Lesetid: 7 minutter
(Sist oppdatert: 18/11/2022)

Urørte bekker, frodige grønne daler, tette skoger, fantastiske topper, og de vakreste stiene i verden, Alpene i Europa, er ikoniske. Alpenes nasjonalparker i Europa ligger bare noen timer unna de travleste byene. likevel, offentlig transport gjør disse naturreservatene og alpine fjellene lett tilgjengelige. Her er de beste tipsene for å utforske Alpenes nasjonalparker med tog med råd om hvordan du kommer deg til Alpeparkene.

 • Jernbanetransport er den mest miljøvennlige måten å reise på. Denne artikkelen ble skrevet for å opplyse om togreiser og ble gjort av Lagre et tog, De Nettstedet for billigste togbilletter I verden.

De østerrikske alper: High Tauern Park

Strekker seg på tvers 1,856 kvadratkilometer, Hohe Tauern nasjonalpark er den største alpebeskyttede parken i Alpene. Frodige grønne daler, romantiske hytter i skogen, nydelige blomstrende åser om våren, og hvite alpetopper – Alpene i Tyrol er helt fantastiske.

Enten du er interessert i fotturer, sykling, eller klatring, Hohe Tauern-alpene tilbyr de mest naturskjønne utsiktene og naturskjønne stedene. Det beste med å reise til Hohe Tauern alpinpark er at det er verdt et besøk når som helst på året. Takket være den enorme alpinparken, det er best å dedikere minst en uke til å utforske naturen og fjellene i området.

De mest fantastiske tingene å gjøre i Hohe Taurn

 • Utforsk den lengste isbreen i Øst-Europa – Pasterze-breen
 • Besøk Krimml-fossene
 • Fottur til Grossglockner, det høyeste fjellet i Østerrike
 • Se etter gemser og steinbukker som klatrer opp de mange toppene

Slik kommer du deg til Hohe Tauern alpinpark

Den beste måten å reise til de frodige grønne dalene og praktfulle toppene i alpine Hohe Tauern er med tog. Det mest sentrale punktet i de østerrikske alpene er Mallnitz by. Toget går syv ganger om dagen fra Mallnitz jernbanestasjon. Så, reisende til de østerrikske alpene kan reise fra hele Østerrike med OBB-tog og nyte den naturskjønne turen opp til de fantastiske alpene.

Hohe Tauern nasjonalpark er mindre enn 4 timer med tog fra Salzburg. Du kan reise til nasjonalparken direkte fra Wiens flyplass 6 timer med tog og krever togbytte i Salzburg. Derfor, hvis det er nok tid, Salzburg er fantastisk og verdt å overnatte eller tre dager på vei til Hohe Tauern.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

Alps National Parks By Train

De franske Alpene: Ecrins nasjonalpark

Naturskjønn utsikt over frodige grønne daler, mirror Lakes, og de alpine toppene i Ecrins nasjonalpark er fantastisk. Ligger i hjertet av de franske alpene, Ecrins har noe unikt å tilby til enhver besøkende: turgåere, sykkelentusiaster, familier, og paret på en romantisk ferie.

De franske alpene er kjent for Alpe d'Huez, klatreruta i Tour de France. Denne spektakulære rekke av alpine fjell har mer enn 100 topper, bekker, og fossefall.

De mest fantastiske tingene å gjøre i Ecrins

 • Ta en piknik i alle de syv dalene i Ecrins Park
 • Beundre Grand Pic De La Meije-breen eller klatre den
 • Se etter steinbukkene og kongeørnene
 • Svøm i Ubaye-elven, omgitt av en av de vakreste skogene i Europa
 • Dra på kitesurfing i Serre-Poncon

Å komme til Ecrins

Det er veldig enkelt å reise til de franske alpene. Reisende kan nå Ecrins fra flyplassen i Torino, Marseille, og snill. Enten du flyr inn eller reiser med tog fra andre europeiske land, TGV- og TER-togene kobles til de største byene i regionen. Togreisen til Ecrins fra Marseille er ca 6 timer lang. Selv om dette høres ut som en lang reise, intercity-togene er veldig komfortable, og viktigst, utsikten fra togreisen er vakker. derav, reisen din til den fantastiske naturen i Ecrins begynner på toget.

Amsterdam til Paris tog

London til Paris tog

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

Cycling The Alps

De sveitsiske alper: Jungfrau-Aletsch alpinpark

Med den praktfulle Great Aletsch-breen, frodig vegetasjon, og elver som krysser daler – den sveitsiske Jungfrau alpinparken er en av de beste alpeparkene i Europa. Eiger er en av de mest pittoreske fjelltoppene i hele Europa.

Alpinbanen er en av de unike tingene med Jungfrau alpinpark. Besøkende til Jungfrau kan sykle på fjellskinnen og nyte en fantastisk utsikt over isbreen fra 4 fantastiske utsiktspunkter. Denne spesielle opplevelsen legger til Jungfraus ære, i tillegg til den vakre skogen, stier, og landskap – tiltrekker hundrevis av naturelskere om våren og sommeren.

