Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 25/01/2021)

Kereta api Paris dan Nice dihubungkan dengan sistem kereta api yang cepat dan cekap sehingga tidak pernah mengunjungi kedua-dua wilayah tersebut byang lebih mudah. Kedua-dua kawasan berbeza menarik beribu-ribu pelawat setiap tahun. pembohongan Nice di tengah-tengah Riviera Perancis yang menakjubkan di selatan Perancis. Paris adalah ibu negara dan bandar terbesar Perancis, terletak di sungai Seine, di utara Perancis. Ia adalah sukar untuk memilih antara bandar romantis Paris dan kecantikan pantai Nice, tetapi dengan perjalanan kereta api, anda tidak perlu. Untuk memastikan anda mempunyai perjalanan yang paling hebat, kita mempunyai beberapa tips untuk perjalanan dengan kereta api dari Paris ke Nice.

 

Pilih Keretapi yang Tepat Untuk Perjalanan Anda

Secara umumnya, semua kereta api di Perancis berada di masa, selesa dan berharga berpatutan. Perjalanan dari Paris ke Nice anda boleh pergi terus pada kereta api kelajuan cepat seperti kereta api TGV atau, anda boleh kereta api serantau perlahan, peluang untuk melihat beberapa bandar menghubungkan hebat. Anda juga boleh mengambil kereta api semalaman. yang kereta api TGV berjalan di antara 8 kepada 10 kali sehari dari stesen Paris Gare du Nord ke stesen Nice Ville. Kereta api ini akan sampai di Nice dalam masa lima jam. Sambungan bas terpantas akan membawa anda dari Paris ke Nice dalam dua belas jam.

Lyon ke Kereta api Nice

Paris ke Kereta api Nice

Avignon ke Kereta api Nice

Marseilles untuk Trains Nice

 

perjalanan dengan kereta api dari Paris ke Nice oleh TGV dan SNCF

 

Pertimbangkan untuk Berhenti Di Bandar Dalam Perjalanan ke Nice

Anda boleh melakukan perjalanan terus dari Paris ke Nice dengan kereta api atau berhenti di bandar-bandar indah Marseilles dan Lyon. Pilihan adalah milik anda! jika anda mempunyai beberapa masa lapang, mempertimbangkan untuk melawat satu, atau dua, daripada kota-kota Perancis yang indah dalam perjalanan ke Nice dari Paris. Marseilles adalah sebuah bandar pantai dengan suasana antarabangsa yang menawarkan yang paling pemandangan Indah. Stesen kereta api mempunyai loker simpanan bagasi supaya singgah di sini untuk beberapa jam tidak dapat menjadi lebih mudah.

Zurich ke Kereta api Paris

Geneva untuk Trains Paris

Montpellier untuk Trains Paris

Nice untuk Trains Paris

 

Hentian terakhir anda adalah baik apabila perjalanan dengan kereta api dari Paris ke Nice

 

Anda juga akan melalui Lyon dalam perjalanan ke Nice. Ini bandar yang berkembang maju dan cepat terganggu pasti bernilai meneroka. Bandar ini merupakan satu lagi hab di Perancis untuk seni dan sejarah dan diiktiraf untuk masakan bertaraf dunia.

 

Luangkan Sebentar Di Stesen Semasa Anda Berjalan Dari Paris ke Nice Dengan Keretapi

stesen kereta api di Paris yang besar dan boleh menjadi agak mengelirukan jika anda tidak berada di sana sebelum. Pastikan anda Tiba awal untuk mengetahui platform dari mana kereta anda akan pergi.

Dijon untuk Trains Paris

Reims untuk Trains Paris

Lille untuk Trains Paris

Lawatan untuk Trains Paris

 

stesen kereta api paris apabila anda memulakan perjalanan anda dengan kereta api dari Paris ke Nice

 

Anda juga memerlukan sedikit masa untuk mengesahkan tiket sebelum perjalanan anda melainkan anda membelinya dengan Save A Train. Sekiranya anda membeli tiket di mesin kuning lama ‘compostage de billet’ yang biasanya tepat sebelum anda sampai di platform. Sekiranya anda mempunyai tiket yang anda beli dengan Save A Train, pemeriksa di dalam kereta api itu sendiri akan mengesahkan dan memastikan bahawa etiket anda sah di dalam kereta api.

 

Berfikir untuk perjalanan dengan kereta api dari Paris ke Nice? Pergi ke Jimat Train A dalam talian untuk memeriksa semua kami tambang eksklusif dan mula perancangan pengembaraan seterusnya! Terdapat banyak tambang potongan yang tersedia di rangkaian kereta api yang berbeza di Perancis. anda juga boleh mencari diskaun terkini dengan mengikuti kami Facebook dan Twitter halaman juga.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-train-paris-nice%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)