Leestijd: 7 notulen
(Laatst geupdate op: 23/04/2021)

Wat nog misschien een beetje koud rond deze tijd, maar het Carnaval van Nice is zeker om u op te warmen! De Franse Rivièra zorgt voor een unieke gebeurtenis waar bijna een miljoen bezoekers uit de hele wereld massaal naar Leuk. Carnaval van Nice is een van de belangrijkste gebeurtenissen aan de Franse Rivièra in het winter. Al meer dan twee weken, de stad op het ritme van de festiviteiten. Humor, ironie, en poëzie zijn in opslag bij deze grote volksfeest.

Wees een van de mensen die beroemde kust boulevard van Nice lijn, de Promenade des Anglais, naar de grote parade van kleurrijke praalwagens te zien; Dit is de Carnaval van Nice en manieren om er met de trein.

 

Carnaval van nice 2019

Waarom Ga naar Nice Carnival?

“Carnaval is de meest populaire culturele evenement van een land kunnen ervaren. - Jorde Amado, Braziliaanse schrijver, 1912 – 2001”

Een bezoek aan de Franse Rivièra kan een reden op zich om te bezoeken van Nice zijn. Carnaval is een extra bonus!

Tegen deze tijd, We zijn ook kruipend uit van de winter en de zon schijnt te spelen. Dit is een goed excuus om afscheid Winter. Met een gloed van kleuren, terwijl getuige van de dagelijkse parades en de nacht karren geanimeerd door meer dan 1000 dansers en muzikanten uit alle delen van de wereld.

De gekozen thema dit jaar is ‘King of Cinema’ ('King of Cinema') om de 100ste verjaardag van de stad mythische Victorine Studios vieren, geopend in 1919 en die gastheer van de wil van Brigitte Bardot, François Truffaut, Jacques Tati, Woody Allen of Alfred Hitchcock. Met meer dan 1,000 musici, dansers, en karakters om hiervan te genieten is een evenement niet te missen.

Lyon naar Nice Treinen

Parijs naar Nice Treinen

Avignon naar Nice Treinen

Marseille naar Nice Treinen

 

The Battle of Flowers

Ook bekend als Battle of Flowers, het begon in 1856, specifiek gericht op de buitenlandse bezoekers die begonnen te massaal naar het zuiden van vermaken Frankrijk. Vandaag, twee mensen op elke drijver gooi wat 20 kilogram van mimosa en verse snijbloemen in de menigte als ze hun weg langs de Promenade des Anglais langs de azuurblauwe zee van de Middellandse Zee. Een andere reden om jezelf een aantal kaartjes vroeg, zodat u zelf kunt krijgen op de eerste rij.

Over het festival, in de omgeving van 100,000 verse snijbloemen worden gebruikt, met de meeste van hen zijn afkomstig uit lokale bevolking.

Montpellier naar Toulouse Treinen

Nice naar Toulouse Treinen

Parijs naar Toulouse Treinen

Marseille naar Toulouse Treinen

 

Moet weten over het Carnaval van Nice

Carnaval van Nice is een van de oudste kermissen in de wereld. Van heidense en bescheiden begin weg terug in de 13e eeuw, is het uitgegroeid tot een glorieuze, jaarlijkse 12-daagse feest. Het draait op verschillende dagen (geen parades op maandag bijvoorbeeld.) De stad van Nice barst met optochten van praalwagens, street events, en kraampjes en eindigt met Mardi Gras op de laatste dag. De straten en pleinen waar de parades gaan door zijn afgesloten tijdens het carnaval, en je moet de aanschaf van een ticket om toegang te krijgen. Alleen mensen in een kostuum krijgen gratis toegang tot een aantal van de parades. Wie heeft er een excuus om toch te kleden?

Getting tickets naar Nice Carnival Events

Voor de gebeurtenissen die tickets nodig, de prijs varieert van 10 euro staan ​​om 25 euro op de zittende stands. Zie de link hieronder om kaarten te kopen.

  • Tickets vanaf Ticket Bureau van Toerisme en Congres
    5 Promenade des Anglais
    Tel.: 00 33 (0)8 92 70 74 07
    VVV website

Dijon naar Provence Treinen

Parijs naar Provence Treinen

Lyon naar Provence Treinen

Marseille naar Provence Treinen

 

How To Get naar Nice Carnival Met de trein

Er zijn tal van treinen hun weg naar Nice van de meeste delen van Europa. Met de hulp van SaveATrain, u kunt binnen enkele minuten kaartjes krijgen zonder extra kosten! centraal station van Nice, Treinstation Nice Ville, is te vinden in het centrum van de stad. Het treinstation Nice-Ville is de belangrijkste eindpunt voor de regionale en nationale treinverbindingen, dus het beste zou zijn om een ​​trein hier te vangen voor carnaval. De Toeristeninformatie kantoor op het treinstation kan handig zijn als u Nice voor het eerst bezoekt. Het treinstation Nice Ville ligt aan Avenue Thiers en het is ongeveer 20 minuten lopen van het strand en de beroemde Promenade des Anglais langs de aangrenzende Avenue Jean Medecin.

Dijon naar Parijs Treinen

Reims naar Parijs Treinen

Lille naar Parijs Treinen

Tours naar Parijs Treinen

 

Wanneer Is Carnaval van Nice?

De Carnaval van nice loopt voor een volledige veertien dagen in eind februari en is de grootste Mardi Gras bash in het zuiden van Frankrijk. Maak je klaar voor een explosie van kleuren en muziek uit de 17th van februari tot en met 3rd van maart.

