Lesetid: 7 minutter
(Sist oppdatert: 03/12/2021)

Europa minner oss alltid om gamle Hollywood og kongelige. Dermed, en storbyferie i en av Europas fantastiske byer handler alltid om de vakre tingene i livet. Fin servering, kultur, og historie med en spesiell vri, og arkitekturen som tar pusten fra oss, er bare noen få av tingene som gjør Europa til en drøm.

Fra strendene i Nice til himmelbaren i Wien, våre 10 beste storbyferier i Europa vil overgå dine største forventninger.

 

1. Beste byferier i Europa: Wien, Østerrike

Om bare for Sachertorte, den tradisjonelle sjokoladetorte, Du bør absolutt vurdere Wien for din storbyferie i Europa. Midtuke eller langhelg, Wien tilbyr mange severdigheter å beundre og utsiktspunkter over byen som tar pusten fra deg.

Begynn ved Kahlenberg der du kan se helt opp til Karpaterne i Slovakia. Fortsett deretter til den kunstige øya Donau for en piknik og til sentrum av Wien til Franziskanerplatz for å drikke wiener kaffe på et postkort. Lukk dagen med cocktailer i Das Loft sky bar og bland sammen med lokalbefolkningen.

Dette er bare noen få av de spesielle tingene du kan gjøre i Wien hvis du vil tilbringe storbyferie i Wien som en ekte wiener.

Salzburg til Wien med Tog

München til Wien med tog

Graz til Wien med Tog

Praha til Wien med Tog

 

Best city breaks in Europe: Vienna Austria

 

2. Colmar, Frankrike

Ligger mellom Sveits og Tyskland, nær den vakre Rhinen i Frankrike, Colmar er en fortryllet og pittoresk by. Dette er grunnen til at denne lille byen er en av de beste destinasjonene i Europa. Takket være sin lille størrelse og rike 1000 Europeisk historie som tilfører sin magiske atmosfære, du vil helt sikkert bli forelsket ved første blikk og komme tilbake for et lengre opphold.

I det øyeblikket du ankommer Colmar, vil du øyeblikkelig føle at du gikk inn i et barns eventyr. Den perfekte måten å tilbringe storbyferie i Europa er å vandre nedover gatene til det lille Venezia, stopp for en glass vin, Alsace spesialitet.

Colmar er perfekt for en storbyferie og ekstremt vakker for en vårhelg.

Paris til Colmar med tog

Zürich til Colmar med tog

Stuttgart til Colmar med tog

Luxembourg til Colmar med tog

 

Beautiful Colmar France Canal

 

3. Beste byferier i Europa: Venezia, Italia

Broer, uvanlig og fargerike hus, pizzaduft og Aperol, gjøre Venezia til drømmende destinasjon for en storbyferie i Europa. Den er liten, museer, og severdigheter vil holde deg opptatt for en lang og kort helgetur. Det er alltid en liten piazza rett rundt hjørnet fra det travle sentrum, der du kan lene deg tilbake, ha en cappuccino og panini, eller unne deg deilig pizza bakt på en eldgammel komfyr.

Hvis du planlegger å poppe en lang helg, de sjarmerende øyene Burano og Murano ligger bare en båttur unna.

Milano til Venezia med tog

Padua til Venezia med tog

Bologna til Venezia med tog

Roma til Venezia med tog

 

Venice Italy Canal at night

 

4. Beste byferier i Europa: Hyggelig, Frankrike

Det er ingenting mer avslappende enn en rask tur til den franske rivieraen i løpet av helgen. Vakre Nice og kystlinjen er et flott reisemål for en minneverdig sommerferie i Europa.

Cote D’Azur er beliggenheten til de beste strendene i Nice, og La Tour Bellanda er ikke å gå glipp av for de postkortlignende utsikt og solnedgang. En storbyferie i Nice handler om vakker livsstil og god mat. Så, en helg i Nice vil få deg til å føle deg som kongelige.

Lyon til Nice med tog

Paris til Nice med tog

Cannes til Paris med tog

Cannes til Lyon med Tog

 

Best City Breaks In Europe: Nice, France

 

5. Amsterdam, Nederland

Det første som kommer i tankene når man tenker på en storbyferie i Amsterdam er rødlysdistriktet, sykling, og kanaler. Men, denne lille europeiske byen har så mye mer å tilby.

Om våren blomstrer Amsterdam inn fargerike farger og overalt ser du ut som et postkort. Kanaler, båter, sykler, og blomster venter på å fargelegge fotoalbumet ditt. Start på Tulip-museet og deretter gå inn i Jordaan, en labyrint av kafeer og små lokale butikker, eller Oost og Rembrandt parkerer for en piknik og avslapning.

