Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 02/03/2023)

Musim bunga ialah masa terbaik untuk melancong di Eropah tetapi juga musim cuti bank. Jika anda bercadang untuk melancong ke Eropah antara April dan Ogos, anda harus sedar tentang cuti Bank. Manakala cuti bank adalah hari untuk perayaan dan perayaan, ini juga merupakan hari apabila orang Eropah mengambil cuti untuk melancong. Oleh itu, ini mungkin menjejaskan hari bekerja perniagaan tempatan, laman rasmi, dan pengangkutan awam.

Oleh itu, anda harus meneliti destinasi percutian anda terlebih dahulu. Ini terutamanya terpakai kepada cuti pada bulan-bulan bermula dari April, pada waktu Paskah, hingga Ogos. Baca dengan teliti semua perkara penting yang anda perlu ketahui tentang perjalanan ke Eropah semasa cuti bank.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

Perjalanan Keretapi Semasa Cuti Bank

Kereta api berjalan seperti biasa semasa cuti bank di Eropah. Walau bagaimanapun, memandangkan cuti bank adalah cuti di Eropah, penduduk tempatan menggunakan peluang untuk melancong semasa cuti bank. jadi, jika tarikh perjalanan anda jatuh pada hari cuti bank, lebih baik anda elakkan perjalanan selepas itu 10 AM melalui 6 PM. lebih-lebih lagi, pada waktu yang disebutkan, mungkin ada kekurangan tiket kereta api, jadi lebih baik anda membeli tiket kereta api anda lebih awal.

tetap, cuti bank adalah apabila perayaan paling penting di Eropah berlaku. misalnya, semasa cuti bank Ogos, yang berwarna-warni Karnival Notting Hill di London, dan festival Gone Wild di Devon, adalah 2 daripada festival cuti bank terbaik di UK.

Kereta api Amsterdam To London

Paris untuk Trains London

Berlin untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Travelers Couple Admire View of Mountain Lake

Cuti Bank Penting Di Eropah

Hari Raja Di Belanda, April 27

Asalnya Hari raja adalah untuk mengenang ulang tahun Puteri Wilhelmina yang kelima 1885. Sejak itu, Orang Belanda memenuhi jalanan, terutamanya di Amsterdam, mengecat terusan dalam warna oren, Warna rasmi Hari Raja. jadi, sebelum ke Amsterdam, pra-tempah tiket kereta api, dan tiket bot, untuk memanfaatkan masa anda sebaik mungkin.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

Hari Bastille Di Perancis, Julai 14

Cuti kebangsaan yang paling penting di Perancis, Hari Bastille, telah menjadi sebab untuk keluar ke jalan-jalan di Paris sejak itu 1789. Pengembara dari seluruh Perancis dan seterusnya pergi ke Paris untuk mengagumi lampu Menara Eiffel pada Hari Bastille. Rancangan untuk hari ini bermula beberapa bulan lebih awal. Jika anda rasa Paris sesak pada Hari Valentine atau Krismas, maka Hari Bastille berada pada tahap yang berbeza.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

Hari Kebangsaan Belgium, Julai 21

Hari Kemerdekaan Belgium ialah cuti bank, salah satu daripada 10 dalam negara. Manakala penduduk tempatan meraikan di seluruh negara, anda boleh menjangkakan sambutan yang paling mendebarkan di Brussels, tempat perarakan tentera, jejambat Belgium, dan bunga api berlaku. Oleh itu, jika anda bersedia untuk melancong ke Belgium pada bulan Julai, 21hb adalah tarikh untuk diingati dan menempah tiket kereta api ke Brussels lebih awal.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

