Leestijd: 6 notulen
(Laatst geupdate op: 12/03/2022)

Iedereen die ooit een film over bergbeklimmen heeft gezien, weet dat het geen gemakkelijke taak is om de top van de Mount Everest te bereiken. Everest Base Camp bereiken is ook geen pretje, maar het is voor de meeste mensen een veel haalbaarder doel. Er zijn veel verschillende manieren om het te doen, en het hangt allemaal af van wat je zoekt in een ervaring. U kunt wandelen, vlieg of neem een ​​bus, en er zijn ook verschillende routes die je kunt nemen. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en de optie kiest die bij u past. Hier zijn de 3 De beste manieren om Everest Base Camp te doen.

 

1) Trekking naar het Everest-basiskamp

Dit is de meest populaire manier om Everest Base Camp te doen, en ook de goedkoopste. Het is mogelijk om het als een georganiseerde reis of alleen te doen. Als u op zoek bent naar de goedkoopste optie, Nepal is waar je naartoe wilt. Het nadeel is dat er geen wegen zijn voorbij Namche Bazaar en Lukla – dus als er iets zou gebeuren en je kunt niet verder, dan heb je een heel lange wandeling terug naar Pokhara!

Het duurt meestal rond 10 dagen tot wandeling naar de voet van de Mount Everest van Lukla. De route volgt de Dudh Kosi-rivier en loopt door de dorpen Phakding, Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, en Lobuche. De laatste klim naar Base Camp is een uitdaging, maar de uitzichten zijn het waard!

De hoogte van Everest Base Camp is 17,598 voeten (5,364 meter). Trekking naar Everest Base Camp is een uitdagende maar lonende ervaring, en het uitzicht op de Mount Everest is absoluut adembenemend. Zorg voor voldoende foto's!

Amsterdam naar Londen Treinen

Parijs naar Londen Treinen

Berlijn naar Londen Treinen

Brussel naar Londen Treinen

Trekking To Everest Base Camp

 

2) wandelen

De meest populaire manier om Everest Base Camp te bereiken is door te wandelen. Het is een geweldige manier om het platteland te zien en tegelijkertijd aan lichaamsbeweging te doen. De wandeling duurt ongeveer twee weken, en er zijn veel verschillende routes waaruit je kunt kiezen. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en de route kiest die bij u past!

Zorg ervoor dat je traint voordat je gaat. Eet niet alleen een hoop junkfood en kom opdagen in de verwachting klaar te zijn voor deze wandeling. Het opbouwen van spieren zonder te veel lichaamsvet toe te voegen is belangrijk als je het helemaal naar het basiskamp wilt halen!

Pak licht in, maar pak niet te licht in. Je hebt genoeg spullen nodig voor twee weken reizen – inclusief extra kleding, medische benodigdheden, en al het andere dat u nodig heeft – dus probeer geen gewicht te besparen door je tandenborstel uit te knippen of een regenjas over te slaan. Vergeet niet dat je alles zelf moet dragen.

Tempo jezelf! Elke dag van zonsopgang tot zonsondergang wandelen, zal je snel verslijten, vooral omdat er geen vlak land is – elke stap zal bergop of bergaf zijn. Breek het op in kleinere segmenten en neem regelmatig een pauze.

Brussel naar Amsterdam Treinen

Londen naar Amsterdam Trains

Berlijn naar Amsterdam Treinen

Parijs naar Amsterdam Treinen

 

 

3) Helikoptervlucht naar Everest Base Camp

Dit is de snelste manier om Everest Base Camp te doen, maar ook de duurste. Er zijn genoeg bedrijven die een Helikoptervlucht naar Everest Base Camp en het is een geweldige manier om Mt Everest en de omliggende gebieden te zien. Als je probeert te kiezen tussen deze optie en wandelen, denk aan hoeveel tijd je hebt – als je wilt uitgeven 20 dagen wandelen door het platteland, trek dan zeker je laarzen aan en begin te wandelen!

