Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 13/11/2021)

Passionate reisende vet hvor viktig det er å ha en god reiserute. Med en god titt på kartet, en fast plan for transport, og viktigst, flotte aktiviteter - du er klar for din 10 dager reiser Sveits. Og når du reiser gjennom Europa, et tog kan ta deg nesten hvor som helst. De som ønsker å utforske Sveits må ha en plan fordi landet er fullpakket med fantastiske severdigheter. Hvis du trenger hjelp eller inspirasjon kommer opp med din egen, La oss ta en titt på 10 dager Sveits reiserute:

 

Dag 1 Av din 10 Dager Sveits reiserute – Genève

Stedet hvor du starte turen vil variere, men også setter tonen for resten av oppholdet. De fleste reisende anbefaler å starte i enten Genève eller Zürich fordi store byer er transportknutepunkt. Hva mer, du kan prøve denne reiser bakover hvis du vil - det som er viktig er å ha det gøy!

Hvis du først lander i Genève, det er en rekke ting å se på den første dagen i Sveits. Vi anbefaler å reise rundt i gamlebyen og sentrum. I tillegg, den Treille Promenade og FN setet er også flotte severdigheter.

Lyon til Basel Togene

Zürich til Basel Togene

Paris til Basel Togene

Lucerne til Basel Togene

 

Dag 2 – Genfersjøen

Lake Geneva

Starter i Genève tilbyr deg en unik mulighet til å feste rundt Genfersjøen litt lenger. For den andre dagen i Sveits, det ville være ideelt å besøke byen Montreux, ligger nær innsjøen.

Det er bare en kort togtur fra Genève, og det er verdt å se. Hva mer, de som elsker middelalderslott vil bli begeistret av Chateau de Chillon, og naturelskere vil utvilsomt nyte sjøen.

Chur til Thusis Togene

 

Dag 3 – Zermatt – Alpene, Sveits

Tilbringe tid i Sveits uten å se den naturlige skjønnheten Alpene ville være som å gå til en gourmetrestaurant og ikke bestille noe mat. Og det er ingen grunn til å gå glipp av det når en tidlig morgen tog kan ta deg til Zermatt. Derfra, eventyret i Alpene kan begynne.

Det er masse å gjøre i Zermatt hvis været er fint nok. Vi anbefaler 3-timers tur rundt de fem innsjøer, starter i Blauherd. Det er en vakker tur og en fin måte å starte din Alpene erfaring.

Basel til Interlaken Togene

Geneva til Zermatt Togene

Bern til Zermatt Togene

Lucerne til Zermatt Togene

 

Dag 4 – Zermatt – Igjen På dag 4 Av 10 Dager Sveits reiserute

Du kan ta den fjerde dagen til å utforske Zermatt fullt, da dette er en av de sjarmerende sveitsiske fjell byene. Det er en praktfulle elva å se, og Matterhorn å vise. I tilfelle du er en mer erfaren turgåer, du kan ta på ettermiddagen for å se Charles Kuonen hengebro.

For det, du må gå til Randa, hvor fotturen til broen starter. Det handler om en to-timers fottur til bro. Det er ikke en enkel sti å fullføre, og selve broen ikke er for svak til hjertet. derimot, se det er verdt bryet.

Zürich til St Moritz Togene

Zermatt til St Moritz Togene

Basel Bern Togene

Basel til St Moritz Togene

 

Dag 5 – Matterhornbreen

Å oppleve Alpene fullt ut, du bør benytte anledningen til å komme på høyere høyder. Zermatt er et flott utgangspunkt for det, som du lett kan nå både Matterhorn Glacier Paradise, og Gornergrat derfra.

Det tar noen heiser for å nå toppen av Matterhorn Glacier Paradise eller en togtur til Gornergrat. begge disse dagsturer har fantastisk utsikt over Alpene, og det er noen utforske å gjøre når du er der, også.