Amsterdam Open Boat Tours

Cuti Musim Panas Di Eropah

Julai-Ogos adalah masa paling sibuk musim perjalanan di Eropah. Sejak sekolah habis, kebanyakan orang lebih suka melancong ke Eropah dengan anak-anak semasa cuti musim panas. jadi, Eropah menjadi sangat sesak, dan ini walaupun fakta bahawa orang Eropah mengambil masa ini untuk mengembara juga. Yang terakhir boleh berfungsi untuk faedah anda. Salah satu cara terbaik untuk mengalami Eropah adalah sebagai penduduk tempatan, bermakna anda boleh menggunakan peluang untuk mengembara secara kreatif. Untuk menjelaskan lebih lanjut, salah satu yang paling cara kreatif untuk melancong adalah dengan bertukar rumah dengan keluarga Eropah yang melancong ke luar negara, dan ini berfungsi jika anda dari dan di luar Eropah. Walau bagaimanapun, ini memerlukan perancangan awal dan melakukan penyelidikan anda untuk mencari rumah anda yang jauh dari rumah.

 

Destinasi Cuti Bank Terbaik

Kebanyakan orang pergi ke ibu kota Eropah atau destinasi tepi laut. Walau bagaimanapun, Eropah mempunyai banyak tempat yang indah dan istimewa di luar laluan. jadi, destinasi percutian bank terbaik adalah permata tersembunyi Eropah yang boleh anda lawati dalam perjalanan kereta api yang panjang atau singkat. Sebagai contoh, Dkampung utch, istana zaman pertengahan di Jerman, dan lembah Perancis yang subur adalah beberapa tempat di mana anda boleh lari dari orang ramai.

Destinasi percutian bank hebat tambahan ialah Taman negara Alps. Tidak seperti taman negara di AS atau Asia, anda boleh sampai ke mana-mana taman negara dengan kereta api. Sama ada anda membuat keputusan mengenai Swiss, Perancis, atau Itali Alps, ingat bahawa semasa cuti bank penduduk tempatan juga mengembara. jadi, rancang perjalanan kereta api anda lebih awal.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

 

Nasihat Penting Untuk Merancang Perjalanan Percutian Bank Pertama Anda

Seperti yang dinyatakan sebelum, perancangan lebih awal boleh membawa anda ke tempat yang hebat di Eropah. jadi, perkara pertama dahulu ialah duduk dan membuat rancangan perjalanan, termasuk semua tempat yang anda ingin lawati dan lakukan. Kedua, membuat senarai sebelum berlepas untuk semua keperluan perjalanan yang meringkaskan semua yang anda mesti lakukan sebelum melakukan perjalanan. Ini boleh termasuk menempah tiket kereta api dan memilih jenis penginapan.

Selepas menyelesaikan dua langkah penting ini, langkah seterusnya dalam merancang perjalanan cuti bank pertama anda adalah untuk menyemak sama ada terdapat waktu kerja cuti bank khas untuk tapak utama. Walaupun terdapat sedikit kemungkinan beberapa tempat akan ditutup, kebanyakan mercu tanda dibuka seperti biasa atau akan beroperasi seperti pada hari Ahad. Maklumat ini akan membantu anda merancang jadual perjalanan anda.

Kesimpulannya, cuti bank adalah hari kelepasan kebangsaan di Eropah. Manakala pengangkutan awam, seperti kereta api, berjalan seperti biasa di kebanyakan negara, kereta api menjadi sangat sibuk kerana orang Eropah juga meluangkan masa untuk mengembara. Oleh itu, perancangan awal adalah cara terbaik untuk memastikan anda mempunyai percutian bank Eropah yang hebat.

 

Perjalanan kereta api yang luar biasa bermula dengan mencari tiket kereta api terbaik di laluan kereta api yang paling indah dan selesa. Kami di Simpan Kereta Api akan gembira untuk membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan kereta api dan mencari tiket kereta api terbaik pada harga terbaik.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Melancong Ke Eropah Semasa Cuti Bank" ke tapak anda? Anda boleh sama ada mengambil gambar dan teks kami atau memberi kami kredit dengan pautan ke catatan blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/traveling-to-europe-during-bank-holidays/ - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)