Lesetid: 7 minutter
(Sist oppdatert: 16/12/2022)

Dette er mine betraktninger på de beste lokale rettene jeg noensinne har hatt, under mitt bo i Østerrike. Jeg var der i sommer 2016 for min 4-måneders utplassering i en liten størrelse lokal NGO. Den internship erfaring var så stor, at jeg fikk møte talentfulle unge individer, som jeg holde kontakten med frem til nå, og jeg har vært i stand til å gjennomføre de ferdighetene lært i min internship i min nåværende rolle i Singapore.

Maten var også god i Østerrike. Mens det er ikke lett for meg å gjenskape smaken av Østerrike i Singapore på grunn av høyere ingrediens kostnader (her, det meste av maten er importert fra utlandet, som Singapore produserer svært lite på grunn av sine små landstørrelser), noen ganger er det godt å bare mimre om gamle østerrikske dager for å gjøre meg glad i min hektiske hverdag i Singapore. De gode minnene er fortsatt friskt i mitt sinn.

Før hoppe rett inn i spesifikke mat og mine historier om det, Jeg vil gjerne fortelle litt av bakgrunnshistorien av maten. Som Habsburg Empire hadde regjert et større regionen (nå dagens Italia, Tsjekkisk Republikk, Slovakia, Romania, Ukraina, Polen, Slovenia, Kroatia, og Bosnia) i Europa, den moderne østerriksk mat har stor innflytelse fra de tidligere delene av imperiet og lokaliserte de importerte retter til de lokale østerrikere smak. Jeg håper du vil være å utforske denne kaleidoskop av retter og oppleve dem slik jeg pleide å spise i løpet av min tid i Østerrike.

 

Käsespätzle (hjemmelaget østerriksk pasta pyntet med smeltet ost)

Opprinnelsen til disse rettene er svært diskutabel - noen hevder at dette kommer fra Schwaben-regionen, og noen andre sier at den eldste av Käsespätzle datert tilbake til håndskrevne kokebok i det 17. århundre. Navnet kan ha kommet fra bevegelsen elte deiger i en bite-sized stykke, men det er ingen historiske bevis for det. I moderne tid, denne tallerken er kjent for en del av trøstemat etter en lang tur i den skarpe Alpine luften. Ellers, du finner den i de fleste lokale restauranter. Serveres i mange deler av tysktalende land, Vorarlberg Käsespätzle (Vorarlberg er på Vest Østerrike) er svært populære i Østerrike. Pasta er laget av fint mel, som nevnt i navnet opprinnelse, ferdig i små biter senket i oste. Teksturen er virkelig himmelsk, smelter i munnen. Stekt løk og vårløk legge krydder til dette kremet himmelen retten (de faktisk gjør en god jobb!).

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Zürich til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

ostenudler

 

Måte wafer pakninger

Ta meg tilbake til Østerrike - Jeg har alltid utbryte når jeg finner dette i Candy Empire utsalgs (en Singapores ledende importører for internasjonale confectioneries, Dette er det eneste stedet jeg kan kjøpe Manner produkter). Manner er en tradisjonell østerriksk familiebedrift etablissementet som ble grunnlagt på slutten av det 19. århundre. Bevæpnet med streng kvalitetskontroll, nøye utvalgte ingredienser, og ikoniske rosa pakker, Dette merket er kjent for å være en signatur souvenir i Østerrike. Mannerschnitten (en pakke av hasselnøtt sjokolade wafere) er en må-prøve; ikke så søt eller så smakløst, dette aldri synes å unnlate å imponere min søt tann. Hasselnøtt transporterer alltid meg tilbake til mine strålende dager i Wien. Akkurat nå prøver jeg alltid Manner sjokoladeplater for snacks eller når jeg har lyst på det. Jeg har tenkt at Manner er tilgjengelig i butikkene i Sentral-Europa bare. derimot, Jeg er tydeligvis galt som Mannar søtsaker er tilgjengelig i Singapore også.

Graz til Innsbruck Togene

Wien til Graz Togene

Wien til Salzburg Togene

 

måte wafer pakke

 

Schlutzkrapfen (halvmånepasta fylt med ricottaost og spinat)

Jeg møtte denne retten da jeg utforsket Innsbruck i Vest-Østerrike, som er kjent for sin landemerke, Golden taket. Jeg hoppet inn i en kafé og var på utkikk etter noe vegetarisk. Lese opp menyen, pasta med vegetabilske fyllinger hørtes fint for meg, så jeg bestilte det. Jeg tenkte på den lange pasta med hakkede grønnsaker, men det viste seg at det var flatet pasta med noe inni den, og var pyntet med et dryss av ost og hakkede våren løk. Smeltet smør jobbet massevis å lage denne retten glatt i munnen min. Enda viktigere, Jeg husker fremdeles en servitør kommer til mitt bord og spør om det var bra. Jeg fortalte henne at det var så velsmakende - Jeg ble så rørt av hennes omsorg om kundenes tilfredshet og mitt hjerte ble fylt med varme. Stammer fra Sør-Tyrol (nå en del av Italia), det er prevalently en vanlig mat i nabo Tirol samt. En enorm mengde arbeid er involvert for å gjøre dette til tross for at det ser så lett å gjøre.

