Leestijd: 7 notulen
(Laatst geupdate op: 16/12/2022)

Dit zijn mijn overpeinzingen over de beste lokale gerechten die ik ooit heb genoten, tijdens mijn verblijf in Oostenrijk. ik was daar in de zomer 2016 voor mijn 4-maanden durende stage bij een kleine lokale NGO. De stage-ervaring was zo groot, die ik kreeg om te voldoen aan getalenteerde jonge mensen, wie ik in contact blijven met tot nu toe, en ik ben in staat om de vaardigheden geleerd in mijn stage te implementeren in mijn huidige rol in Singapore geweest.

Het eten was ook goed in Oostenrijk. Hoewel het niet gemakkelijk voor mij om de smaak van Oostenrijk in Singapore repliceren als gevolg van hogere grondstofkosten (hier, het grootste deel van het voedsel wordt geïmporteerd uit het buitenland, Singapore produceert zeer weinig te wijten aan de kleine landmaten), soms is het goed om gewoon herinneringen ophalen aan de oude Oostenrijkse dagen om mezelf gelukkig in mijn hectische dagelijks leven in Singapore maken. Die goede herinneringen nog vers in mijn gedachten.

Voordat springen recht in de specifieke voedsel en mijn verhalen op, Ik wil graag een beetje van de backstory van het voedsel vertellen. Zoals het Habsburgse Rijk een ruimere regio had geoordeeld (nu hedendaagse Italië, Tsjechische Republiek, Slowakije, Roemenië, Oekraïne, Polen, Slovenië, Kroatië, en Bosnië) in Europa, de moderne Oostenrijkse keuken heeft veel invloed uit de voormalige delen van het Rijk en gelokaliseerde de geïmporteerde gerechten naar de zin van de lokale Oostenrijkers. Ik hoop dat u het verkennen van deze caleidoscoop aan gerechten en ervaren ze de manier waarop ik gebruikt om te eten tijdens mijn tijd in Oostenrijk.

 

Käsespätzle (zelfgemaakte Oostenrijkse pasta gegarneerd met gesmolten kaas)

De oorsprong van deze gerechten is zeer discutabel - sommigen beweren dat dit afkomstig is uit de Zwabische regio, en enkele anderen stellen dat de oudste record van Käsespätzle dateert van de met de hand geschreven kookboek in de vroege 17e eeuw. De naam kunnen zijn veroorzaakt door de beweging kneden deeg in een bite-sized piece, maar er is geen historisch bewijs van. In de moderne tijd, dit gerecht is bekend om een ​​deel van troosteten na een lange wandeling in het brosse Alpenlucht. Anders, kun je vinden in de meeste lokale restaurants. Geserveerd in vele delen van de Duitstalige landen, Vorarlberg Käsespätzle (Vorarlberg is in het westen van Oostenrijk) is zeer populair in Oostenrijk. De pasta wordt gemaakt van meelbloem, zoals vermeld in naamoorsprong, eindigde in kleine hapjes in gegrild kaas verzonken. De textuur is echt hemels, smelten in de mond. Gebakken uien en lente-uitjes toe te voegen kruiden aan deze romige hemels gerecht (ze eigenlijk doen een geweldige job!).

Salzburg naar Wenen Treinen

München naar Wenen Treinen

Zürich naar Wenen Treinen

Praag naar Wenen Treinen

 

Käsespätzle

 

Wijze wafer packs

Breng me terug naar Oostenrijk - roep ik altijd wanneer ik dit vinden in Candy Empire outlets (een van Singapore's grootste importeurs voor internationale banketbakkerijen, dit is de enige plaats waar ik kan kopen Manner producten). Manner is een traditionele Oostenrijkse familiebedrijf etablissement dat werd opgericht in de late 19e eeuw. Gewapend met een strenge kwaliteitscontrole, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, en iconische roze pakjes, Dit merk is bekend vanwege een handtekening souvenir in Oostenrijk. Mannerschnitten (een pakket van hazelnoot chocolade wafels) is een must om te proberen; niet zo zoet noch zo smakeloos, dit lijkt nooit te imponeren mijn zoet. De hazelnoot vervoert me altijd terug naar mijn briljante dagen in Wenen. Op dit moment probeer ik altijd Manner-chocoladewafels voor een tussendoortje of wanneer ik er zin in heb. Ik had gedacht dat Manner is verkrijgbaar in de winkels van enige Centraal-Europa. Echter, Ik ben duidelijk verkeerd als Mannar snoepjes zijn beschikbaar in Singapore ook.

Graz naar Innsbruck Treinen

Wenen naar Graz Treinen

Wenen naar Salzburg Treinen

 

wijze wafer verpakking

 

Schlutzkrapfen (halve maan pasta gevuld met ricotta kaas en spinazie)

Ik kwam dit gerecht tegen toen ik Innsbruck in West-Oostenrijk aan het verkennen was, dat bekend staat om zijn mijlpaal, het Gouden Dak. Ik sprong in een café en was op zoek naar iets vegetarisch. Het lezen van het menu, de pasta met plantaardige vullingen klonk leuk voor mij, dus ik bestelde. Ik zat te denken van de lange pasta met gehakte groenten, maar het bleek dat het afgeplatte pasta met iets erin en is versierd met een snufje kaas en gesneden bosuien. De gesmolten boter werkte een ton om dit gerecht glad in mijn mond. Belangrijker, Ik herinner me nog een serveerster komt naar mijn tafel en vragen of het goed was. Ik vertelde haar dat het was zo lekker - ik was zo geraakt door haar zorgen te maken over de tevredenheid van klanten en mijn hart was gevuld met warmte. Voortgekomen uit de Zuid-Tirol (nu onderdeel van Italië), Het is overwegend een gemeenschappelijk voedsel in naburige Tirol ook. Een enorme hoeveelheid arbeid is betrokken om dit te maken, ondanks het feit dat het lijkt zo makkelijk te maken.

