Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 22/10/2021)

Sekiranya anda merancang perjalanan pertama anda ke Eropah, terdapat beberapa perkara yang paling perlu anda ketahui bandar-bandar yang indah di dunia. kami telah merancang panduan yang tepat untuk 10 kesilapan perjalanan yang harus anda elakkan di Eropah. Perjalanan ke tanah istana, masakan yang indah, Taman Kebangsaan, dan kampung yang indah, boleh menjadi salah satu percutian yang paling tidak dapat dilupakan. Sebaliknya, ia juga boleh berubah menjadi legenda jahat dan berakhir buruk, jika anda tidak bersedia.

Sama ada anda melancong ke Eropah untuk pertama kalinya atau kembali, petua ini akan menjadikan perjalanan anda paling selamat, paling selesa, dan pasti epik.

 

1. Tidak Mengunjungi Bandar-bandar Kecil Dan Tempat-Tempat Yang Tidak Terpukul

Sekiranya ini adalah perjalanan pertama anda ke Eropah, maka anda pasti menuju ke tempat yang dibincangkan oleh semua orang. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menemui Eropah yang istimewa, maka tidak mengunjungi kampung-kampung kecil dan bandar-bandar terkenal adalah salah satu kesalahan perjalanan yang harus dielakkan di Eropah. Anda harus merancang perjalanan anda ke tempat-tempat terpencil yang paling tidak dapat dilupakan di Eropah.

Sudah tentu, jika anda ingin melihat dan mempunyai gambar yang sama dengan berjuta-juta pelancong lain yang mengerumuni jalan-jalan di Paris, Milan, dan Prague, kemudian ikut orang ramai. tetapi, jika anda mempunyai jiwa penjelajah, dan mencari permata tersembunyi itu, kemudian merancang perjalanan anda di sekitar kampung-kampung kecil dan unik di Eropah.

Harga Kereta Api Florence ke Milan

Harga Kereta Api Florence ke Venice

Harga Kereta Api Milan ke Florence

Harga Kereta Api Venice ke Milan

 

woman walking on grass

 

2. Kesalahan Perjalanan yang Harus Anda Elakkan Di Eropah: Tidak Menggunakan Pengangkutan Awam

Salah satu perkara pertama yang terlintas di fikiran semasa anda mendengar Pengangkutan awam, bas yang sesak dan panas, beratur, dan lalu lintas. Walau bagaimanapun, pengangkutan awam di Eropah bukan sahaja bas tetapi trem dan kereta api. Sebilangan pelancong lebih suka menyewa kereta, daripada berulang-alik, tetapi pengangkutan awam di Eropah sangat selesa, menepati masa, murah, dan disyorkan.

Anda boleh sampai ke bahagian paling jauh di Eropah dengan mudah, cagar alam yang menakjubkan, istana, dan pemandangan yang menakjubkan, dengan kereta api. Tidak ada cara yang lebih baik untuk mengelilingi Eropah daripada dengan kereta api, ia adalah penjimatan masa dan wang yang mutlak.

Harga Kereta Api Munich ke Salzburg

Harga Kereta Api Vienna ke Salzburg

Harga Kereta Api Graz ke Salzburg

Harga Kereta Api Linz ke Salzburg

 

Not Using Public Transport is a Travel Mistakes You Should Avoid In Europe

 

3. Tidak Mendapat Insurans Perjalanan

Ya, bandar-bandar Eropah adalah salah satu bandar paling maju dan paling selamat di dunia. tetapi, anda masih manusia, dan tebing di taman negara Eropah curam dan tanpa belas kasihan. Walaupun anda boleh menjadi pejalan kaki dan pengembara yang paling berpengalaman, anda masih boleh selesema, memusingkan pergelangan kaki, atau kamera anda dicuri.

Insurans perjalanan di Eropah penting untuk kesihatan dan sebab perjalanan lain. Mendapat insurans perjalanan di Eropah adalah suatu kemestian, dan anda tidak boleh menjimatkan keperluan tersebut. Tidak mendapat insurans perjalanan adalah satu kesalahan yang harus anda hindari ketika melancong ke Eropah kerana itu boleh membawa anda sedikit perbelanjaan.

