Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 08/01/2021)

Wabak Coronavirus telah menyebabkan banyak kebimbangan untuk orang di seluruh dunia, tetapi mungkin salah satu isu yang paling besar adalah yang dihadapi pelancong. Kerana rancangan perjalanan sukar diubah dan tiket sering sudah ditempah, ia mungkin lebih masuk akal untuk anda untuk meneruskan rancangan anda dan bukannya membatalkan. Jika anda memilih untuk berbuat demikian, dengan menggunakan tips ini memastikan bahawa anda melakukan perjalanan dengan selamat semasa wabak Coronavirus dan mendapatkan semua maklumat terkini Corona.

 

Apa Coronavirus?

pertama, apa sebenarnya Coronavirus? Ia adalah satu strain virus yang terdiri daripada apa-apa penyakit pernafasan seperti Sindrom Pernafasan Timur Tengah (MERS) dan Sindrom Pernafasan Akut Yang Teruk (SARS). Novel Coronavirus tahun ini disebut COVID-19 dan dipercayai berasal dari wilayah Hubei tanah besar China, di bandar Wuhan. Ia merupakan penyakit yang berjangkit dengan gejala sejuk seperti, termasuk demam, sakit tekak, batuk, dan hidung berair. Sejak ia pertama kali datang ke pengiktirafan pada bulan Januari, penyakit ini telah merebak di banyak negara Asia dan seluruh dunia, negara-negara yang memberi kesan seperti Jepun, Korea Selatan, Itali, Amerika Syarikat, dan Iran. Ini telah menyebabkan tegahan atau nasihat perjalanan di banyak lokasi, walaupun banyak lagi yang masih berdaya maju untuk perjalanan.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

How To Travel Selamat Sepanjang Coronavirus Outbreak?

Manakala Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC) telah memberi amaran terhadap perjalanan yang tidak penting kepada negara-negara yang paling sangat terjejas, sebahagian besar dunia adalah melihat terhad, jika ada kes-kes. yang Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah dianggap COVID-19 yang Kesihatan Awam Kecemasan Antarabangsa Kebimbangan daripada wabak, yang cara anda boleh terus dengan rancangan perjalanan jika anda berhati-hati. Hanya berhati-hati untuk menjaga kesihatan anda menggunakan tips ini:

Marseilles untuk Trains Lyon

Paris untuk Trains Lyon

Lyon untuk Trains Paris

Lyon ke Kereta api Avignon

 

 

Petua 1: Dapatkan Semua Vaksin anda

Walaupun ini mungkin kelihatan jelas, ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda mempunyai semua vaksin anda sebelum memulakan perjalanan anda. Dalam usaha untuk mengetahui apa tembakan yang anda perlukan sebelum anda pergi, menyemak laman web CDC untuk maklumat kesihatan. Memastikan anda dilindungi dari banyak penyakit yang boleh dicegah yang mungkin adalah kunci untuk mengekalkan sistem imun anda kuat.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

take Vaccines to travel safely during the coronavirus outbreak

 

Petua 2: Membawa kuman Wipes

Sebahagian daripada wabak yang paling teruk telah dilihat di lokasi dengan kenalan rapat, seperti Diamond Princess kapal pelayaran dikuarantin di Jepun, yang kekal berlabuh hanya di luar Tokyo. Jika anda juga pergi berjalan di kalangan ramai penumpang lain, seperti di atas kapal terbang, Pastikan anda menjaga kebersihan kawasan anda. Membawa dan kain lap antibakteria dan membersihkan kawasan anda apabila anda tiba. Ini termasuk mengelap tempat letak tangan anda, cupholders, meja dulang, dan mana-mana kawasan yang akan anda tempati.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Petua 3: Ikuti Hands Clean Anda Jika Anda Mahu Travel Selamat Sepanjang Coronavirus Outbreak

Walaupun ramai orang cuba untuk mengelakkan virus melalui topeng muka, dalam realiti, doktor mendapati mereka melakukan sedikit untuk apa-apa untuk membuat anda sihat. sebaliknya, mencuci tangan sering didapati paling berkesan dalam kekal sihat. Jika anda hendak pergi berjalan di suatu tempat di mana anda tidak akan kerap dapat mencuci tangan anda, membawa sanitizer tangan sebaliknya dan menggunakannya kerap.

Dalam nada yang sama, pastikan tangan anda dari wajah anda, dan jauh dari mulut dan mata anda. Ini adalah bidang risiko yang lebih tinggi untuk mendapat jangkitan.

