Lesetid: 5 minutter
(Sist oppdatert: 01/04/2021)

Togreiser er den vanligste måten reiser i Europa. Derfor, noen av de travleste togstasjonene i verden er i Europa og til tider, i verden.

Til tross for at det var overfylt i rushtiden, toppen 5 travleste togstasjoner i Europa er designet for å gi alt du måtte trenge på dine reiser.

Følg reisen vår til Europa og oppdag hvilken togstasjon som er den travleste i Europa. Du er i ferd med å oppdage hvor du kan lytte til Vivaldi og på hvilken togstasjon du kan vente ved elven på togreisen din til Italia.

 

1. Gare Du Nord jernbanestasjon, Paris

Gare du Nord i Paris (Gare ord som betyr på fransk er togstasjon, Nord på fransk er Nord) er den travleste jernbanestasjonen i Europa. Det er nær 700,000 passasjerer som passerer gjennom jernbanestasjonen hver dag. Jernbanestasjonen ligger nær 10th arrondissement i Nord-Paris, så de fleste av passasjerene er parisiere. Bare 3% av togets passasjerer er turister som ankommer fra eller til Storbritannia innen Eurostar-tog.

Den travleste jernbanestasjonen i Europa ble bygget i 3 år, mellom 1861 og 1864. Arkitektdesignet 9 bemerkelsesverdige statuer som dekorerer jernbanestasjonen inni og 23 statuer dekorerer på stasjonens fasade. Statuene representerer de viktigste europeiske byene som toget kobler til Paris.

Den bemerkelsesverdige jernbanestasjonen ble utvidet to ganger i løpet av årene og forventes utvidet igjen på grunn av det økende antall passasjerer og jernbanelinjer.

fasiliteter

Paris-Nord er jernbanestasjonen for å reise til Nord-Frankrike og internasjonale destinasjoner, for eksempel, Tyskland, London, og Amsterdam. Dermed, denne travle jernbanestasjonen vil gi deg alt det reisemessige behovet for deg ferier i Frankrike. Det er butikker, et turistinformasjonssenter, kaffebar, og bagasjeskap hvis du vil utforske Paris komfortabelt i noen timer før toget går av.

Amsterdam til Paris billetter

London til Paris billetter

Rotterdam til Paris billetter

Brussel til Paris billetter

 

Gare Du Nord, Paris er den travleste togstasjonen i Europa

 

2. Hamburg sentralstasjon, Tyskland

Mer enn 500,000 passasjerer passerer gjennom Hamburg Hbf (Hbf er en snarvei til Hauptbahnhof som oversetter til sentralstasjonen) togstasjon i Tyskland. Dermed, Det er den andre travleste jernbanestasjonen i Europa.

Jernbanestasjonen ble bygget i 4 år og arkitektene Heinrich Reinhardt og Georg Subenguth tegnet det. Jernbanestasjonen ble åpnet i 1906 og i 1991 et kjøpesenter ble lagt til den nordlige broen, hvor det er restauranter, kiosker, et apotek, og servicesentre.

Hvis du planlegger å gjøre det togreiser til Tyskland, du kunne glede deg over klassisk musikk. Så, mens du handler etter suvenirer i siste øyeblikk, reiseinformasjon, og tar en matbit, er du hjertelig velkommen til å lytte og glede deg over Vivaldis Four Seasons.

Hamburg til København billetter

Zurich til Hamburg billetter

Hamburg til Berlin billetter

Rotterdam til Hamburg billetter

 

Opptatt togstasjon i Europa

 

3. Zurich HB Central Railway Station, Sveits

Den største jernbanestasjonen i Sveits er i Zürich. Zürich HB (HB er som Hbf og det betyr Hauptbahnhof = sentralstasjon) jernbanestasjonen er en av de travleste jernbanestasjonene i Europa. Den travle sveitsiske jernbanestasjonen forbinder Sveits med byer over hele landet og med nabolandene. Det er 13 plattformer og 2,915 tog går til Tyskland, Italia, Frankrike, og Østerrike daglig. Derfor, Zurich jernbanestasjon er en av de travleste togstasjonene i verden.