Harga Kereta Api Marseilles ke Lyon

Harga Kereta Api Paris ke Lyon

Harga Kereta Api Lyon ke Paris

Harga Kereta Api Lyon ke Avignon

 

Travel Mistakes to Avoid in Europe is not a hike in the great outdoor

 

4. Kesalahan Perjalanan yang Harus Anda Elakkan Di Eropah: Tidak Membeli Tiket Lebih awal

Eropah mahal. Walaupun anda melancong ke tempat paling berpatutan, muzium dan tiket tarikan akan dikenakan banyak perbelanjaan. Tidak membeli tiket terlebih dahulu adalah salah satu kesalahan terbesar yang harus dielakkan di Eropah, berjuta-juta pelancong yang melawat Eropah setiap tahun, akan menjamin anda bahawa.

jadi, anda boleh mendapat tawaran hebat untuk laman web ikonik Eropah, tarikan, dan aktiviti, jika anda membuat kajian dan membuat tempahan terlebih dahulu. Kadang kala anda boleh mendapat tawaran hebat dengan hanya membeli tiket secara dalam talian, dan ini menjimatkan masa yang sangat berharga dalam perjalanan anda. Sebagai tambahan, jika ini adalah lawatan pertama anda ke Eropah, anda harus bersedia untuk beratur panjang. jadi, membeli tiket perjalanan dan tarikan secara dalam talian akan menyelamatkan anda dari berdiri dalam hujan lebat, hari musim panas, dan memberi anda masa untuk itu sudut pandangan dan berkelah.

Harga Kereta Api Nuremberg ke Prague

Harga Kereta Api Munich ke Prague

Harga Kereta Api Berlin ke Prague

Harga Kereta Api Vienna ke Prague

 

woman laughing next to flowers

 

5. Menukar Wang Di Lapangan Terbang

Melancong ke negara luar boleh menjadi tekanan, tidak bercakap bahasa atau mencari jalan di sekitar bandar. Mengendalikan belanjawan dan mata wang asing anda juga boleh menimbulkan tekanan. Semasa pertukaran wang di lapangan terbang sangat selesa dan boleh dipercayai, itu adalah salah satu kesalahan perjalanan yang harus dielakkan di Eropah.

Bayaran yang anda akan membayar dan menukar mata wang akan dikenakan kos, oleh itu adalah lebih baik untuk membuat penyelidikan anda secara dalam talian di etitik pertukaran. juga, anda selalu boleh bertanya di penerimaan tetamu hotel anda, mereka dengan senang hati akan mengesyorkan mata wang yang boleh dipercayai di dalam kawasan. Dianjurkan untuk menukar dengan cukup untuk perjalanan dari lapangan terbang, dan jumlah yang akan merangkumi yang pertama 1-2 hari perjalanan anda.

Harga Kereta Api Paris ke Rouen

Harga Kereta Api Paris ke Lille

Harga Keretapi Rouen ke Brest

Harga Kereta Api Rouen ke Le Havre

 

Travel Mistakes to Avoid in Europe is to exchange money in the airport

 

6. Tempahan Menampung Di Kejiranan Yang Salah

Lokasi adalah salah satu faktor terpenting dalam membuat percutian yang sempurna di Eropah. Tidak membuat kajian anda di bahagian bandar yang terbaik, kejiranan, atau kampung untuk tinggal di, adalah kesalahan yang harus dielakkan ketika melancong di Eropah. Memilih tempat penginapan anda sama pentingnya dengan memilih jenis tempat penginapan. Menginap di bahagian bandar yang salah boleh memakan masa perjalanan anda, trafik, harga, dan keselamatan.

Harga Kereta Api Brussels ke Amsterdam

Harga Kereta Api London ke Amsterdam

Harga Kereta Api Berlin ke Amsterdam

Harga Kereta Api Paris ke Amsterdam

 

Accommodating on a mountain

 

7. Kesalahan Perjalanan yang Harus Anda Elakkan Di Eropah: Makan Di Restoran Pertama Yang Anda Lihat

Sekiranya anda seorang pelancong biasa, maka anda akan mencari rangkaian makanan segera yang popular untuk makan tengah hari atau restoran pertama dalam perjalanan. Walau bagaimanapun, anda mungkin akan kehilangan restoran yang menakjubkan, dengan hidangan tempatan yang hebat dan sudut pandangan yang akan menarik nafas lega.

Sekiranya anda hanya meluangkan masa untuk meneliti sebelum perjalanan anda, anda akan memanjakan diri dengan pengalaman masakan yang tidak dapat dilupakan. Selain daripada, mencuba makanan yang lazat, anda boleh menjimatkan beberapa dimes, bukannya berbelanja secara berlebihan di restoran pertama di sekitar. Kopi hebat, pastri, masakan tempatan, dan hidangan sensasi dengan kadar yang lucu, boleh berada di sekitar sudut.

