Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 31/03/2021)

Perjalanan di seluruh Eropah dengan kereta api adalah satu tradisi lama yang tidak akan pergi tergesa-gesa – Kereta api adalah yang paling cepat, paling mesra alam, dan cara bergerak yang paling cekap dari satu tempat ke satu tempat. Walaupun sistem tiket kereta api kami mengambil kesakitan daripada menganjurkan perjalanan kereta api, banyak perancangan dan penyediaan jenazah. Untuk membantu anda merancang perjalanan yang sempurna di seluruh Eropah, di sini adalah tip-tip utama untuk perjalanan Eropah dengan kereta api.

 

Merancang laluan anda apabila anda Melancong Eropah oleh Keretapi

Untuk melancong ke Eropah dengan kereta api di 2020 adalah penting untuk mempertimbangkan merancang laluan anda dan berapa banyak masa yang anda akan habiskan di setiap destinasi. jika Amsterdam, Berlin, London, Milan, Paris, dan Venice berada dalam senarai mesti dilawati mutlak anda, memikirkan laluan yang paling wajar untuk membuat ini berlaku. Membuat senarai tempat yang anda ingin lihat dan dengan cara itu anda secara kasar boleh memetakan percutian anda. Membuat keputusan mengenai tarikh anda dan berapa hari anda akan menghabiskan di setiap tempat untuk melengkapkan anda jadual perjalanan laluan.

Milan untuk Trains Lake Como

Turin untuk Trains Lake Como

Padua untuk Trains Lake Como

Venice untuk Trains Lake Como

 

Jangan cuba untuk membungkus jadual perjalanan anda dengan terlalu banyak destinasi

Salah satu perkara yang paling teruk anda boleh lakukan apabila anda Melancong Eropah oleh Keretapi adalah untuk mencuba dan menyesuaikan terlalu banyak. Terdapat kecenderungan semula jadi untuk cuba dan jem sebagai banyak bandar-bandar dan negara-negara yang mungkin ke dalam percutian anda, bagaimanapun, tidak ada gunanya dalam mengambil perjalanan sekiranya anda tidak akan mengalami setiap destinasi dengan betul! pembungkusan terlalu banyak destinasi ke dalam jadual anda boleh mahal dan boleh bertukar percutian anda menjadi kabur hotel daftar masuk dan daftar-keluar.

Ia adalah lebih penting untuk menikmati setiap perhentian dengan sepenuhnya daripada cuba dan patut terlalu banyak dalam. Anda akan menjimatkan pengangkutan dan mendapat lebih banyak masa untuk meneroka destinasi anda.

Brussels untuk Trains Bruges

Antwerp untuk Trains Bruges

Halle dua Trains Bruges

Ghent untuk Trains Bruges

 

Semak mata wang

Apabila merancang laluan anda untuk Melancong Eropah oleh Keretapi, pastikan anda menyemak dengan mata wang negara-negara. Tidak semua negara di Eropah menggunakan Euro. Walaupun beberapa ahli EU, seperti Bulgaria dan Croatia, masih menggunakan mata wang mereka sendiri yang khusus kepada negara mereka. Semak senarai ini Euro dan bukan Euro negara.

Frankfurt ke Prague Kereta api

Munich untuk Trains Prague

Berlin untuk Trains Prague

Vienna untuk Trains Prague

 

penginapan buku terlebih dahulu

Walaupun ia adalah mungkin untuk mencari hotel dan asrama yang anda bergerak dari satu tempat ke tempat, kami cadangkan anda cuba yang terbaik untuk tidak tiba-mana sahaja dengan tiada tempat selamat. Cuba buku anda asrama/hotel terlebih dahulu untuk yang pertama ke tiga bandar, terutamanya untuk bandar-bandar popular semasa musim puncak seperti Berlin dan Prague. Peristiwa, seperti perayaan di bandar-bandar, juga mempunyai kesan ke atas ketersediaan. Tidak perlu bimbang tentang cara penginapan yang anda boleh menghabiskan masa anda melakukan lebih banyak perkara, seperti berjalan-jalan dan menikmati masa lapang anda!

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Brussels untuk Trains Cologne

Vienna untuk Trains Cologne

Hanover untuk Trains Cologne

 

Semalaman sebanyak mungkin – Melancong Eropah oleh Keretapi

Jika anda hanya merancang untuk menghabiskan hanya satu hari di bandar yang, cuba untuk sampai ke sana oleh keretapi malam. Anda tidak mahu untuk menghabiskan masa anda di siang hari ke Dengan mengambil keretapi malam, awak boleh Jimat wang penginapan dan boleh mempunyai lebih banyak masa untuk meneroka destinasi anda. Apabila menempah semalaman anda tiket kereta api pastikan untuk memeriksa berapa lama masa diambil untuk mendapatkan dari satu tempat ke tempat lain.

 

 

Bercakap dengan orang-orang bersama dengan Travel Europe anda dengan Keretapi

Pastikan anda bercakap dengan penduduk tempatan atau penumpang lain pada anda perjalanan kereta api. maklumat yang mereka akan memberikan anda yang lebih berharga daripada apa sahaja yang anda akan dapati di panduan perjalanan. Dengan bercakap kepada orang lain, anda dinasihatkan pada tempat-tempat terbaik untuk makan, untuk pergi menari, permata tersembunyi, hebat tempat bersiar-siar, dan cara yang paling mudah untuk mendapatkan sekitar.

 

Adakah anda merancang untuk Melancong Eropah oleh Keretapi dalam 2020? Bermula dengan menjaga sehingga tarikh dengan tiket kereta api yang terbaik menawarkan pada kami Facebook dan Twitter halaman atau melawat kami Jimat Train A dalam talian untuk tambang kereta api yang tiada tandingan di seluruh Eropah

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-tips-travel-europe-train-2018%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)