Leestijd: 3 notulen
(Laatst geupdate op: 13/05/2022)

Brisbane is de hoofdstad van Queensland en is gezegend door A-lijst attracties zoals Sea World, de fijne gazons en tuinen van de South Bank, en Story Bridge, en nog veel meer - Australië's langste cantileverbrug.

Het is ook een creatieve stad, met kunst musea en galeries en chique cafés in overvloed, plus het is de perfecte springplank voor Gold Coast stranden, zee, en surfen.

 

 

Als u gedeeltelijk aan reizen trainen bent, railsystemen staan ​​centraal in de stad vervoersinfrastructuur en culturele geschiedenis.

Dus als je wilt naar Brisbane te zien met de trein, hier zijn vijf tips.

 

  1. Centraal Station

Gelegen aan de noordkust lijn, Centraal Station is de stad netwerk hoofdstation en ligt knal in het hart van de centrale zakenwijk van Brisbane.

Geopend terug in 1889, zijn klassieke gevel uitzicht op de Anzac-plein en het is de belangrijkste slagader voor routes naar Queensland en de rest van Australië.

Als u wilt verblijven in de buurt, Oaks Charlotte Towers Hotel is een geweldige keuze - het is niet onbetaalbaar duur en luxe suites bieden uitzicht op de skyline van de stad.

 

  1. Metro Brisbane

Brisbane Metro is nog niet operationeel is - maar de massa rapid transit systeem is volledig gefinancierde, de bouw wordt begonnen in alle ernst van dit jaar en het zou openstellen voor het publiek door 2023.

Bij 21 kilometers lang, het zal dienen 18 stations door de hele stad, en Bewoners en toeristen gelijk staat aan en uit wanneer ze willen hop zullen zijn.

Dat kost A $ 944,000,000, maar voordelen omvatten minder congestie en minder druk op belegerde bussen Brisbane.

 

  1. Stoomtrein zondag

Als u wilt dat een knaller uit het verleden (in meer dan een opzicht), ga naar Brisbane Rome Street Station voor de regelmatige Stoomtrein zondag event.

Stap binnen in de deftige houten rijtuigen en je zult meteen terug getransporteerd worden naar een meer elegante tijdperk, als u en uw familie tuffen langs verleden Brisbane meest schilderachtige plaatsen.

Het is leuk voor alle leeftijden, maar kinderen en ouderen bijzonder ban van zijn charmes.

 

  1. Het Workshops Spoormuseum

Ipswich ligt ten zuidwesten van het grootstedelijk gebied van Brisbane en hier vind je het prachtige Workshops Rail Museum.

Het is een interactieve en inspirerende erfgoed ervaring gehuisvest in het oudste spoor van Australië workshops en zit vol met zeldzame stoomlocomotieven, grote industriële machines, en multi-media opstellingen.

Wanneer je een wilt leerzame en leuke excursie voor het hele gezin, zoek niet verder.

 

  1. Luchttrein

Brisbane luchthaven is een drukke transport hub die wordt versterkt door cafes als Fonzie Abbot, bars zoals Transit Tavern, en parkeeraanbieders.

Maar voor veel avonturiers die door de lucht aankomen, de beste ding over het is Airtrain, de 13 kilometer forenzenspoorlijn die reizigers sindsdien in rap tempo van het vliegveld naar het Centraal Station vervoert 2001.

Na een vermoeiende vlucht, Airtrain brengt je in slechts 20 minutes - behoorlijk indrukwekkend.

Volg onze vijf tips voor het navigeren van Brisbane met de trein en je op het goede spoor blijf voor een sublieme vakantie.

 

Heeft u tips voor Brisbane treinreizen? Deel ze in het opmerkingenveld en als je moet een trein Save Een trein.

 

Wil je onze blogpost op je site insluiten?, kunt u ofwel nemen onze foto's en tekst en geef ons krediet met een link op deze blog post, of u klikt hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftips-brisbane-train%2F%3Flang%3Dnl – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)