Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 27/08/2021)

Eropah adalah banyak di tapak Warisan Dunia UNESCO yang menarik berjuta-juta pelancong. Ada pelbagai tempat untuk dilihat - dari monumen seni bina dan budaya hingga keajaiban semula jadi Benua Lama.

Dengan begitu banyak tempat untuk memilih daripada, ia boleh menjadi sukar untuk pengembara untuk membuat keputusan mengenai destinasi. Untuk membantu anda memilih tapak Warisan Dunia UNESCO di Eropah untuk melihat, kami telah menyusun senarai pendek:

 

Tapak Warisan Dunia UNESCO di Perancis

Beberapa tapak Warisan Dunia UNESCO yang paling ketara di Perancis termasuk keajaiban seperti Versailles. Ini adalah kediaman kerajaan yang paling terkenal dan indah di Perancis. tempat yang indah yang lain lagi ialah Gereja Biara Saint-Savin-sur-Gartempe. Ia adalah sebuah gereja Romanesque dari abad ke-9 di Poitou, Aquitaine baru.

Sama ada suka melihat objek agama, terdapat juga Katedral Chartres. Orang Rom ini Katedral Katolik bermula dari abad ke-13, dan anda boleh mencari di barat daya Paris. akhirnya, terdapat Mont Saint Michel dan teluk. Ia adalah sebuah pulau dengan kubu strategik bertarikh dari 8 AD, dengan biara utamanya struktur.

Kereta api Paris ke Lyon Highspeed

Paris untuk Trains Strasbourg

Luxembourg untuk Trains Strasbourg

Nancy untuk Trains Strasbourg

Basel untuk Trains Strasbourg

 

 

Tapak Warisan Dunia UNESCO di Itali

Italy penuh dengan tapak Warisan Dunia UNESCO, jadi kami akan menyebutkan beberapa yang paling terkenal. Perhentian pertama kami adalah kawasan arkeologi Pompei, Herculaneum, dan Torre Annunziata. Kepentingan mereka terletak pada hakikat bahawa mereka adalah tinggalan purba daripada bandar-bandar yang telah dikebumikan dalam letusan Gunung. Vesuvius dalam 79 AD. Terdapat juga Castel del Monte, yang dating istana dari abad ke-13. Sejak ia bercampur pengaruh European Cistercian Gothic dan Muslim seni bina, ia adalah pemandangan menarik.

UNESCO World Heritage sites in Italy

 

tambahan pula, Juga Italy terpancar di Piazza del Duomo di Pisa, menara condong yang terkenal. akhirnya, terdapat sejarah pusat dua bandar-bandar utama, Florence dan Rom. di Florence, struktur yang mewakili gaya seni bina Renaissance adalah mesti lihat. Jangan lepaskan Uffizi, Basilika Santa Croce, dan Katedral Florence. di Rom, anda perlu meneroka pusat Empayar Rom dan dunia Katolik dengan sejumlah besar monumen dan budaya.

Florence untuk Trains Pisa

Florence ke Kereta api Rome

Bari untuk Trains Florence

Salerno untuk Trains Florence

Jerman

Aachen Cathedral In Germany

 

Jerman adalah sebuah negara istana, katedral, dan tapak Warisan Dunia UNESCO lain yang menakjubkan. Katedral Aachen adalah tempat pemakaman Charlemagne dan struktur berkubah yang dibina pertama sejak zaman kuno. yang mercu tanda paling popular di Jerman adalah katedral lain, ini satu di Cologne. Ia mengambil masa berabad-abad untuk membina bermula dari 1248. tambahan pula, sempadan Empayar Rom juga patut dikunjungi. Setiap orang harus melihat Hadrian Wall dan Antonine Wall, yang telah dibina di 122 AD dan 142 AD, masing-masing.

Meneroka Upper Middle Rhine Valley akan menjadi tidak dapat pengalaman. Kawasan ini adalah rumah kepada besar istana dan bandar-bandar bersejarah. akhirnya, terdapat Wurzburg Residence dengan Gardens Court and Residence Square. Ia adalah salah satu istana terbesar di Jerman, satu contoh yang hebat gaya Rococo.

Oleh yang demikian, banyak tapak Warisan Dunia UNESCO yang indah di Eropah ini adalah. Dengan cadangan kami, anda tidak boleh pergi salah menganjurkan percutian anda. Anda boleh sampai ke lokasi ini dengan kereta api dari pelbagai utama bandar-bandar Eropah.

Berlin untuk Trains Aachen

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Dresden untuk Trains Cologne

Aachen untuk Trains Cologne

 

Bersedia untuk menerokai apa Eropah tawarkan? Merancang lawatan anda ke tapak Warisan Dunia UNESCO yang ketara dan menempah tiket kereta api anda hari ini!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini:https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funesco-world-heritage-sites-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)