Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 01/04/2021)

Over verden, tipping har veldig forskjellige implikasjoner og praksis, for eksempel: Tipping i Sør-Afrika er påkrevd, som det er i USA. Det forventes at du legger igjen et tips mellom 15 og 25% i Amerika, og hvis du ikke gjør det, kan du godt bli jaget av en irriterende kelner. Men hva med Europa? Mange regninger i Europa vil inkludere tips, derimot, Dette varierer fra land til land. Når du kjenner den spesielle tippepraksisen i destinasjonslandet, vil du unngå forvirring og mulige negative følelser. Så les videre for den ultimate guiden for å tippe i Europa!

 

Ultimate Guide to Tipping In Europe by Service

Tipping i Europa varierer vanligvis avhengig av hva slags tjeneste du mottar. For eksempel, Det kan forventes at du tipper en servitør i en femstjerners restaurant på en annen basis enn en server bak en skranke. Bartendere ville ikke forvente et tips i det hele tatt i noen tilfeller, hvor drosjesjåfører ville. Bruke skjønn, og raushet er alltid en god vei å gå når du bestemmer deg for riktig tips. Også, de fleste steder krever at du tipper inn kontanter, så husk å bære noen få Euro-sedler til deg til enhver tid.

Milan til Roma billetter

Firenze til Roma billetter

Pisa til Roma billetter

Napoli til Roma billetter

 

Tipping In Europe restaurants

 

Tipper inn restauranter

Enhver situasjon hvor mat eller drikke bringes til bordet, krever vanligvis et tips. Mengden avhenger av typen servering du koser deg med. Standard prosedyre for å tippe i Europa er å legge igjen en eller to eurosedler på toppen av regningsbeløpet hvis en runde med drinker, men ingen mat bestilles. Fulle måltider i et sittende miljø er forskjellige. I dette tilfellet, noen få euro per person er vanligvis tilstrekkelig. Femstjerners restauranter over hele Europa inkluderer vanligvis tipset på regningen. Sørg for å sjekke dette, da det ikke er behov for å legge igjen et ekstra tips med mindre du virkelig likte tjenesten din. Utmerket service krever noen ganger et ekstra tips, så i disse tilfellene, du kan gå helt opp til 15%.

Amsterdam til Paris billetter

London til Paris billetter

Rotterdam til Paris billetter

Brussel til Paris billetter

 

puber

De fleste puber eller barer over hele kontinentet forventer ikke noe i det hele tatt. Bartendere får utbetalt lønn, og mens noen få mynter i tippekrukken mest sannsynlig vil bli verdsatt, det er ikke nødvendig. hvis du tipser, husk igjen å bare bruke kontanter, enten sedler eller mynter. I tilfelle du er i en løs ende, er her en liste over 5 Beste barer med live musikk i Europa.

Brussel til Amsterdam billetter

London til Amsterdam billetter

Berlin til Amsterdam billetter

Paris til Amsterdam billetter

 

 

Stylister og spa

Mange ønsker å få en frisk ny frisyre, eller en avslappende massasje mens du er på ferie. Heldigvis finner du spa og stylister over hele Europa, ofte i nesten hver by. Tipping, i begge tilfeller, er vanligvis rundt ti prosent. Hvis du er utrolig fornøyd med tjenesten du mottok, du kan gå så høyt som 15%.

Nuremberg til Praha billetter

München til Praha billetter

Berlin til Praha billetter

Wien til Praha billetter

 

Stylists And Spa's

 

Hoteller

Hotell er en hyppig spørring når det gjelder spørsmålet om tipping i Europa. Som en tommelregel, man bør alltid følge One Euro-retningslinjen. Dette sier i utgangspunktet at du gir en Euro i tips per tjeneste. Hvis en butikk eller portør bærer veskene dine, da er en euro per pose tilstrekkelig. Rengjøring av hus bør få en euro per dag. Å tippe portvakten er etter eget skjønn, men det bør avhenge av servicenivået du har mottatt. Hvis de har gått utover, kan ditt opphold minneverdig og behagelig, da er et tips på fem til ti euro eller til og med passende.

