidak sentiasa perlu menyemak anda beg dalam dan jika mereka mempunyai saiz yang munasabah anda juga boleh memilih untuk menyimpannya di dalam rak di atas kerusi atau baji mereka ke dalam ruang segi tiga antara tempat duduk belakang-ke-belakang. Dengan cara ini anda mempunyai beg anda rapat dengan anda pada setiap masa.

Messina untuk Trains Palermo

Syracuse ke Kereta api Palermo

Sicily untuk Trains Palermo

Catania untuk Trains Palermo

 

TIP TIGA: Be Smart Dengan Beg Anda

Kami tidak mengatakan bahawa setiap kereta api mempunyai pencuri bersedia untuk menyambar pada peluang pertama mereka mendapat, tetapi berada di sebelah selamat. Berhati-hati apabila ia datang kepada beg anda. Menyimpannya wawasan dan bukan pada akhir sebuah kereta kereta api. Jika anda mempunyai beg anda juga boleh klip tali anda untuk rak bagasi yang selamat tambahan.

Milan untuk Trains Turin

Lake Como untuk Trains Turin

Genoa untuk Trains Turin

Parma untuk Trains Turin

 

 

TIP EMPAT: Cari Seat anda

Jika anda menggunakan Tips mudah kami sebelum ini untuk perjalanan kereta api dan mempunyai Cipta Terpelihara tempat duduk anda semua disusun. Anda boleh pergi terus ke tempat anda. Jika tidak, anda dialu-alukan untuk menuntut apa-apa kerusi tidak ditempah. Jika tidak ramai ini tersedia, memeriksa tag tempahan yang disiarkan di atas kerusi atau pintu petak. Tag menunjukkan terbentang perjalanan yang kerusi ditempah untuk. Mereka juga menunjukkan jika anda mendapat off sebelum pemilik walaupun mendapat pada anda bebas untuk mengambil tempat duduk yang.

Milan untuk Trains Venice

Padua untuk Trains Venice

Bologna untuk Trains Venice

Rom ke Kereta api Venice

 

TIP LIMA: Gunakan Keretapi Masa Bijak

Mengambil peluang untuk menggunakan masa yang digunakan dalam perjalanan kereta api untuk diri dianjurkan. Anda boleh merancang untuk destinasi seterusnya. Gunakan masa ini untuk membaca buku panduan anda, semak arah ke destinasi anda yang seterusnya. Melalui gambar anda, menganjurkan anda beg galas, periksa sambungan anda atau menyelesaikan apa-apa tugas lain yang perlu anda semasa anda mempunyai masa. Jika perjalanan anda adalah lebih lama ini juga merupakan peluang yang baik dalam beberapa pemandangan ke luar.

Lapangan Terbang Lyon ke Nice dengan Keretapi

Paris ke Kereta api Nice

Avignon ke Kereta api Nice

Marseilles untuk Trains Nice

 

 

TIP ENAM: Menggunakan bilik mandi di kereta

Menjimatkan masa dan wang cuba dan menggunakan tip mudah ini untuk kereta api dan menggunakan bilik mandi di kereta yang bertentangan dengan menggunakan orang-orang di stesen. Tandas kereta api biasanya terletak pada akhir kereta dan sering lebih bersih dari tandas di stesen-stesen, dan juga sebagai bebas.

Milan ke Kereta api Rome

Florence ke Kereta api Rome

Venice ke Kereta api Rome

Naples ke Kereta api Rome

 

Kereta Gadis mengambil gambar - Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart

TIP SEVEN: Talk to Locals and Other Travelers

Tip 7 daripada Top kami 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart, Apakah cara yang lebih baik untuk belajar tentang bandar atau negara daripada dengan bercakap dengan beberapa yang penduduk tempatan, atau pelancong lain yang mungkin telah ke tempat yang anda akan? Mereka akan dapat memberitahu anda selok-belok anda destinasi dan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan dan apa yang tidak boleh dilakukan. Cuba memecahkan ais dengan bertanya soalan, menawarkan sesuatu yang manis atau menunjukkan dari kampung halaman anda.

Milan untuk Trains Levanto

Milan untuk Trains La Spezia

Siena untuk Trains La Spezia

Siena untuk Trains Levanto

 

TIP LAPAN: Pek snek yang

Perjalanan yang kerja lapar dan anda mungkin ingin untuk membungkus sesuatu untuk snek apabila anda berada di kereta. Anda boleh menyimpan pada makanan kegemaran anda di sebuah pasar raya tempatan atau deli atau lawati bilik wain bawah tanah sebelum anda naik kereta api; paling stesen kereta api mempunyai sekurang-kurangnya salah satu daripada. yang daging persembahan di dalam kereta api sering hambar dan lebih mahal melainkan jika anda membayar untuk tempat duduk kelas pertama.

Zurich ke Kereta api Innsbruck

Salzburg untuk Trains Innsbruck

Vienna untuk Trains Innsbruck

Cologne untuk Trains Innsbruck

 

TIP SEMBILAN: Tahu Di mana Untuk Dapatkan Off

Tahu yang stesen adalah di kalangan Tips Mudah penting untuk perjalanan kereta api. Apabila anda tiba di bandar yang anda boleh berhenti di beberapa stesen pinggir bandar dengan tanda-tanda yang menunjukkan nama destinasi anda dan nama kejiranan, tetapi tidak hop off sehingga anda sampai ke stesen pusat. Anda sentiasa boleh meminta rakan-rakan penumpang atau daftar buku panduan anda untuk mendapatkan bantuan lanjut.

Hamburg untuk Trains Copenhagen

Hanover untuk Trains Copenhagen

Berlin untuk Trains Copenhagen

 

TIP TEN: Sentiasa Ingat Tempatan Keretapi Etiket

Ambil perhatian penumpang bagaimana lain di dalam kereta kereta api anda bertindak. Jika mereka tenang, pastikan anda mengikuti saman. Perhatikan tanda-tanda yang mungkin menunjukkan bahawa anda sedang duduk di dalam kereta tenang ditetapkan di mana orang datang untuk tidur atau kerja. Tidak kira ke mana anda duduk, cuba untuk tidak menjadi orang yang kuat sekali di kawasan itu. Pastikan tidak untuk berehat kaki anda di tempat duduk di seberang anda juga, melainkan jika anda mempunyai kasut awak off.

Jika anda masih ingat ini Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart kami menjamin anda perjalanan yang super dan pengalaman yang besar secara keseluruhan. Anda juga mungkin berjumpa dengan penduduk tempatan baru dan membuat beberapa rakan-rakan baru! Apa-apa yang mungkin apabila ia datang kepada perjalanan latihan. Sebaik sahaja anda telah menguasai ini, kemudian mempertimbangkan Bernina Express dan banyak lagi!

 

– Jika anda suka post kami pada Top 10 Tips mudah untuk Keretapi Menunggang Smart, berasa bebas untuk berkongsi, kami mendapat butang untuk berkongsi hanya di bawah post blog ini.

 

Bersedia untuk mengambil menaiki kereta api? Tempah tempat duduk anda dan tidak membayar apa-apa yuran tempahan di – www.saveatrain.com

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-10-easy-tips-for-train-riding-smart%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)