Leestijd: 6 notulen
(Laatst geupdate op: 01/04/2021)

Over de wereld, fooi geven heeft heel verschillende implicaties en praktijken, bijvoorbeeld: Fooien geven in Zuid-Afrika is verplicht, zoals het is in de VS. Er wordt van u verwacht dat u een tip tussen laat 15 en 25% in Amerika, en als je dat niet doet, word je misschien achtervolgd door een woedende ober. Maar hoe zit het met Europa? Veel rekeningen in Europa bevatten fooien, echter, dit verschilt van land tot land. Als u de specifieke fooienpraktijken in uw land van bestemming kent, voorkomt u verwarring en mogelijk negatieve gevoelens. Lees dus verder voor de ultieme gids voor fooien in Europa!

 

Ultieme gids voor fooien in Europa door service

Fooien in Europa variëren over het algemeen afhankelijk van het soort service dat u ontvangt. Bijvoorbeeld, er wordt van je verwacht dat je een ober in een vijfsterrenrestaurant een andere tip geeft dan een server achter een balie. Barmannen zouden in sommige gevallen helemaal geen fooi verwachten, waar taxichauffeurs zouden zijn. Gebruik uw discretie, en vrijgevigheid is altijd een goede manier om te beslissen over de juiste tip. Ook, op de meeste plaatsen moet je een fooi geven, Zorg er dus voor dat u altijd een paar eurobiljetten bij u heeft.

Tickets voor Milaan naar Rome

Tickets voor Florence naar Rome

Pisa naar Rome tickets

Tickets voor Napels naar Rome

 

Tipping In Europe restaurants

 

Tippen restaurants

Elke situatie waarbij eten of drinken aan tafel wordt gebracht, vereist meestal een fooi. Het bedrag hangt af van het soort diner waar u van geniet. De standaardprocedure voor fooien in Europa is om een ​​of twee eurobiljetten bovenop het factuurbedrag achter te laten als er een rondje drankjes maar geen eten wordt besteld. Volledige maaltijden in een sit-down-omgeving zijn anders. In dit geval, een paar euro per persoon is meestal voldoende. Vijfsterrenrestaurants in heel Europa nemen meestal de fooi op hun rekening. Zorg ervoor dat u dit controleert, want u hoeft geen extra fooi achter te laten, tenzij u echt van uw service heeft genoten. Voor een uitstekende service is soms een extra fooi nodig, dus in deze gevallen, u mag helemaal naar boven gaan 15%.

Amsterdam naar Parijs tickets

London naar Paris tickets

Tickets voor Rotterdam naar Parijs

Tickets Brussel naar Parijs

 

Kroegen

De meeste pubs of bars op het hele continent verwachten helemaal geen fooien. Barmannen krijgen een salaris, en hoewel een paar munten in de fooienpot waarschijnlijk worden gewaardeerd, Het is niet noodzakelijk. als je fooi geeft, denk er nogmaals aan om alleen contant geld te gebruiken, ofwel bankbiljetten of munten. In het geval dat u op losse schroeven zit, is hier een lijst van de 5 De beste bars met live muziek in Europa.

Tickets Brussel - Amsterdam

London naar Amsterdam tickets

Berlin naar Amsterdam tickets

Tickets Parijs naar Amsterdam

 

 

Stylisten en spa’s

Veel mensen willen een fris nieuw kapsel, of een ontspannende massage tijdens vakantie. Gelukkig vind je in heel Europa kuuroorden en stylisten, vaak in bijna elke stad. Fooien geven, in elk geval, is meestal ongeveer tien procent. Als je ongelooflijk blij bent met de service die je hebt ontvangen, je mag zo hoog gaan als 15%.

Neurenberg naar Praag tickets

München naar Praag tickets

Berlijn naar Praag tickets

Wenen naar Praag tickets

 

Stylists And Spa's

 

hotels

Hotels komen regelmatig voor als het gaat om het geven van fooien in Europa. Als vuistregel, men moet altijd de One Euro-richtlijn volgen. Hierin staat in feite dat je één euro fooien per dienst achterlaat. Als een piccolo of portier je koffers draagt, dan is één euro per zak voldoende. Huis schoonmaken zou een euro per dag moeten krijgen. Uw conciërge een fooi geven is naar eigen goeddunken, maar het moet afhangen van het serviceniveau dat u heeft ontvangen. Als ze hun best hebben gedaan om uw verblijf onvergetelijk en plezierig te maken, dan is een fooi van vijf tot tien euro of zelfs meer op zijn plaats.