 

Dag 6 – Schilthorn Sveits

Schilthorn day 6 of 10 days Switzerland travel itinerary

For sjette dagen i Sveits reiserute, det er på tide å ta noen mer spektakulær utsikt fra Schilthorn. Ta en taubanen til Schilthorn fra Mürren og nyte alt det har å tilby. En roterende restaurant, rikelig med visning plattformer, og selv Bond Verden kan bli funnet her.

Schilthorn er nok til å fylle ut hele dagen, men hvis du føler deg eventyrlig, sjekk ut Lauterbrunnen samt. Det er en fottur gjennom en nydelig dal full av liten landsby stopp og utsikt av fossefall i fjellsiden.

Basel til Interlaken Togene

Bern til Interlaken Togene

Lucerne til Interlaken Togene

Zürich til Interlaken Togene

 

Dag 7 – Jungfrau-regionen

Dag 7 ville være perfekt for å forlenge ditt besøk i Jungfrau-regionen og holde utforske Alpene. Det er noen populære turstier du kan ta fra Grindelwald. En taubane kan ta deg til First Mountain, der du kan velge en av de mange tilgjengelige turstier.

En av de mest populære er utvilsomt den Bachalpsee-sjøen gå, som er en rundtur som tar rundt 2 timer. derimot, det er mange andre aktiviteter først, så sørg for å bli kjent med området godt.

München til Zürich Togene

Berlin til Zürich Togene

Basel til Zürich Togene

Wien til Zürich Togene

 

Dag 8 – Wengen

Basen for åttende dag 10 Dager Sveits Travel utforsking kan være Wengen, en liten fjellbyen. Mens i området, du kan utforske Mannlichen ved å ta en taubane opp på fjellet og de turstier. Det er noen intrigere oppkalt seg, slik som Royal Walk.

Panorama Trail fra Mannlichen til Kleine Scheidegg er trolig den mest naturskjønne en. Den tilbyr visninger over dalen nedenfor og de tre berømte fjell - Jungfrau, Monch, og Eiger. Fra Kleine Scheidegg, ta toget tilbake til Wengen.

Zürich til Wengen Togene

Geneva til Wengen Togene

Bern til Wengen Togene

Basel til Wengen Togene

 

Dag 9 – Luzern

Nær slutten av 10 Dager Sveits reiserute, vil du ønsker å gjøre veien tilbake i byene. For niende dagen, Vi anbefaler et besøk i Lucerne, som det er den perfekte by å utforske til fots. Etter at alle fotturer, det kommer til å bli en godbit å streife omkring gater på jakt etter severdigheter som Church of St. Leodegar, Museggmauer, og Løvemonumentet.

Lucerne har en stor elvebredden og masse flotte landemerker. Dessuten, det er en stor stopp på reisen til Zürich tur, hvor du vil bli slutt på besøk.

Lyon til Genève Togene

Zürich til Genève Togene

Paris til Genève Togene

Lucerne til Genève Togene

 

Dag 10 – Zürich og vår siste dag av 10 Dager Sveits reiserute

Din siste dag bør være en full, og Zürich er et ideelt sted å tilbringe den i. Bruk tid til å se sine mange historisk severdigheter, slik som kirker av Grossmünster og Fraumünster.

Zürich har også sin berømt handlegate å tilby, så sørg for at du kjøper noe på Bahnhofstrasse. Gå gjennom gamlebyen og nyt å utforske før du drar hjem igjen.

Uansett hva du velger å gjøre i Sveits, du kommer til å ha tid av livet ditt. Bare husk å planlegge dine aktiviteter, transport, og lengden på oppholdet nøye. Det vil sikre at ferie er problemfri og genuint avslappende, som det skal være.

Basel til Zürich Togene

Basel til Genève Togene

Lyon til St Moritz Togene

Zürich til Zermatt Togene

 

Sveits er et vakkert land hver reisende må oppleve. Er du klar for en 10 reisedager Sveits? Bok togbillettene dine nå og la deg bli feid bort av skjønnheten!

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “10 Dager Sveits reiserute” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss kreditt med en link til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F10-days-switzerland-itinerary%2F%3Flang%3Dno– (Rull ned litt for å se inn kode)