En annen ting som gjør denne togstasjonen til den travleste i Europa, er at det faktisk kjøres & travle byliv inne på stasjonen. For eksempel, avhengig av reisetid, du kan nyt julemarkedene og gateparader.

Zürich jernbanestasjon ligger i gamlebyen i Zürich. De Sihl-elven passerer gjennom stasjonen, Dette betyr at det er jernbanespor over og under den.

Også, Zurich jernbanestasjon forbinder Sveits med Frankrike, Tyskland, Italia, Tsjekkisk Republikk, og Østerrike.

fasiliteter

I likhet med de andre internasjonale togstasjonene på listen vår, det er en valutakontor, billettkontor, Bagasjeoppbevaring, turistinformasjonssenter, og Wi-Fi-internett i Zürichs jernbanestasjon. Så, i tilfelle du har glemt å pakke noe til deg ferie i Sveits, ingen bekymringer fordi du kan finne alt på stasjonen.

München til Zürich billetter

Berlin til Zürich Togbilletter

Basel til Zürich Togbilletter

Wien til Zürich Togbilletter

 

Zurich HB, Sveits er en av de beste 5 Travleste togstasjoner i Europa

 

4. Roma Termini jernbanestasjon, Italia

Roma jernbanestasjon har vår topp 5 travleste togstasjoner i Europa-listen på grunn av det utestående årlige antall passasjerer det betjener. Opp til 150 millioner passasjerer ankommer og forlater den travle togstasjonen hvert år.

Roma jernbanestasjon forbinder Roma Termini med andre byer i Italia via Tren. I tillegg, jernbanestasjonen forbinder Italia med nabolandene via 29 plattformer. For eksempel, fra Roma Termini, du kan reise til Genève i Sveits, München i Tyskland, og Wien i Østerrike.

fasiliteter

Roma jernbanestasjon har alt en reisende måtte trenge for å togreise i Europa eller Italia. Derfor, ved inngangspartiet, du finner et valutakontor, restauranter, drosjetjenester, og bagasjefasiliteter. Alt er planlagt og designet for at reisene skal gå så smidig som mulig.

Milan til Roma billetter

Firenze til Roma billetter

Pisa til Roma billetter

Napoli til Roma billetter

 

 

5. München Hauptbahnhof togstasjon, Tyskland

I dag er det 32 plattformer i en av de travleste togstasjonene i Europa. I tillegg, Det er tog og InterCity togtjenester til det meste av Tyskland, og Italia, Frankrike, Sveits, og Østerrike. Fra Munchen Hauptbahnhof jernbanestasjon kan du reise til Berlin, Frankfurt, Wien i Tyskland eller ta et tog til Venezia og Roma i Italia, Paris, og Zurich.

Rundt 127 millioner passasjerer besøker München jernbanestasjon årlig. Dette enestående antallet gjør stasjonen til en av de travleste togstasjonene i Europa.

fasiliteter

I likhet med de andre togstasjonene nevnt ovenfor, München jernbanestasjon tilbyr mange fasiliteter og tjenester til reisende. For eksempel, du kan finne matbutikker, gavebutikker, og til og med barn & ungdomsmuseum i jernbanestasjonen.

Utenfor stasjonen, Du finner tunnelbanen U-Bahn, drosjetjenester, og trikkelinjer som tar deg hvor som helst i München.

Düsseldorf til München billetter

Dresden til München billetter

Paris til München billetter

Bonn til München billetter

 

matstativ i en travel togstasjon i Europa

 

Enten du leter etter et regionalt eller internasjonalt tog for å reise over hele Europa, bestill din togbillett hos Lagre A Train. Vi hjelper deg gjerne med å finne de beste billettalternativene som er tilgjengelige til de beste prisene som mulig.

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “Topp 5 Travleste togstasjoner i Europa” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbusiest-train-stations-europe%2F%3Flang%3Dno Deen- (Rull ned litt for å se inn kode)