Leestijd: 5 notulen
(Laatst geupdate op: 18/12/2022)

Je hebt gekregen in contact te komen met de geschiedenis, kunst, en de cultuur van Brussel en je bent klaar om te verkennen buiten de stadsgrenzen nu. gelukkig, er is ook veel te ontdekken binnen een dagje uit Brussel. Zozeer zelfs, dat we hebben besloten om een ​​lijst te zetten 5 Best dagtochten vanuit Brussel voor jou!

 

1. Best Day Trips Vanuit Brussel: Gebruikt

Ja, dit is dezelfde plaats waar de film In Brugge was doodgeschoten! Het ligt 100 kilometer ten noordwesten van Brussel en slechts 15 kilometer van de Noordzee. Brugge staat ook bekend als Venetië van het Noorden. Het is een grote keuze op onze 5 Best dagtochten vanuit Brussel lijst. Waarom? Een woord: Chocola.

Samen met zijn beroemde middeleeuwse architectuur en grachten, het is ook een Belgische chocolade hot spot met een ongelooflijk aantal chocolatiers en winkels, een nirvana voor liefhebbers van chocolade.

Gegeten te veel chocolade? Geen zorgen. Brugge heeft ook een grote geschiedenis en prachtige architectuur. Bewonder het Belfort van Brugge, een middeleeuwse klokkentoren in het centrum van de stad en een van de symbolen, zie de beroemde ziekenhuis van St. John, en de Sint-Salvatorskathedraal.

Brussel naar Brugge Treinen

Antwerpen naar Brugge Treinen

Halle twee Brugge Treinen

Gent naar Brugge Treinen

Bruges is one of the Best day trips from Brussels

 

2. Gent

Gent is op onze 5 Beste dagtochten vanuit Brussel, omdat het bekend staat als een van de middeleeuwse schatten van België en zijn culturele waarde cultural, namelijk; muziek-, theater, film, en visuals. Het is ook super dicht bij Brussel, alleen gelegen 60 kilometer van Brussel, en gemakkelijk te bereiken met de trein.

Een van de beste dingen om te doen in deze charmante middeleeuwse stad is om deze te voet te verkennen, een glimp van opvangen ongelooflijke middeleeuwse architectuur, alsook om zijn levendige sfeer voelen.

Lof De Aanbidding van het Lam Gods door de gebroeders Van Eyck zich in de Sint-Baafskathedraal. Bezoek de Belfort van Gent, het gemeentehuis, en kom dichter bij de handelsgeschiedenis van de stad op de Oude Vismijn.

Brussel naar Gent Treinen

Antwerpen naar Gent Treinen

Halle naar Gent Treinen

Brugge naar Gent Treinen

Beutiful Ghent Belgium

 

3. Best Day Trips Vanuit Brussel: Amsterdam

Er zijn alleen 200 kilometer tussen Brussel en Amsterdam, dus de prachtige Nederlandse hoofdstad is een goede keuze voor een onvergetelijk dagje uit.

Amsterdam is vaak bekend om zijn interessant café's! (Als je begrijpt wat ik bedoel!) Maar, laat je niet gek dat u. Amsterdam is een van de Het beste 5 Best dagtochten vanuit Brussel want het is ook een oase van de geschiedenis, cultuur, en kunst.

Neem contact op met het verleden in Anne Frank Huis, leren over kunst in het Rijksmuseum, Van Gogh, en Rembrandthuis musea, en genieten van de beroemde Heineken Experience. Avontuurlijke reizigers kunnen een fiets huren en verken de straten, historische monumenten, en de belangrijkste pubs van Amsterdam. In de tussentijd, romantici kunnen een unieke Amsterdamse ervaring hebben onder het genot van een ontspannen boot-rit.

Brussel naar Amsterdam Treinen

Londen naar Amsterdam Trains

Berlijn naar Amsterdam Treinen

Parijs naar Amsterdam Treinen

 

 

4. Luxemburg

Luxemburg middelen Lucilinburhc of weinig vesting. Dit is wanneer het gebied rond het kasteel of de vesting werd ontdekt en geregeerd door Siegfried I van Ardennes. Vandaag, Luxemburg is een van de rijkste landen in de wereld. Het is ook cultureel divers en speelt een belangrijke rol in de Verenigde Naties en de Europese politiek. Dit zijn slechts een handvol van de redenen waarom het is een van de beste 5 Best dagtochten vanuit Brussel.

Het vereist alleen 2.5 uur van Brussel om er te komen. Als je eenmaal hop off de trein, ga naar de hoofdstad van het Groothertogdom en begin je tour met het verkennen van de wijk Kirchberg en de vele belangrijke gebouwen, zoals het Europese Hof van Justitie, en de Europese Commissie. Bewonder de Notre Dame, een monument dat laatgotische architectuur perfect combineert met renaissanceversieringen. Ga verder met slenterend door de charmante straatjes. Niet te missen een glimp van het paleis van de Groothertog en de stad vestingwerken vangen.

Antwerpen naar Luxemburg Treinen

Brussel naar Luxemburg Treinen

Metz naar Luxemburg Treinen

Parijs naar Luxemburg Treinen

Luxembourg is one of the Best day trips from Brussels

 

5. Best Day Trips Vanuit Brussel: Ieper

123 kilometer van mooi landschap ligt tussen Belgen kapitaal en deze interessante plek. Echter, je moet ook bereid zijn om veel sombere plaatsen te bezoeken. Ieper speelde een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog en zagen het verlies van een generatie van soldaten tijdens de hevige gevechten die hier heeft plaatsgevonden en in de omliggende gebieden.

Net als veel andere Belgische steden, de Marktplaats bevat een indrukwekkend scala aan architectuur. Dit is ook omdat veel van de middeleeuwse architectuur overblijfselen zijn hersteld. Op een gelukkiger nota, als je een fijnproever, dan zult u genieten van de traditionele Vlaamse keuken en natuurlijk, bier.

Het maakt niet uit wat je doet in de stad Ieper. Uw gedachten zullen niet ver van de verwoesting en het verlies van de Eerste Wereldoorlog 1.

Brussel naar Antwerpen Treinen

Amsterdam naar Antwerpen Treinen

Lille naar Antwerpen Treinen

Parijs naar Antwerpen Treinen

Ypres Leper Belgium

 

Klaar om te verkennen buiten Brussel? Ja? Red een trein kunt u daar, zonder verborgen kosten en een vlotte en naadloze boekingsproces. Gemakkelijk!

 

 

Doen u wilt insluiten in onze blog “5 Gemakkelijk dagtochten vanuit Milaan Met de trein” op uw site? U kunt onze foto ' s en tekst en geef ons krediet met een link naar deze blog post. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-daytrips-from-brussels/?lang=nl Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.- (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)