Slik kommer du deg til Jungfrau Alpine Park

Jungfrau er en togreise unna Interlaken og Lauterbrunnen. Turen fra Interlaken til Grindelwald stasjon er 30 minutter og 2.5 timer fra Zürich. Turen med bil er omtrent den samme, men toget er miljøvennlig og lar deg nyte den utrolige utsikten.

De beste tingene å gjøre i de sveitsiske alpene

 • Besøk den pittoreske Lauterbrunnen-dalen
 • Oppdag utsikten over Berner-alpene fra toppen av Harder Kulm
 • Våg å ta en 10-minutters kabelbane med glidelås
 • Fottur i 2.2 km Mürren Via Ferrata
 • Fottur til Matterhorn, en av de mest pittoreske fjellene i Europa

Interlaken til Zürich Togene

Lucerne til Zürich Togene

Bern til Zürich Togene

Geneva til Zürich Togene

 

De italienske alpene: Belluno Dolomites nasjonalpark

Kjent som den nasjonale Dolomittparken, Belluno Dolomiti er en av de vakreste naturreservater. Alpintoppene tiltrekker seg mange turgåere og klatrere som drømmer om å nå toppen for å beundre de mest naturskjønne utsiktene i verden.

I tillegg til de storslåtte fjellene, de italienske alpene er hjemsted for spektakulære fossefall, fjærer, og enger. Den enorme parken tilbyr utmerkede turstier, alt fra lette til utfordrende løyper, Paternkofel-sti, og Tre Cime Di Laveredo Capanna stien er bare 2 av de fantastiske stiene.

Å komme til Dolomittene

Mens det er fly til Bolzano, den nærmeste byen til Dolomittene, å ta toget til Bolzano er bedre. Reisende til de italienske alpene kan ta tog fra Milano Bergamo via Venezia og nå Dolomittene med tog om litt over 7 timer. Et alternativ til å fly til Bergamo er å fly til Venezia og deretter ta toget eller taxi, og på mindre enn en time, du vil finne deg selv i de italienske alpene.

De beste tingene å gjøre i de italienske alpene

 • Fottur i Italienske Via Ferrata
 • Overnatt i en Refugio, eller hytte, oftest plassert på en tursti, på et bortgjemt sted. Oppholdet lar deg bryte en veldig lang og utfordrende tur, i tillegg til å oppleve fjellets og naturens prakt i en mer tilbakelent og magisk atmosfære.
 • Beundre Enrosadira, når fjelltoppene er farget i rosa nyanser ved soloppgang og solnedgang.
 • Fottur hytte til hytte

Milano til Roma Togene

Firenze til Roma Togene

Venezia til Roma tog

Napoli til Roma Togene

 

Rock Climbing In Alps

De tyske alpene: Berchtesgaden nasjonalpark

Den eldste alpeparken i Europa og den eneste alpeparken i Tyskland, Berchtesgaden nasjonalpark er hjem til mer enn 700 arter av fugler og dyr. De tyske alpene grenser til de østerrikske alpene, som er kjent for uberørte bekker, grønne daler, skoger, fantastiske fjelltopper, og idyllisk natur.

Dessuten, dekker 210 kvadratkilometer, de tyske alpene Berchtesgaden byr på fantastiske turstier. I tillegg, taubanen tar reisende til den høyeste og mest fremragende toppen Jenner Mountain ved 1,874 meter.

Fantastiske ting å gjøre i de tyske alpene

 • Nyt en båttur på innsjøen Königssee
 • Oppdag den bayerske kulturen, mat, og tradisjoner
 • Fottur til innsjøen Obersee gjennom den frodige grønne dalen
 • Gå til Röthbach Falls og beundre speilrefleksjonen i innsjøene på veien

Komme til Berchtesgaden nasjonalpark

Besøkende kan fly til Salzburg flyplass, som er 30 kilometer unna Berchtesgaden. Ta deretter tog eller buss, eller leie en bil og reise til Berchtesgaden-alpene. Den beste måten, som også er miljøvennlig, er å reise med tog. Det går tog fra München og Salzburg, men togene er ikke direkte og krever bytte i Freilassing.

Enten du reiser med tog eller buss, Berchtesgaden er mindre enn 3 timer fra München. Så, skjønnheten i det alpine landskapet er tilgjengelig fra det travle urbane sentrum – perfekt for en helgetur. derimot, hvis du har tid, dedikere minst en uke til å utforske de uforglemmelige Alpenes nasjonalparker med tog.

Düsseldorf til München Trains

Dresden til München Trains

Nürnberg til München Trains

Bonn til München Trains

 

Mountain Lake In The Alps

 

En flott reise begynner med å finne de beste togbillettene. her på Lagre et tog, vi hjelper deg gjerne med å planlegge en fantastisk togreise til Alpenes nasjonalparker med tog.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt «Alpene nasjonalparker med tog”Inn på nettstedet ditt? Du kan enten ta bilder og tekst eller gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fno%2Falps-national-parks-by-train%2F – (Rull ned litt for å se inn kode)