Nuremburg ke Kereta api Prague

Munich untuk Trains Prague

Berlin untuk Trains Prague

Vienna untuk Trains Prague

wash your hands if you want to travel safely during the coronavirus outbreak

 

Petua 4: Dapatkan Insurans Perjalanan

berpangkalan di Amerika Syarikat jika anda, banyak kad kredit menawarkan terbina dalam insurans perjalanan, walaupun anda akan perlu menyemak dengan pengeluar kad anda untuk mengetahui sama ada wabak Coronavirus baru dilindungi. Bagi orang lain, bagaimanapun, anda perlu insurans perjalanan pembelian jika kes yang disahkan virus itu mula muncul dan merebak di negara anda dalam bilik.

Tip ini juga meliputi perjalanan dikembalikan, seperti tiket kereta api, hotel, dan lawatan. Walaupun ia mungkin lebih mahal pendahuluan kepada buku, fleksibiliti mempunyai rancangan perjalanan dikembalikan boleh membayar besar dalam kes pembatalan.

Kereta api Amsterdam To London

Paris untuk Trains London

Berlin untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Petua 5: Tinggal jauh dari orang ramai!

pakar-pakar kesihatan telah memberi amaran bahawa spread virus melalui hubungan masyarakat, yang bermakna anda perlu menjauhkan diri dari tempat-tempat sesak sebanyak mungkin. Ini mengurangkan pendedahan anda kepada orang sakit. Sudah tentu, tarikan pelancong cenderung untuk menarik orang ramai, tetapi anda masih akan dapat lawatan semasa tempoh luar puncak apabila pengunjung rendah. Di tempat-tempat seperti Paris, ini mungkin bermakna melawat Louvre pada pembukaan muzium atau sebelum berhampiran bukannya tengah-tengah hari apabila puncak trafik pelancong.

Sudah tentu, ia mungkin mustahil untuk mengelakkan orang ramai sepenuhnya, terutama pada perayaan. Walaupun sebahagian besar Eropah telah secara proaktif dibatalkan perayaan seperti Itali Carnivale dan juga ekspo Kongres Dunia Mudah Alih di Sepanyol.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

soccer crowd

 

Petua 6: Ambil Penjagaan Diri

Perjalanan adalah sibuk, kita semua tahu bahawa. Walau bagaimanapun, sifat kelajuan tinggi go dalam bilik tidak bermakna bahawa anda perlu untuk menjalankan diri Ragged. Ia mungkin kedengaran menarik untuk bangun pada retak subuh dan kepala keluar sehingga tengah malam lalu, tetapi ia adalah penting untuk memastikan anda menjaga diri anda di tengah-tengah semua keseronokan. mengapa? Kerana tidur yang mencukupi dan pemakanan yang sihat bermakna tubuh anda boleh mempertahankan dirinya daripada penyakit. Ini adalah penting terutamanya bagi mereka yang lebih mudah terdedah kepada penyakit, seperti orang tua atau mereka yang mempunyai sistem imun terdiri.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

Travel Selamat Sepanjang Coronavirus Outbreak – Pokoknya

Semasa di sana adalah satu kebimbangan bagi mereka yang telah menempah perjalanan pada masa ini, ada cara untuk anda melakukan perjalanan dengan selamat semasa wabak Coronavirus yang. yang COVID-19 berjangkit, tetapi banyak negara belum terjejas dan masih selamat untuk perjalanan. Sekiranya anda merancang untuk meneruskan dengan percutian anda, menggunakan tips ini untuk memastikan anda sihat. Pastikan anda tidur yang cukup dan makan dengan baik, mendapatkan semua vaksin yang diperlukan anda, membersihkan kawasan di sekitar anda dengan disinfektan, dan rancangan boleh fleksibel. Beli insurans perjalanan dan mengelakkan sesak tempat sebanyak mungkin, dan di atas semua menjaga sedar. Pastikan diri anda benar-benar bersedia untuk menghadapi wabak Coronavirus muncul di negara anda.

Munich untuk Trains Zurich

Berlin untuk Trains Zurich

Basel untuk Trains Zurich

Vienna untuk Trains Zurich

travel safely and use trains

 

Salah satu cara yang terbaik untuk perjalanan dengan selamat semasa wabak coronavirus adalah melalui kereta api – menikmati kemudahan dan keselamatan perjalanan dengan kereta api dan penggunaan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “How To Travel Selamat Sepanjang Coronavirus Outbreak?” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-safely-coronavirus/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)