Frankfurt til Berlin billetter

Leipzig til Berlin billetter

Hannover til Berlin billetter

Hamburg til Berlin billetter

 

Hva å tipse om drosjer Og transport

Taxi og Ubers er en intern del av å komme seg rundt i Europa. Når du velger hva du skal tipse, det er best å huske på hvordan sjåføren blir betalt. Som regel, selv om, et to Euro-tips for en kort drosje eller Uber-tur er passende. Apper som Uber lar deg tippe driveren elektronisk, mens målte drosjer vil kreve kontanter. Å tippe i Europa mens du er på reise er omtrent det samme som å tippe i barer eller restauranter. Husk at det ikke alltid er nødvendig, men ofte verdsatt. Bestilling av togbilletter for din europeiske turen er enkelt og enkelt med The Cheapest Train Tickets Website In The World.

Milan til Venezia billetter

Padua til Venezia billetter

Bologna til Venezia billetter

Roma til Venezia billetter

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Ultimate Guide to Tipping In Europe by Country

De fleste land følger de samme generelle retningslinjene når det gjelder tipping i Europa. Selvfølgelig, man skal alltid undersøk det tiltenkte målet før du reiser for å være sikker på at du er oppdatert. Togreise kan ofte ta deg gjennom flere land på samme tid, så det å være sikker på nøyaktig hva du skal gjøre i hver enkelt er alltid nyttig. Noen land skiller seg ut fra sine kolleger når det gjelder regler, derimot.

Island Og Skandinavia

Enten det er et tilbakeslag til deres viking opprinnelse eller bare enkel høflighet, disse landene foretrekker at du ikke tipser i det hele tatt. De fleste restauranter og tjenester vil ha tipset inkludert i regningen. Det er fortsatt hensiktsmessig å runde regningen opp til nærmeste euro i stedet for et tips enten via kontanter eller kredittkort.

 

Hellas og Kypros

Greskerne gjør alt litt annerledes, og tipping er intet unntak. Større regninger krever mindre tips og mindre regninger krever større tips.

 

Østerrike

La være minst a 5% Tips, kontant for servere, selv om regningen inkluderer drikkepenger. Kontanter er alltid konge i de fleste europeiske land, og Østerrike er ikke annerledes.

Salzburg til Wien billetter

München til Wien billetter

Graz til Wien billetter

Billetter til Praha til Wien

 

Hva å tipse i Irland og Skottland

Kjent for deres vennlighet, begge disse nasjonene vil bære posene dine lykkelig. Det er ikke viktig å tippe for bagasjetransportører, og forventes vanligvis ikke. Å være nådig og si takk høflig er, derimot, forventet. Hvis du ønsker å motta den samme tjenesten i fremtiden fra portøren din, husk å erkjenne dem positivt.

 

Tipping In Europe bars

 

Hva å tipse i Europa – Storbritannia

Mange britere har forsøkt å forklare for turister at det ikke er nødvendig å tippe husholdning. Når det gjelder tipping i Europa, dette er en av de fasteste reglene. Ikke legg et tips på hotellrommet ditt, det vil mest sannsynlig bli levert i resepsjonen som tapt penger. Bartendere forventer heller ikke tips, og vippe dem kan bli rynket. For all del, vær vennlig og anerkjenn din bartender. Putt noen få mynter i tippekannen hvis det er en. Hvis ikke, la heller tuppen ut av ligningen.

Amsterdam til London billetter

Paris til London billetter

Berlin til London billetter

Brussel til London billetter

 

Avrunding av all informasjon om tipping i Europa

Det beste rådet for å tippe i Europa er å gjøre leksene dine. Les alt om landet, eller land du planlegger å besøke. Husk at togturer tar deg ofte gjennom en rekke land at du kanskje kan stoppe kl. Ta alltid med kontanter, begge myntene, og noen få sedler å tipse kontant. Hvis du er usikker på retningslinjene, hold deg til ti prosent-regelen for restauranter, og én euro-regelen for alt annet.

 

Huske, Vi elsker å utdanne deg om reiser, så når tiden er inne og du bestemmer deg for å reise, husk at Togreiser er vår spesialitet og velg Lagre et tog, Vi vil gjerne hjelpe deg med å glede deg over turen!

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “Den ultimate guiden til å tippe i Europa” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=no Deen- (Rull ned litt for å se inn kode)