Leestijd: 6 notulen
(Laatst geupdate op: 03/02/2023)

Een groeiend aantal Europese landen promoot treinreizen op korteafstandsvluchten. Frankrijk, Duitsland, het VK, Zwitserland, en Noorwegen behoren tot de Europese landen die korteafstandsvluchten verbieden. Dit maakt deel uit van de inspanningen om de wereldwijde klimaatcrisis te bestrijden. Dus, 2022 was een jaar geworden waarin het spoor de korteafstandsvluchten in Europa verdreef, eerst in Frankrijk, met vele andere landen om in te volgen 2023.

  • Het vervoer per spoor is de eco-vriendelijke manier om te reizen. Dit artikel is geschreven om te informeren over de trein reizen door Save A Train, De Goedkoopste treinkaartjes website In de wereld.

De oorsprong van het verbod op korteafstandsvluchten in Europa

De luchtvaartindustrie is een van de belangrijkste bronnen van broeikasgasemissies in Europa, groeien door 29% in 2019. Terwijl regeringen deze aantallen probeerden te bestrijden, de realiteit is dat minder dan 7% van het personenvervoer wordt uitgevoerd door treinen. Sindsdien is dit een verrassend cijfer een derde van de drukste korteafstandsvluchten heeft treinen onder 6 uur.

Zo, Greenpeace sloeg de handen ineen met prominente Europese regeringen om klimaatverandering tegen te gaan. Recent onderzoek in opdracht van Greenpeace levert de volgende opvallende cijfers op: 73 van de 250 drukste korteafstandsvluchten in Europa, in landen als Zwitserland, en het VK, hebben treinalternatieven van minder dan zes uur, en 41 hebben directe nachttreinalternatieven.

Brussel naar Utrecht Treinen

Antwerpen naar Utrecht Treinen

Berlijn naar Utrecht Treinen

Parijs naar Utrecht Treinen

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Europeanen steunen een verbod op korteafstandsvluchten

Het verbod op korteafstandsvluchten is een enorme verandering in het Europese regionale en internationale vervoer. Terwijl de meeste Europeanen per trein tussen landen reizen en gebruik maken van intercitytreinen, toeristen die met de euro reizen, kunnen het reizen met de trein een uitdaging vinden. niettemin, treinreizen staan ​​op het punt de belangrijkste manier van reizen in Europa te worden, en de lokale bevolking is er helemaal voor.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Europese Investeringsbank 62% van de Europeanen steunt een verbod op korteafstandsvluchten. De meerderheid van de mensen in Duitsland (63%), Frankrijk, en Nederland (65%) liever nachttreinen. De uitdaging waar de Europese spoorwegmaatschappijen voor staan ​​is een grote uitdaging slaper treinen en alle benodigdheden die een goede nachtrust tijdens het reizen mogelijk maken. De EU steunt deze wet zo, waar iedereen nu toegang toe heeft van Greenpeace interactieve kaart van Europa en voeg de treinroutes toe die ze graag gemaakt of verbeterd zouden willen zien.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Frankrijk is de eerste waar het spoor kort werd verdreven – Trek vluchten

Frankrijk is het eerste land dat korteafstandsvluchten officieel verbiedt. bijgevolg, passagiers die de voorkeur gaven aan de luxe om overal in Frankrijk te vliegen, zullen nu moeten overstappen om met de trein te reizen. Terwijl reizen met de trein saai klinkt, een treinreis van minder dan 2.5 uren heeft veel voordelen. eerste, vluchten binnen 6 routes waren gepland om definitief te worden geannuleerd. Echter, treinroutes naar de luchthaven maken het onmogelijk voor passagiers om vroeg genoeg in de ochtend aan te komen voor internationale vluchten.

Korteafstandsvluchten worden stopgezet op de volgende drie routes in Frankrijk: Parijs – Nantes, Lyon, en Bordeaux. In plaats daarvan, treinreizen zullen sindsdien vluchten vervangen daar is een prima alternatief voor 2 uur tot de 1 uur durende vliegtuigvlucht. Bovendien, als de treindiensten tussen Parijs Charles de Gaulle en Lyon en Rennes en tussen Lyon en Marseille worden verbeterd, deze routes sluiten aan bij het nieuwe beleid.

Amsterdam naar Parijs Treinen

Londen naar Parijs Treinen

Rotterdam naar Parijs Treinen

Brussel naar Parijs Treinen

 

De voordelen van reizen met de trein

Treinreizen zijn de snelste manier om door Europa te reizen dankzij goed verbonden regionale en internationale spoorlijnen. verder, reizen met de trein biedt veel voordelen die u niet kunt genieten als u per vliegtuig reist. ten eerste, bij treinstations, passagiers hoeven niet naar de paspoortcontrole, veiligheidscontrole, en inchecken, dat scheelt een hoop tijd en gedoe.

ten tweede, wanneer u met de trein reist, u kunt genieten van prachtige uitzichten die niet beschikbaar zijn vanuit het raam van het vliegtuig. Bijvoorbeeld, veel treinreizen in Europa bieden een venster op de mooiste dorpen en valleien van Europa, zoals de Loire-vallei. Ten derde, in tegenstelling tot vliegtuigen, veel spoorwegmaatschappijen bieden gratis wifi in treinen. Zo, als u zakelijk of zakelijk reist, Wi-Fi is bij de ticketprijs inbegrepen.