Harga Kereta Api Florence ke Rome

Harga Keretapi Napoli ke Rom

Harga Kereta Api Florence ke Pisa

Harga Kereta Api Rome ke Venice

 

Eat at the right place and avoid Travel Mistakes in Europe

 

8. Melekat pada Buku Panduan Daripada Perjalanan Berjalan Bandar Percuma

Buku panduan adalah sumber inspirasi yang baik untuk perjalanan ke Eropah, dan kerana mempunyai rancangan perjalanan umum. Walau bagaimanapun, melekat pada buku panduan anda adalah salah satu kesalahan perjalanan terbesar yang harus dielakkan di Eropah. Ini bermaksud bahawa anda akan mengunjungi tempat yang sama dengan berjuta-juta pelancong lain, dan seperti pelancong.

Menemui bandar secara lawatan berjalan kaki percuma adalah kaedah terbaik untuk menikmati bandar-bandar paling hebat di Eropah. Petunjuk berbahasa Inggeris yang akan membawa anda ke sekitar bandar. Selain menunjukkan laman web yang terkenal dan terkenal, pemandu pelancongan berjalan kaki akan memberitahu anda rahsia yang paling baik disimpan di bandar dan memberi anda banyak cadangan dan petua untuk bandar. Ini termasuk cadangan makanan, tawaran hebat, tempat tersembunyi, dan yang paling penting bagaimana untuk tetap selamat.

AHarga Keretapi msterdam ke London

Harga Kereta Api Paris ke London

Harga Kereta Api Berlin ke London

Harga Kereta Api Brussels ke London

 

 

9. Kesalahan Perjalanan yang Harus Anda Elakkan Di Eropah: Tidak Mengemas Untuk Eropah

Cerah, hujan, sejuk, atau lembap, salah satu perkara yang paling istimewa mengenai Eropah ialah anda dapat mengalami semua perkara 4 musim dalam sehari. jadi, tidak membungkus secara khusus untuk cuaca Eropah adalah kesalahan perjalanan untuk dielakkan sama sekali.

T-shirt, jaket hujan dan angin, kasut yang selesa hanyalah keperluan untuk mengemas perjalanan anda ke Eropah. Sebaiknya kemas dan pakai lapisan, dengan cara ini anda akan berasa selesa dalam cuaca apa pun, dan tidak akan membawa keseluruhannya almari pakaian.

Harga Kereta Api Munich ke Zurich

Harga Kereta Api Berlin ke Zurich

Harga Kereta Api Basel ke Zurich

Harga Kereta Api Vienna ke Zurich

 

eiffel tower black and white

 

10. Menyimpan Wang Tunai Di Satu Tempat

Bandar-bandar di Eropah terkenal dengan pemandangan yang menakjubkan, tetapi juga untuk pencopet, perangkap pelancong, dan pelbagai skema untuk menipu pelancong. Menyelam anggaran perjalanan anda antara lawatan sehari anda beg, selamat, dan kad kredit adalah kaedah terbaik untuk melakukan perjalanan dengan selamat dan menikmati.

Sebaiknya tetap berada di tempat yang selamat dan elakkan menyimpan wang tunai dan kad kredit anda di satu tempat. jadi, mempunyai barang berharga anda pada anda setiap masa dan tempat, adalah kesilapan perjalanan yang harus anda hindari di Eropah.

Harga Kereta Api Amsterdam ke Paris

Harga Keretapi London ke Paris

Harga Keretapi Rotterdam ke Paris

Harga Kereta Api Brussels ke Paris

 

Travel Mistakes to Avoid in Europe is not to take a Canal trip

 

kesimpulan

Untuk menyimpulkan, terdapat banyak tempat menarik untuk dijumpai di Eropah. Anda boleh menghabiskan hujung minggu yang menakjubkan atau merancang perjalanan Euro yang panjang, kemungkinan tidak berkesudahan. tetapi, semasa anda melancong ke negara asing, peraturan permainan berbeza dari bandar ke bandar. Satu-satunya perkara yang tetap sama adalah kesilapan yang dilakukan oleh pelancong dalam setiap perjalanan. Kami 10 kesilapan perjalanan untuk dielakkan di Eropah, akan membuat anda selamat dan menjadikan perjalanan anda benar-benar unik.

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang percutian anda ke Eropah pilihan anda dengan kereta api.

 

 

Adakah anda ingin memasukkan catatan blog kami "10 Kesalahan Perjalanan yang Harus Anda Elakkan Di Eropah" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-mistakes-avoid-europe/?lang=ms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)