Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 21/02/2021)

tips kereta api untuk perjalanan di seluruh Eropah adalah penting untuk pelancong. Pertama, terdapat banyak sebab-sebab yang berbeza untuk perjalanan ke Eropah. Anda mungkin mahu melihat jambatan indah, stesen kereta api, dan sama pemandangan yang menakjubkan. Atau mungkin anda dalam perjalanan untuk melihat budaya yang menakjubkan Italy. Sebaliknya, anda mungkin mengembara untuk perniagaan. Atau semua perkara di atas dan melakukan perniagaan dan perjalanan yang menyeronokkan – Walaupun sebab-sebab untuk perjalanan sentiasa berbeza keperluan tips dan hacks untuk perjalanan tetap sama.

 

tips kereta api dan hacks
pengembara bebas di Eropah.

 

Best Tips Keretapi & Hacks untuk perjalanan Eropah dengan kereta api

Kesilapan Rookie

Pertama, jangan buat kesilapan perjalanan rookie cuba melihat semua perkara di Eropah dalam satu perjalanan. Selain hakikat bahawa Eropah adalah terlalu besar untuk melihat dalam satu perjalanan, bandar-bandar di Eropah dan juga terlalu besar untuk melihat dalam satu perjalanan. Dalam realiti, ia adalah lebih baik untuk memilih fokus bagi perjalanan anda dan ikutinya. Sekiranya ini adalah lawatan pertama anda ke Eropah, anda perlu mengambil kira penduduk seperti Perancis, Italy, Sepanyol, dan Jerman.

Lyon ke Kereta api Nice

Paris ke Kereta api Nice

Avignon ke Kereta api Nice

Marseilles untuk Trains Nice

 

tips kereta api bagi laluan Eropah

 

Merancang dan tempahan awal

Tips kereta api untuk tempahan awal adalah bahawa Bukan sahaja menempah tiket lebih awal membantu anda bajet ia juga boleh membantu memastikan anda telah menempah tempat duduk untuk seluruh perjalanan anda. Memandangkan tiket tempahan awal yang terdapat manfaat, kami cadangkan log masuk untuk menempah tiket sebaik sahaja ia tersedia (2-3 bulan sebelum perjalanan). tambahan, merancang perjalanan anda di luar musim dapat memastikan anda mengelakkan orang ramai dan mendapatkan harga yang lebih baik. Belum lagi, bahawa tempahan awal boleh membantu anda mengelakkan orang ramai yang besar dan beratur besar. tambahan pula, jika anda menempah untuk pergi ke tumpuan pelancong pada masa musim tinggi seperti Julai / Ogos, anda cenderung untuk bertemu dengan penduduk tempatan dan lebih cenderung dikelilingi oleh pelancong. Oleh itu, walaupun anda masih dapat melihat semua pemandangan pada masa ini, anda akan kehilangan pengalaman yang sahih. Sekiranya anda bepergian sebagai pasangan atau dalam kumpulan anda mungkin berhak mendapat harga diskaun untuk perjalanan anda. Tetapi ingat diskaun ini hanya akan sah jika anda tinggal bersama-sama sebagai pasangan / kumpulan untuk keseluruhan tempoh perjalanan.

Zurich ke Kereta api Paris

Geneva untuk Trains Paris

Montpellier untuk Trains Paris

Nice untuk Trains Paris

 

Dokumen perjalanan

tips kereta api pertama bagi dokumen perjalanan adalah bahawa: negara-negara di Eropah cenderung untuk mempunyai perjanjian di antara mereka yang membolehkan pelancong untuk pergi merentasi sempadan tanpa menunjukkan dokumen perjalanan. Negara-negara dalam Kesatuan Eropah, khususnya, membenarkan penumpang untuk keluar dan masuk tanpa perlu menunjukkan pasport. Walau bagaimanapun, tidak semua negara-negara Kesatuan Eropah yang mengambil bahagian dalam dasar sempadan terbuka ini seperti Croatia, Bulgaria, dan Romania. Berbeza, ada negara yang bukan sebahagian daripada Kesatuan Eropah yang turut serta dalam perjanjian seperti Switzerland dan Norway.

Lyon untuk Trains Geneva

Zurich ke Kereta api Geneva

Paris untuk Trains Geneva

Bern untuk Trains Geneva

 

 

Gunakan tips kereta api anda dengan harga tiket kami yang sangat baik

Save A Train mahu menyelamatkan kamu wang sebanyak yang mungkin. Oleh itu, enjin carian kami menemui anda tiket termurah. Lihat ke laman Save A Train kami sekarang dan ambil 3 minit untuk mencari tiket kereta api anda yang seterusnya. Anda boleh membayar menggunakan Kad Kredit, dan 10 pilihan lain.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-tips-hacks%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda mempunyai laman web sendiri, anda boleh menyambung kepada kami RSS Feed.