Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 27/08/2021)

Apabila pengembara menyebut melawat Perancis, kebanyakan orang akan serta-merta memikirkan Paris. Walau bagaimanapun, modal Perancis bukan satu-satunya bandar bernilai melawat di negara yang indah ini, Perjalanan ke Strasbourg adalah IN baru. Tempat-tempat lain adalah seperti layak penghargaan untuk semua pemandangan indah dan pengalaman mereka boleh menawarkan.

Strasbourg adalah salah satu bandar-bandar bahawa kita boleh menghargai lebih, kedua-dua keindahan dan banyak perkara yang boleh dilakukan di sana. Perjalanan dengan kereta api ke Strasbourg dari bandar-bandar utama Eropah akan mengambil nafas anda. Mari kita melihat dengan lebih dekat bagaimana anda boleh melakukan perjalanan ini destinasi hebat dan apa yang boleh dilihat dan dilakukan di sana:

 

Apabila membuat perjalanan ke Strasbourg Visit The Cathedral Strasbourg

Katedral dari tempoh zaman pertengahan yang mempesonakan, mengagumkan, dan cukup mengagumkan untuk diterokai. dan Strasbourg katedral berdiri tinggi di kalangan mereka - secara literal, kerana ia digunakan untuk menjadi bangunan tertinggi di dunia sehingga 1874! Beberapa bahagian itu tarikh seawal 1100, yang merupakan bukti sebenar untuk berapa lama struktur bersejarah ini telah berdiri. Sama ada anda memilih untuk meneroka di dalam atau berpegang kepada memerhatikan topeng, anda akan kagum.

Paris untuk Trains Strasbourg

Luxembourg untuk Trains Strasbourg

Nancy untuk Trains Strasbourg

Basel untuk Trains Strasbourg

 

Mengambil Pictures Of La Petite France

Traveling to Strasbourg to La Petite France

 

Melangkah masuk ke dalam La Petite France berasa hampir seperti pergi kembali ke masa. Dengan struktur separa kayu hitam dan putih menarik disusun di daerah ini yang digunakan untuk tergolong kepada peniaga-peniaga dari segala macam, jalan-jalan batu buntar, dan tradisional restoran, ia adalah satu tempat yang anda perlu pengalaman. Ambil gambar dan bayangkan diri anda di masa lalu lama.

Marseilles untuk Trains Strasbourg

Dijon untuk Trains Strasbourg

Antwerp untuk Trains Strasbourg

Lyon untuk Trains Strasbourg

 

Libatkan Dalam Masakan Tempatan

untuk pelancong makanan, ada merawat gastronomi khas untuk dirasa apabila Perjalanan ke Strasbourg: makanan Alsatian, dan luar biasa wain dan bir. Strasbourg memerintah di rantau Alsace, di mana wain kebanyakannya varietal, dan kedua-dua utama untuk cuba ialah Gewürtztraminer dan Riesling. Pasangan yang kedua dengan kap pan-goreng atau Choucroute Garnie, klasik Alsatian terkenal, dan menggembirakan lelangit anda.

Cologne untuk Trains Strasbourg

Lille untuk Trains Strasbourg

Zurich ke Kereta api Strasbourg

Metz untuk Trains Strasbourg

 

 

Mengambil perjalanan bot Sekitar Strasbourg

petite France

 

Satu lagi cara yang ideal untuk meneroka Strasbourg adalah melalui perjalanan dengan bot. Ia adalah satu peluang yang indah untuk menyemak beberapa pemandangan yang paling indah di bandar ini dan belajar tentang sejarah pada masa yang sama. Disana ada banyak pilihan perjalanan dengan bot untuk memilih daripada, dan anda mungkin mendapatkan beberapa idea tentang yang hotspot untuk melawat berikut.

 

Traveling To Strasbourg Dengan Kereta Api

Strasbourg mempunyai kedua terbesar stesen kereta api di Perancis, selepas Paris. Mencapai itu dengan kereta api adalah agak mudah, dan anda mempunyai pilihan untuk mengambil kelajuan tinggi kereta api TGV (kereta api laju) Ia boleh membawa anda dari Paris ke Strasbourg dalam hanya 2 jam dan 20 minit, bukannya biasa 4 jam dengan kereta.

Yang juga bermakna bahawa masa perjalanan dari bandar-bandar utama Eropah yang lain juga jauh lebih pendek. Jika anda melawat Strasbourg dari Switzerland, Belgium, Belanda, Jerman, dan negara-negara dan bandar-bandar Eropah yang lain, anda boleh mendapatkan ke Strasbourg dengan mudah dan cepat. mencari Kenalan malam jika anda menggunakan belanjawan yang lebih ketat kerana mereka tiket biasanya lebih murah.

 

Bersedia untuk mempunyai masa hidup anda meneroka bandar yang menarik Strasbourg? Tempah tiket kereta api anda sekarang, dan menikmati kedua-dua perjalanan dan destinasi.

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberi kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-strasbourg-train%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)