Neurenberg naar Wenen Treinen

Leipzig naar Wenen Treinen

Innsbruck naar Wenen Treinen

Stuttgart naar Wenen Treinen

 

halve maan pasta

 

Sachertorte (een bittere chocoladetaart met een basis van abrikozenjam)

Een van de "must-eats" in Wenen, Oostenrijk. Het is echt een lokale specialiteit gemaakt aan het einde van het Habsburgse periode. Wist u dat er was een absurde, maar belangrijke strijd achter deze taart? De twee Weense gebak reuzen, Demel en sacher had in een “zoete” oorlog staat al een lange tijd dat leidde zelfs tot een belachelijke rechtszaak; die zichzelf een “origineel Sachertorte” moet bellen? Hoeveel abrikoos moet worden gebruikt om perfectioneren de taart? Wat is de juiste temperatuur voor het vloeibare chocolade? Ernstig, zij hebben dit alles in de staat rechtbank betoogd, niet in de kookles of een van de soort. Uiteindelijk, Sacher won de strijd en nu is er trots op dat ze “een originele Sachertorte.” Naast de geschiedenis, Ik persoonlijk had de Demel één als het meer lief en pluizig is dan die van Sacher. Wat is het verschil tussen Sacher “Sachertorte” en de Demel tegenhanger? De voormalige kreeg iets hogere prijzen en meer cake lagen en verhoogde abrikoos in de taart. Dit laatste is een beetje goedkoper en veel romiger.

Frankfurt naar Salzburg Treinen

Berlijn naar Salzburg Treinen

Keulen naar Salzburg Treinen

Dresden naar Salzburg Treinen

 

Sachertorte in Oostenrijk

 

falafel

Een vertegenwoordiger van het kosmopolitisme van Wenen. in Wenen, er zijn tal van markten met “exotische”’ingrediënten afkomstig uit bijna alle hoeken van de wereld. U kunt keukens en ingrediënten vinden uit Rusland, kalkoen, Japan, Indië, en meer. Oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, dit is een van de Weense hapjes die op de internationale markten te vinden zijn. Gemaakt van gepureerde kikkererwten, de falafelballetjes kan worden gegeten in de vorm van Falafel wraps of begeleiding met afvlakking brood. Hoe dan ook, Falafel wordt geleverd met een bos van de snede groenten en yoghurt in het gehele haver wrap of pitabroodje. Omdat het een perfecte veganistisch nietje, dit is het gerecht mijn vrienden gebruikt om me te bieden als ze wisten dat ik heb alleen voedsel keuzes beperkt, omdat een vegetariër. Er is een ton van Falafel kraampjes over Wenen, maar mijn favoriet Falafel stand is degene in Brunnenmarkt. Bekend als een gek goedkope markt waar iedereen een breder scala aan ingrediënten kunnen krijgen tegen ongelooflijk lage prijzen, biedt deze markt een deel van Falafel wrap dat ook minder dan USD kost 1 of zo, waardoor het waarschijnlijk de goedkoopste in de stad is?. Vanzelfsprekend, de smaak van de wrap is net zo goed als die op elke andere Weense markt?.

Zürich naar Innsbruck Treinen

Salzburg naar Innsbruck Treinen

Wenen naar Innsbruck Treinen

Treinen van Keulen naar Innsbruck

 

falafel

 

appeltaart

Mijn favoriet Oostenrijkse dessert! Boterachtig gebak en een paar appelschijfjes en een bos rozijnen werken magisch en geven me een hemels gevoel. De legende gaat dat Oostenrijk worden ingevoerd, de zoete baklava dessert uit het Midden-Oosten. Baklava is gemaakt van zacht gebak en suiker en stroop, wat betekent dat het zinken gebak in de siroop. Aan de meer fruitige kant zijn, Apfelstrudel is een gelokaliseerde versie van Baklava- is dit een goed voorbeeld van de Oostenrijkse gerechten, als veel van hen een spoor van de vroegere Oostenrijkse keizerrijk regio die zij hadden van zijn ingevoerd kunt bijhouden. Er zijn talloze Apfelstrudel recepten online, en sommige receptauteurs zijn genereus genoeg om deel hun familie recepten met de wereld. Echter, de universele regel is dat het deeg zo dun dat de patissier een krant kan lezen via het zou moeten zijn.

Over de auteur: Mami werkt in Singapore full-time voor ongeveer 2 jaar. Ze reisde naar verschillende delen van de wereld uitgebreid en absoluut houdt van het verkennen van een nieuwe plek waar ze nog nooit gezien. Hoewel niet werkt of op reis, Ze spaart haar vrije tijd spelen van een drakenboot sport of het leren van een vreemde taal.

 

apfelstrudel in Oostenrijk

 

Ben je klaar om Oostenrijk te verkennen en te genieten van het eten geneugten? de beste website om Bestel Trains tickets is Save A Train

 

Wil je onze blogpost op je site insluiten?, kunt u ofwel nemen onze foto's en tekst en geef ons een krediet met een link op deze blog post, of u klikt hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F6-must-try-austrian-dishes%2F%3Flang%3Dnl – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)