Lesetid: 4 minutter
(Sist oppdatert: 17/12/2022)

Påskehøytidelighetene i Europa varierer fra land til land og fra by til by. Det er en av de mest betydningsfulle og eldste festivaler av Kristen kirke. Påsken er feiringen av Jesu Kristi oppstandelse fra graven.

Feiringen dato for påsken endres hvert år. Det er vanligvis feires på første søndag etter fullmåne etter vårjevndøgn. Det skjer til forskjellige tider hvert år, alt fra sent mars for sent april.

i kristendommen, Holy Week er uken før påske og inkluderer palmesøndag, skjærtorsdag, Langfredag ​​og Påskeaften. I Europa, mange land feirer påske ved å tenne store branner som er noen ganger kalt Judas branner. I utgangspunktet, disse bål ment å feire ankomsten av våren. Her er en rask titt på hvordan noen av dine favoritt europeiske land feire påske.

 

Starter Påske i Nederland

I Holland, forberedelsene til påske starte en dag før fasten. Denne dagen er kjent som “Vastenavond” eller Fast Eve. I løpet av denne tiden, Nederland har den mest betydningsfulle bølge av utenlandske turister som ønsker å delta i sine festligheter.

Folk går i kirken for påske tjenester som ofte følger med en festlig måltid. Barn gå på egg jakter på jakt etter lyst innredet kokte egg eller sjokolade egg. Eiertikken er en favoritt påskelek der folk banker egg sammen. Målet med spillet er å knekke den andre personens egg uten å bryte din.

Antwerpen til Amsterdam Tog

Antwerpen Breda Togene

Brussel til Amsterdam Tog

Antwerpen til Utrecht Togene

 

dutch flag

 

Påskehøytidelighetene i Frankrike

Den franske feire påske ved å delta på en spesiell gudstjeneste, en festlig måltid, og en påskeegg jakt. Du vil se butikker og bakerier med sjokolade kaniner, bjeller, og vårtegn.

Den franske elsker sjokolade egg, bruker dem mye for barnas påske egg jakt. Den franske har også en egg-rullende konkurranse som involverer rulle rå egg ned en skråning. Det finnes også en lekeplass for spill som involverer kaster ferske egg i luften. Den første til å bryte et egg er bestemt taperen som vil gi noen av deres godteri til et annet barn.

En interessant påske tradisjon Frankrike er de Cloches Volantes eller “flying bjeller.” Nei kirkeklokkene ringer mellom fredag ​​og påskedag morgen. Det er først etter påske søndag gudstjeneste at bells ring, feire Jesu oppstandelse. Frankrike er også kjent for sin korsfestelse rekonstruksjoner.

Dijon til Paris tog

Reims til Paris tog

Lille til Paris tog

Turer til Paris tog

 

 

Påskehøytidelighetene i Italia

påske i Italia er referert til av italienerne som La Pasqua. I motsetning til andre europeiske land, du vil ikke se påske kanin eller påske egg jakt i Italia. Denne gledelige feiringen handler om kjære tradisjoner.

Religiøse prosesjoner holdes i italienske byer og tettsteder på fredag ​​og lørdag før påske. På påskedag, forventer mat å spille en betydelig rolle i feiringen. Det er tradisjon for at festlighetene inkluderer artisjokker og Angelino eller et stekt babylam og for de kresne, Geit står også på menyen. Og folk gir due-formet eller krone-formet brød som gaver.

I Roma, en vagt skjer på St.. Peterskirken på Påskeaften. Det starter 9 pm og går videre til midnatt som det bringer i starten av påskemorgen. På påskedag, den mest etterlengtede massen begynner med paven levere en velsignelse på verandaen.

På grunn av paven og Vatikanet, Roma er et mål for påske festligheter i Europa. Folk kommer fra hele verden for å delta i feiringen og delta på Vatikanet Palmesøndag masse. Fordi det er gratis, det kan bli ganske fylt.

Milano til Roma Togene

Bologna til Roma Togene

Siena til Roma Togene

Lucca til Roma Togene

Easter Festivities in Italy

 

 

Hvis du planlegger å delta på påske masse i Roma, det er best å bestille billetter tidlig. Bestille seter på forhånd for å nyte de beste prisene. På grunn av populariteten til påske festligheter i byer som Roma, Paris, og Amsterdam, det er alltid lurt å planlegge.

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt på nettstedet ditt, Du kan enten ta våre bilder og tekst og bare gi oss en kreditt med en link til dette blogginnlegget, eller du klikker her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feaster-festivities-europe%2F%3Flang%3Dno – (Rull ned litt for å se inn kode)