Hier is de kalender van de Carnaval van nice:

Parijs naar Straatsburg Treinen

Luxemburg naar Straatsburg Treinen

Nancy naar Straatsburg Treinen

Bazel naar Straatsburg Treinen

 

DONDERDAG 14 FEBRUARI

12:00

ONTBIJT “VIRA WIEL”
De operatie, ondersteund door de stad van Nice en de organisatoren van Carnaval van Nice, is bedoeld om financieel te helpen jonge studenten die toegang tot opleiding in de horeca, onder meer door het Lycée Paul Augier of de leerling opleidingscentrum.
tarieven : 90 € / per persoon (wijn, water, koffie inbegrepen) – Reservering: silvia.grillo@ville-nice.fr / 04 97 13 41 99

ZATERDAG 16 FEBRUARI

14:30
bloemencorso
Carnaval van Nice is één van zijn soort in de wereld en beschikt over een van de meest beroemde van de Franse Riviera. Op elke float, gekostumeerde modellen overgeven aan 100.000 bloemen aan een enthousiaste menigte …
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone B)

ZATERDAG 16 FEBRUARI

21:00
CARNAVAL PARADE VAN LICHTEN
Op de Place Masséna, de visuele animaties zijn verspreid op grote schermen … S avonds, alle praalwagens zijn verlicht, de Corso brandt, is het hart van Nice.
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone A)/ 5€ entree (zone B)

DINSDAG 19 FEBRUARI

21:00
CARNAVAL PARADE VAN LICHTEN
Op de Place Masséna, de visuele animaties zijn verspreid op grote schermen … S avonds, alle praalwagens zijn verlicht, de Corso brandt, is het hart van Nice en het Carnaval van Nice.
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone A)/ 5€ entree (zone B). Een mogelijkheid voor pakket 2 gebeurtenissen in de tribunes – met uitzondering van zaterdag (1 bloemencorso + 1 carnavalsoptocht).

WOENSDAG 20 FEBRUARI

14:30
bloemencorso
Carnaval van Nice is één van zijn soort in de wereld en beschikt over een van de meest beroemde van de Franse Riviera. Op elke float, gekostumeerde modellen overgeven aan 100.000 bloemen aan een enthousiaste menigte.
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone B). Een mogelijkheid voor pakket 2 gebeurtenissen in de tribunes – met uitzondering van zaterdag (1 bloemencorso + 1 carnavalsoptocht).

ZATERDAG 23 FEBRUARI

14:30
bloemencorso
Carnaval van Nice is één van zijn soort in de wereld en beschikt over een van de meest beroemde van de Franse Riviera. Op elke float, gekostumeerde modellen overgeven aan 100.000 bloemen aan een enthousiaste menigte.
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone B)

ZATERDAG 23 FEBRUARI

21:00
CARNAVAL PARADE VAN LICHTEN
Tijdens het Carnaval van Nice Op de Place Masséna, de visuele animaties zijn verspreid op grote schermen.

ZONDAG 24 FEBRUARI

14:30
Carnavalsoptocht – NISSARDA STOP
Le Carnival Parade maakt deel uit van Nice Carnaval bestaat uit 18 drijft ontworpen op het jaar is het thema en andere beeldjes in een kleurrijke parade met schitterende kleuren, met de deelname van straattheater en muziek groepen uit alle hoeken van de wereld.
tarieven: 21€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone A)/ 5€ entree (zone B). De mogelijkheid van het pakket 2 gebeurtenissen in de tribunes – met uitzondering van zaterdag (1 bloemencorso + 1 carnavalsoptocht).

ZONDAG 24 FEBRUARI

19:00
LOU QUEERNAVAL
1st Homo carnaval In Frankrijk

DINSDAG 26 FEBRUARI

21:00
CARNAVAL PARADE VAN LICHTEN
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone A)/ 5€ entree (zone B). Mogelijkheid van pakket 2 gebeurtenissen in de tribunes – met uitzondering van zaterdag (1 bloemencorso + 1 carnavalsoptocht)

WOENSDAG 27 FEBRUARI

14:30
bloemencorso
Carnaval van Nice is één van zijn soort in de wereld en beschikt over een van de meest beroemde van de Franse Riviera. Op elke float, gekostumeerde modellen overgeven aan 100.000 bloemen aan een enthousiaste menigte
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone B). Mogelijkheid van pakket 2 gebeurtenissen in de tribunes – met uitzondering van zaterdag (1 bloemencorso + 1 carnavalsoptocht).

ZATERDAG 02 MAART – Het sluiten van Carnaval van Nice

14:30
bloemencorso
Carnaval van Nice is één van zijn soort in de wereld en beschikt over een van de meest beroemde van de Franse Riviera. Op elke float, gekostumeerde modellen overgeven aan 100.000 bloemen aan een enthousiaste menigte
tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone B)

ZATERDAG 02 MAART

21:00
CARNAVAL PARADE VAN LICHTEN – Verbranding van de KONING tarieven: 26€ in gereserveerde zitplaatsen / 12€ entree (zone A)/ 5€ entree (zone B)
Haal je kostuums klaar voor het carnaval van Nice alles wat overblijft om te doen, is krijg je treinkaartjes gekocht met Save A Train ! Het is tijd voor een Carnaval!
Wilt u onze blog post op uw site insluiten, kunt u ofwel nemen onze foto's en tekst en geef ons een krediet met een link op deze blog post, of u klikt hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnice-carnival%2F%3Flang%3Dnl - (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)