Frankfurt naar Berlijn tickets

Tickets voor Leipzig naar Berlijn

Hannover naar Berlijn tickets

Hamburg naar Berlijn tickets

 

Wat te fooien taxi's En vervoer

Taxi’s en Ubers zijn een intern onderdeel van reizen in Europa. Bij het kiezen van een fooi, het is het beste om in gedachten te houden hoe de chauffeur wordt betaald. Over het algemeen, hoewel, een fooi van twee euro voor een korte taxi of Uber-rit is geschikt. Met apps zoals Uber kunt u de bestuurder elektronisch een fooi geven, terwijl taxi's met meter contant geld nodig hebben. Fooien geven in Europa tijdens het reizen is ongeveer hetzelfde als fooien geven in bars of restaurants. Houd er rekening mee dat dit niet altijd nodig is, maar vaak gewaardeerd. Het boeken van uw treintickets Voor jouw Europese reis is eenvoudig en gemakkelijk met de goedkoopste treinkaartjeswebsite ter wereld.

Tickets voor Milaan naar Venetië

Padua naar Venetië tickets

Bologna naar Venetië tickets

Rome naar Venetië tickets

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Ultieme gids voor fooien in Europa per land

De meeste landen volgen dezelfde algemene richtlijnen als het gaat om fooien in Europa. Natuurlijk, men moet altijd onderzoek de beoogde bestemming voordat u op reis gaat om er zeker van te zijn dat u volledig op de hoogte bent. treinreizen kan u vaak door meerdere landen tegelijk leiden, dus het is altijd nuttig om er zeker van te zijn wat u precies moet doen. Sommige landen onderscheiden zich van hun tegenhangers in termen van regels, echter.

IJsland en Scandinavië

Of het nu een terugkeer is naar hun Viking-afkomst of gewoon eenvoudige beleefdheid, deze landen geven er de voorkeur aan dat u helemaal geen fooi geeft. Bij de meeste restaurants en diensten is de fooi bij de rekening inbegrepen. Het is nog steeds gepast om de rekening naar boven af ​​te ronden op de dichtstbijzijnde euro in plaats van een fooi te betalen, hetzij contant of met een creditcard.

 

Griekenland en Cyprus

De Grieken doen alles een beetje anders, en fooien zijn geen uitzondering. Voor grotere rekeningen zijn kleinere fooien nodig en voor kleinere facturen zijn grotere fooien nodig.

 

Oostenrijk

Laat minimaal een 5% tip, contant voor servers, zelfs als de rekening fooi bevat. Cash is altijd koning in de meeste Europese landen, en Oostenrijk is niet anders.

Salzburg naar Wenen tickets

München naar Wenen tickets

Graz naar Wenen tickets

Tickets voor Praag naar Wenen

 

Wat te fooien in Ierland en Schotland

Bekend om hun vriendelijkheid, beide landen zullen je tassen gelukkig dragen. Een fooi geven voor bagagedragers is niet essentieel, en wordt meestal niet verwacht. Vriendelijk zijn en beleefd bedanken is dat, echter, verwacht. Als u in de toekomst dezelfde service van uw portier wilt ontvangen, zorg ervoor dat u ze positief erkent.

 

Tipping In Europe bars

 

Wat te fooien in Europa – Brittannië

Veel Britten hebben geprobeerd toeristen uit te leggen dat het geven van een fooi aan de huishouding echt niet nodig is. Als het gaat om fooien in Europa, dit is een van de strengste regels. Laat geen fooi achter op uw hotelkamer, het zal hoogstwaarschijnlijk als verloren worden afgegeven bij de receptie geld. Barmannen verwachten ook geen fooien, en fooi geven kan worden afgekeurd. In ieder geval, wees vriendelijk en erken je barman. Doe een paar munten in de fooienpot als die er is. Als niet, laat liever de punt buiten de vergelijking.

Tickets Amsterdam - Londen

Tickets Parijs naar Londen

Tickets Berlijn naar Londen

Tickets Brussel - Londen

 

Alle informatie met betrekking tot fooien in Europa afronden

Het beste advies voor fooien in Europa is om je huiswerk te maken. Lees alles over het land, of landen die u van plan bent te bezoeken. onthoud dat treinreizen brengen u vaak door een aantal landen waar u mogelijk kunt stoppen. Neem altijd contant geld mee, beide munten, en een paar bankbiljetten om contant te fooien. Als u niet zeker bent van het beleid, vasthouden aan de tien procent regel voor restaurants, en de ene euroregel voor al het andere.

 

Onthouden, We informeren u graag over reizen, dus als de tijd rijp is en je besluit te reizen, onthoud dat Train Travel onze specialiteit is en kies Red een trein, we helpen je graag om van je reis te genieten!

 

 

Doen u wilt insluiten in onze blog “De ultieme gids voor fooien in Europa” op uw site? U kunt nemen onze foto's en tekst en geven ons krediet met een link naar deze blogpost. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=nl Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.- (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)