Brussel naar Amsterdam Treinen

Londen naar Amsterdam Trains

Berlijn naar Amsterdam Treinen

Parijs naar Amsterdam Treinen

 

 

Grensoverschrijdend reizen: Spoor of Korteafstandsvluchten

Iedereen heeft wel een verhaal over die tijd dat een reis van een uur veranderde in een nachtmerrie van 48 uur. Terwijl passagiers meer gewend zijn om met het vliegtuig te reizen, grensoverschrijdend reizen per trein is veel toegankelijker, groener, en een aanzienlijke tijd- en geldbesparing. In aanvulling op, de meeste treinreizigers zijn zich niet bewust van het feit dat hogesnelheidstreinen, zoals de Franse TGV, zijn 40 minuten sneller en goedkoper dan een vliegtuig.

Bijvoorbeeld, de Duitse ICE-trein brengt je in minder dan 5 minuten van Brussel naar Keulen 5 uur. In aanvulling op, u kunt een stop in Parijs toevoegen op weg naar Keulen, weer met een hogesnelheidstrein. Integendeel, als je met het vliegtuig reist, extra tijd nodig om bagage op te halen, en het risico van luchthaven- en vluchtvertragingen, terwijl treinen in heel Europa stipt zijn. Dus, grensoverschrijdend treinreizen is ideaal in Europa.

Frankfurt naar Berlijn Treinen

Leipzig naar Berlijn Treinen

Hannover naar Berlijn Treinen

Hamburg naar Berlijn Treinen

 

Red Train

De toekomst van korteafstandsvluchten in Europa

Terwijl Frankrijk de pionier is, het verdrijven van korteafstandsvluchten 3 routes, Oostenrijk heeft de vluchtroute Salzburg naar Wenen verdrongen. Duitsland overweegt de verhuizing nog, zoals Noorwegen en Polen. De toekomst van korteafstandsvluchten is nog onbekend, maar met Generatie Z die de voorkeur geeft aan groen reizen, culturele ervaringen, en het verkennen van lokale gemeenschappen, alternatieve treinreizen zouden in al deze behoeften kunnen voorzien.

Bovendien, het verkennen van de nog niet gebruikte treinroutes zou het toerisme in minder populaire bestemmingen in Europa kunnen bevorderen. Dit zal niet alleen het luchthavenverkeer verminderen, en chaos, maar zal ook het overtoerisme op populaire plaatsen in Europa verminderen.

Salzburg naar Wenen Treinen

München naar Wenen Treinen

Graz naar Wenen Treinen

Praag naar Wenen Treinen

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Nieuwe internationale treinreizen om op te nemen 2023

Als onderdeel van de inspanningen om nachttreindiensten te upgraden, enkele van Europa's beste nachttreinen zijn teruggekeerd met nieuwe dienstregelingen. Bijvoorbeeld, passagiers kunnen nu kiezen tussen, Venetië, Wenen, Boedapest, en Zagreb. De nieuwe nachttrein vertrekt vanuit Venetië om 8.29 p.m.

Met deze nieuwe verbindingen, reizigers kunnen geweldige bestemmingen verkennen. Dat is niet alleen te danken aan nieuwe treinroutes, maar beter, verbeterd, en het belangrijkst milieuvriendelijke nachttreinen. Een andere geweldige internationale treinroute omvat een nachttrein van Praag of Dresden naar Bazel. Bovendien, reizigers kunnen zelfs stoppen in het mooie Saksen. Zo, je vertrekt na het avondeten en komt ’s ochtends aan in het prachtige Zwitserland. Wat is het heerlijk om 's middags door de sprookjesachtige straten van Praag te kunnen dwalen en de glorieuze schoonheid van de Zwitserse Alpen te beklimmen. Globaal genomen, de afgelopen jaren hebben bewezen dat de reisindustrie een belangrijke verschuiving heeft doorgemaakt waarbij het spoor niet alleen de korteafstandsvluchten in Europa heeft verdrongen, maar werd ook een transport van hoge kwaliteit en service, die aan alle behoeften voldoen.

Interlaken naar Zurich Treinen

Luzern naar Zürich Treinen

Bern naar Zürich Treinen

Genève naar Zürich Treinen

 

Concluderen, treinreizen is groener, en biedt een venster op enkele van de prachtige uitzichten in Europa. wij bij Red een trein helpt u graag bij de voorbereiding van een treinreis en vindt de beste treinkaartjes tegen de beste prijzen.

 

 

Wilt u ons blogbericht "Hoe het spoor korteafstandsvluchten in Europa verdreef" op uw site opnemen?? Je kunt onze foto's en tekst maken of ons de eer geven met een link naar deze blogpost. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-ousted-short-haul-flights-in-europe/ – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)