Leestijd: 6 notulen
(Laatst geupdate op: 29/10/2021)

Italië is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de wereld. Mensen massaal naar het land fantastisch eten, cultuur, en rijke geschiedenis. Eigenlijk, je hoeft niet eens naar de grotere steden te bezoeken om de charmes van Italië ervaren. Een goed voorbeeld hiervan is het verleidelijk stuk de Italiaanse Rivièra bekend als vijf landen. Het is een populaire bestemming voor mensen die willen genieten van de Middellandse Zeekust en de stekker uit de stressvolle tempo van het moderne leven. Hoewel er een heleboel geïsoleerde steden en dorpen op de kusten van Italië, de steden van Cinque Terre zijn veruit de meest populaire. Als gevolg van de belangstelling voor deze fantastische bestemming, Red een trein heeft een korte handleiding over hoe om Cinque Terre te zien met de trein samen te stellen.

 

Waarom met de trein?

Veel toeristen die niet hebben bezocht Cinque Terre misschien af ​​waarom een ​​trein is de beste optie. Het huren van een auto en rijden naar deze rustige regio klinkt beter, rechts? Mis. Om te begrijpen waarom dat niet mogelijk is, is het essentieel om te weten wat maakt Cinque Terre. Cinque Terre is voornamelijk opgebouwd uit vijf vissersdorpjes, Vandaar de naam (vijf landen). Deze dorpen zijn Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, en Monterosso al Mare. Ze waren oorspronkelijk vijf kastelen met kleine gemeenschappen om hen heen. Overleven, deze dorpen nam deel aan de visserij en de landbouw. De dorpen waren, tot voor kort, verbonden door wandelpaden en waren slechts toegankelijk per spoor of de zee.

Deze dorpen zijn niet meer in isolatie als ze jaren geleden waren. Echter, ze nog steeds de afstandsbediening gevoel dat veel te genieten. De wegen zijn leidt tot een aantal van de dorpen nu, maar ze zijn erg smal en kan een gevaarlijke reis voor degenen die nieuw zijn op de wegen zijn. Als u de dorpen met de auto te bereiken, zult u niet in staat om te reizen tussen hen met de auto. Om gevaar en ongemak te voorkomen, is het het beste om de dorpen te bezoeken met de meest handige systeem van transporttreinen.

 

Wat kunt u verwachten van de Cinque Terre Trein Line?

De Cinque Terre spoorlijn heeft zes stops. De volgorde van deze stops is La Spezia (centrale vervoershub in het gebied), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, en dan eindelijk Levanto. Deze reizen zijn relatief kort en niet zo veel tijd in beslag nemen. De reis van La Spezia naar Riomaggiore duurt ongeveer 10 notulen. De reizen tussen de Cinque Terre steden zijn over 5 minuten elk. Deze treinen gaan door de donkere tunnels die dateren uit de jaren 1870. Het is een spannende ervaring van het gaan door het donker en dan plotseling de helderheid zien en prachtig uitzicht van de Middellandse Zee.

Deze treinen zijn niet zo frequent als men zou verwachten gezien de korte afstand tussen de bestemmingen. Ze lopen meestal eenmaal per uur, maar dit kan variëren van tijd tot tijd. Echter, het is altijd het beste om te vragen aanvullende reisinformatie bij de aankoop van uw ticket. In aanvulling op het kennen van de planning en de reistijd van deze treinroute, is het cruciaal om uw tickets te valideren. Er zijn validatie machines op de trein platforms die u kunt gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is schuif het smalle uiteinde van het ticket in de gleuf van de kleine gele machine en wachten om de stempel te horen.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Quick Guide To Cinque Terre Met de trein: Riomaggiore

Riomaggiore zal ofwel de eerste stop (als u op weg van La Spezia) of vijfde halte (als je op weg van Levanto). Echter, Het is zeer waarschijnlijk dat naar de eerste stop voor veel Cinque Terre bezoekers, want het is de snelste manier om er te komen. Riomaggiore is de grootste van de vijf dorpen, en het is de officieuze hoofdstad omdat de belangrijkste park kantoor is er. De gebouwen zijn neergestreken al op de steile ravijn, de hele weg naar de kleine haven. De scène van de peeling pastelkleurige huizen is pittoresk en zal voor altijd in je geheugen blijven. Het is een fantastisch gezicht om te zien bij zonsondergang, en het is een must-see voor stellen die een speciaal moment willen delen.