Vliegen is absoluut de snelste manier om bij Everest Base Camp te komen, maar het is niet altijd de goedkoopste of handigste. Afhankelijk van hoe je het aanpakt, vliegen kan een dure aangelegenheid zijn die veel planning vooraf vereist – en ook wat naplanning als je meer tijd in het basiskamp wilt doorbrengen in plaats van er doorheen te rijden op de terugweg uit Kathmandu. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en de optie kiest die het beste bij u past!

Zorg ervoor dat u al uw visa en vergunningen op een rij hebt voordat u vertrekt – veel Tibet-gebonden vluchten zullen niet eens aan boord gaan van passagiers zonder die documenten in de hand. Vooruit plannen, te; vluchten tijdens hoogseizoen (Maart mei) zal duurder zijn dan vluchten tijdens het laagseizoen.

 

Khumbu-vallei

De Khumbu-vallei ligt in het noordoosten van Nepal en is de thuisbasis van het wereldberoemde Everest Base Camp. De vallei is ook de thuisbasis van vele andere populaire wandelpaden, inclusief het Annapurna Circuit.

De Khumbu regio is een prachtig gebied met torenhoge bergen en ongerepte valleien. Het is geen wonder dat het zo'n populaire bestemming voor wandelaars en trekkers!

Er zijn veel verschillende dorpen in de Khumbu-vallei, en elk heeft zijn eigen unieke karakter en cultuur. Enkele van de meest populaire dorpen zijn Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, en Lobuche.

 

AMS

Veel wandelaars ervaren problemen op grote hoogte, dus zorg ervoor dat u voorzorgsmaatregelen neemt als u symptomen van acute bergziekte heeft (AMS).

Acute bergziekte (AMS) is een probleem dat wandelaars en trekkers op grote hoogte kan treffen. Het kan een scala aan symptomen veroorzaken, van lichte hoofdpijn tot levensbedreigend longoedeem. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de symptomen van AMS, en neem voorzorgsmaatregelen als u een van hen begint te ervaren. Drink veel vocht, eet goed, en push jezelf niet te hard. Als je twijfelt over je gezondheid, het is altijd het beste om voorzichtig te zijn en terug te gaan naar een lagere hoogte.

Everest Base Camp is een once-in-a-lifetime ervaring, maar zorg ervoor dat het de juiste keuze voor jou is! Helemaal vanuit Kathmandu wandelen kan ontmoedigend zijn, vooral omdat sommige mensen zich niet helemaal fit voelen op die hoogte. Als je je niet lekker voelt of je zorgen maakt over het wandelen over zo'n uitdagend terrein, er zijn veel andere manieren om Everest Base Camp te zien.

Klimmen naar het Mount Everest-basiskamp is geen gemakkelijke taak. Het kost maanden training, en de reis de berg op wordt er niet makkelijker op – het kan zelfs moeilijker worden! Als je vastbesloten bent om Everest Base Camp te bereiken, zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en de optie kiest die bij u past!

Everest Base Camp kan een moeilijk en uitdagend proces zijn, maar het is de reis waard om te bereiken. Er zijn veel verschillende routes die u kunt nemen, evenals vervoersmethoden waarmee u er sneller en met minder moeite kunt komen, afhankelijk van wat uw behoeften zijn. We hopen dat dit artikel informatief is geweest voor degenen die nog nooit Everest Base Camp hebben geprobeerd of niet weten waar ze moeten beginnen!

Nantes naar Bordeaux Treinen

Parijs naar Bordeaux Treinen

Lyon naar Bordeaux Treinen

Marseille naar Bordeaux Treinen

 

Hiking to Kathmandu

 

Hier bij Red een trein, we delen graag met u de 3 De beste manieren om Everest Base Camp te doen.

 

 

Wil je onze blogpost "3 beste manieren om Everest Base Camp te doen" op je site insluiten?? U kunt onze foto ' s en tekst en geef ons krediet met een link naar deze blog post. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnl%2Fways-do-everest-base-camp%2F – (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)