Nürnberg til Wien Togene

Leipzig til Wien Togene

Innsbruck til Wien Togene

Stuttgart til Wien Togene

 

halvmåne pasta

 

Sachertorte (en bitter sjokoladekake med aprikossyltetøybunn)

En av de "må-spise" i Wien, Østerrike. Det er en virkelig lokal spesialitet laget på slutten av Habsburg perioden. Visste du at det var en absurd, men viktig kamp bak denne kaken? De to wiener kringle gigantene, Demel og Sacher hadde vært i en “sweet” krig tilstand i lang tid at selv førte til en latterlig rettssak; hvem som skal kalle seg en “original Sachertorte”? Hvor mye aprikos bør brukes til å perfeksjonere kaken? Hva er riktig temperatur for flytende sjokolade? Alvor, De har argumentert alt dette i statlig domstol, ikke i matlagingskurs eller noe slikt. Til slutt, Sacher vunnet kampen, og nå prides seg på å være “en original Sacher torte.” I tillegg til historie, Jeg personlig foretrekker Demel en som det er mer søt og luftig enn for Sacher. Hva er forskjellen mellom Sacher “Sacher torte” og Demel motstykke? Den tidligere fikk litt høyere priser og flere kakeslag og økt aprikos inni kaken. Den sistnevnte er litt billigere og mer kremaktig mye.

Frankfurt til Salzburg Togene

Berlin til Salzburg Togene

Köln til Salzburg Togene

Dresden til Salzburg Togene

 

sachertorte i Østerrike

 

falafel

En representant fra Wiens kosmopolitisme. i Wien, det er massevis av markeder som selger “eksotiske”’ingredienser som kommer fra nesten hele verden. Du kan finne retter og ingredienser fra Russland, Tyrkia, Japan, India, og mer. Opprinnelig fra Midt-Østen, dette er en av wiener-fingermat-alternativene som finnes på de internasjonale markedene. Laget fra moste kikerter, Falafel kulene kan spises i form av Falafel brytes eller akkompagnement med utflating brød. Uansett, Falafel kommer med en haug med kutt grønnsaker og yoghurt inne hele havre wrap eller pitabrød. Å være en perfekt vegansk stift, Dette er parabolen mine venner pleide å gi meg som de visste at jeg bare har begrenset mat valg som vegetarianer. Det er massevis av Falafel boder over Wien, men min favoritt Falafel stand er den i Brunnenmarkt. Kjent som en gal billig marked hvor alle kan få et bredere spekter av ingredienser på utrolig lave priser, dette markedet tilbyr en del av Falafel wrap som også koster mindre enn USD 1 eller noe, gjør det sannsynligvis den billigste i byen. unødvendig å si, smaken av innpakningen er like god som den i ethvert annet Wien-marked.

Zürich til Innsbruck Togene

Salzburg til Innsbruck Togene

Wien til Innsbruck Togene

Köln til Innsbruck Togene

 

falafel

 

Apfelstrudel

Min favoritt østerrikske dessert! Buttery bakverk og et par epleskiver og en haug med rosiner virker magisk og får meg til å føle meg himmelsk. Legenden forteller at Østerrike importert søt Baklava dessert fra Midtøsten. Baklava er laget av fluffy bakverk og sukker og sirup, betyr det synker bakverk i sirup. Å være på den mer fruktige siden, Apfelstrudel er en lokalisert versjon av Baklava dette er et godt eksempel på østerrikske retter, som mange av dem kan spore et spor fra tidligere østerrikske imperiet region som de hadde blitt importert fra. Det finnes utallige Apfelstrudel oppskrifter på nettet, og noen av oppskriftsforfatterne er rause nok til dele familien sin oppskrifter med verden. derimot, den universelle regelen er at deigen skal være så tynn at konditor kan lese en avis gjennom det.

Om forfatteren: Mami arbeider i Singapore heltid for om 2 år. Hun har reist til ulike deler av verden omfattende og absolutt elsker å utforske et nytt sted hun aldri har sett. Selv ikke jobber eller reiser, Hun deler sin fritid spiller en drage båt sport eller lære et fremmedspråk.

 

apfelstrudel i Østerrike

 

Er du klar for å utforske Østerrike og nyte sin mat herligheter? den beste nettsted for å For Tog billetter er Lagre A Train

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt på nettstedet ditt, Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss en kreditt med en link til dette blogginnlegget, eller du klikker her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F6-must-try-austrian-dishes%2F%3Flang%3Dno – (Rull ned litt for å se inn kode)