La Spezia naar Riomaggiore Treinen

Florence naar Riomaggiore Treinen

Modena naar Riomaggiore Treinen

Livorno naar Riomaggiore Treinen

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola is een petit dorpje dat lijkt te zijn naar beneden te lopen in de Cinque Terre kustlijn op het eerste gezicht. De illusie van trapsgewijze kleurrijke gebouwen is een prachtig uitzicht. Het is een perfecte mix van de Italiaanse cultuur en ruige natuur. Zodra u genieten van het prachtig uitzicht, U kunt het dorp verkennen. Manarola heeft een kleine haven die een boothelling en een zwembad gat kenmerkt. Het is de perfecte plek om een ​​duik te nemen en de praktijk sommige cliff diving. Begeleidend de haven zijn vele vissersboten die behoren tot de bewoners van Manarola. De traditie van het vangen en eten van vis is nog steeds in leven en bloeien in het dorp.

La Spezia naar Manarola Treinen

Riomaggiore naar Manarola Treinen

Sarzana naar Manarola Treinen

Levanto naar Manarola Treinen

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Quick Guide To Cinque Terre Met de trein: Corniglia

Elk van de vijf dorpen heeft een bepaalde charme. Corniglia is bijzonder omdat het niet aan de waterkant. Echter, wat er ontbreekt in stranden, wordt meer dan goedgemaakt met zijn eigen unieke schoonheid. Corniglia voelt meer afgelegen dan de andere dorpen. Echter, het biedt een meer ontspannen en lokale sfeer. Het dorp wordt vaak over het hoofd gezien vanwege de moeizame paden. In tegenstelling tot de andere dorpen die kan worden bereikt met de boot, Corniglia is aan top van de heuvels en heeft geen toegang tot de zee. De enige manier om het te bereiken is om de Cinque Terre pad of wandelen naar neem de trein. Echter, is het essentieel om er rekening mee dat de trein niet zal sparen enige fysieke inspanning. U moet dan nog een aantal trappen lopen naar het centrum van het dorp te bereiken en alles zien het kleine dorp biedt.

Corniglia heeft een fantastisch uitzichtpunt waardoor je de meeste omliggende heuvels en uitgestrekte oceanen kunt zien. De belvedère in het dorp is een geweldige plek om te gaan en te genieten van de schoonheid van de Cinque Terre. Zodra je dat kunt u genieten van de smaken van het dorp aanbiedingen, van geweldige pesto tot heerlijke wijn. Corniglia heeft een rijke geschiedenis van het maken van wijn, en als je het geluk hebt om de lokale bevolking bevriend, je kon proeven en te leren over hun wijnen.

La Spezia naar Corniglia Treinen

Florence naar Corniglia Treinen

Manarola naar Corniglia Treinen

Levant naar Corniglia Treinen

 

 

4. Vernazza

Vernazza wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van niet alleen de Cinque Terre, maar het hele land van Italië. Het is zeker als het kroonjuweel van de Cinque Terre dat veel laat vallen in liefde met de reis. Het heeft een meer elegante en traditionele gevoel dat de andere dorpen missen. Combineer dat met uitzonderlijk eten en prachtige bezienswaardigheden, en je krijgt een plek die een tweede bezoek garandeert. Breng een bezoek aan het kasteel Doria wanneer in Vernazza. Het bevat een van de laatste originele torens die de mensen van het dorp decennia geleden beschermd.

Corniglia naar Vernazza Treinen

Florence naar Vernazza Treinen

Bologna naar Vernazza Treinen

Riomaggiore naar Vernazza Treinen

Vernazza Coast

 

5. Quick Guide To Cinque Terre Met de trein: Monterosso Al Mare

Monterosso al Mare is ongetwijfeld de meest toeristische en resort-achtige stad in de Cinque Terre. Het heeft auto's, hotels, en kiezelstranden perfect voor toeristen. Wilt u deze verbazingwekkende deel van Italië bezoeken, maar liever een meer moderne uitstraling, dan Monterosso is voor jou. Monterosso heeft een promenade die perfect is voor de avondwandeling, en nog beter, ze hebben lekker eten die ervoor zorgt dat iedereen genieten van zeevruchten.

Rome naar Tivoli Treinen

Tivoli naar Rome Treinen

Perugia naar Tivoli Treinen

Orvieto naar Tivoli Treinen

Monterosso Al Mare Sea

 

Zoals je kunt zien, Cinque Terre heeft veel te bieden bezoekers die willen een unieke Italiaanse ervaring beleven. Het heeft vijf unieke dorpen die een onvergetelijke ervaring beloven. Koop een kaartje voor de trein en laat je ervaren een avontuur dat is anders dan alle andere.

 

 

Doen u wilt insluiten in onze blog “Snelgids: How To Travel Cinque Terre Met de trein” op uw site? U kunt onze foto ' s en tekst en geef ons krediet met een link naar deze blog post. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=nl – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)