Brussel til Amsterdam med Tog

London til Amsterdam med tog

Berlin til Amsterdam med tog

Paris til Amsterdam med Tog

 

Amsterdam Netherlands Tulips picture with the city in the back

 

6. Beste byferier i Europa: Fem land, Italia

Cinque Terre er en gruppe av 5 fargerik og naturskjønne landsbyer og det vil definitivt være en av de beste storbyferiene du tar i livet ditt. Om høsten og vinteren, Cinque Terre er en sovende skjønnhet, men om sommeren er det like travelt som alle europeiske byer. Den største fordel av Cinque Terre sammenlignet med europeiske byer, er at du enkelt kan reise og besøke 5 landsbyer i mindre enn 3 dager. Derfor, togreiser i Cinque Terre er så enkelt og behagelig at du kan reise til noen av landsbyene i mindre enn 20 minutter.

Sitter på klipper og har utsikt over havet med nydelige strender, Cinque Terre er en stunner. Dessuten, det er mange kafeer, restauranter, synspunkter, og turstier for å passe enhver smak. Så, hvis du vil slappe av med et glass vin på lokale vingårder eller bli eventyrlysten, er en storbyferie i Cinque Terre ideell for deg.

La Spezia til Manarola med tog

Riomaggiore til Manarola med tog

Sarzana til Manarola med tog

Levanto til Manarola med tog

 

Cinque Terre Italy picture from the sea

 

7. Praha, Tsjekkisk Republikk

Ølhager, grønne parker, fantastiske utsiktspunkter, og smug for å vandre i, gjør Praha til den perfekte storbyferien i Europa. Praha er hjem til spektakulære slott, historie, lokale markeder, og kafeer hvor du kan ta kaffe og kringle for å ta piknik i en av de mange parkene. Også, det er mange skjulte og naturskjønne steder å utforske og unngå folkemengder av turister.

Praha er en populær storbyferie i Europa, selv om det kan bli veldig overfylt hele året. Men, det er fortsatt absolutt verdt et besøk en kort helg. I det øyeblikket du går av toget, du vil bli forelsket i dette sjarmerende og pittoreske by.

Nuremberg til Praha med Tog

München til Praha med tog

Berlin til Praha med tog

Wien til Praha med tog

Prague Czech Republic and a swan swimming

 

8. Beste byferier i Europa: Brussel, Belgia

Hvis du har en søt tann, du vil absolutt ha en fantastisk storbyferie i Brussel. Brussel har så mye å dele og vise deg, som dens utsøkte verdenskjent sjokolade og vafler. I tillegg, mer enn 100 museer venter på deg i Brussel. Etter å ha besøkt de beste kan du ta turen til rue Danseart for å spise på de beste restaurantene. En annen perle i Brussel er det sjarmerende Place Sainte-Catherine og elegante og kulturelle Chatelain.

Brussel vil glede deg over å være vert for en kort eller lang weekend. Det er en kosmopolitisk by med sjarm og stil som alle i enhver alder kan forholde seg til.

Luxembourg til Brussel med tog

Antwerpen til Brussel med tog

Amsterdam til Brussel med Tog

Paris til Brussel med tog

 

 

9. Hamburg, Tyskland

Den nest største byen i Tyskland er en av de beste destinasjonene for en storbyferie i Europa. Hamburg er hjemsted for landets største havn og indre og ytre innsjøer, hvor du kan glede deg over a fantastisk båttur.

Planten un Blomen er en botanisk hage med flott utsikt og steder for bilder. Så, du bør pakke kameraet ditt og gjør deg klar for noen gode bilder å dele fra din fantastiske ferie i Hamburg.

Hamburg til København med Tog

Zürich til Hamburg med tog

Hamburg til Berlin med tog

Rotterdam til Hamburg med tog

Hamburg Germany Cancal at sunset

 

10. Beste byferier i Europa: Budapest, Ungarn

En av de beste tingene å gjøre i Budapest er å ta en båttur nedover Donauelva. Den beste måten å beundre byen og arkitekturen i Budapest er med båt. Med flotte utendørs og innendørs aktiviteter, den ungarske hovedstaden scorer høyt på toppen 10 beste storbyferier i Europa.

Utforske broene, besøke tradisjonelle termalbad, og smake på det ungarske kjøkkenet er ting du må gjøre for å føle deg som en lokal i Budapest. Også, Husk å besøke Matthias Kirken, Fisherman's bastion, og parlamentet for en solnedgangsutsikt over byen.

Wien til Budapest med tog

Praha til Budapest med tog

München til Budapest med tog

Graz til Budapest med tog

Best City Breaks In Europe: Budapest, Hungary

 

her på Lagre et tog, Vi hjelper deg gjerne med å finne de billigste togbillettene til noen av de vakre destinasjonsbyene du planlegger å ta!

 

 

Ønsker du å legge inn blogginnlegget vårt “10 beste storbyferier i Europa” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-city-breaks-europe/?lang=no Deen– (Rull ned litt for å se inn kode)