Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 29/10/2021)

Italia er en av de mest populære turistmål i verden. Folk strømmer til landet for fantastisk mat, kultur, og rik historie. Faktisk, du trenger ikke engang å besøke de større byene for å oppleve sjarmen til Italia. Et godt eksempel er på dette er forførende strekningen av den italienske rivieraen kjent som Fem land. Det er en populært reisemål for folk som ønsker å nyte Middelhavets kyst og koble fra stressende tempoet i det moderne liv. Mens det er mange isolerte byer og landsbyer på kysten av Italia, byene Cinque Terre er den klart mest populære. På grunn av interesse i denne fantastisk reisemål, Lagre et tog har satt sammen en kjapp guide til hvordan å se Cinque Terre med tog.

 

Hvorfor gå med tog?

Mange turister som ikke har besøkt Cinque Terre lurer kanskje på hvorfor et tog er det beste alternativet. Leie en bil og kjøre til denne fredelige regionen høres bedre, Ikke sant? Feil. For å forstå hvorfor det ikke er mulig, er det viktig å vite hva som gjør opp Cinque Terre. Cinque Terre består hovedsakelig av fem fiskelandsbyer, derav navnet (fem land). Disse landsbyene er Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, og Monterosso al Mare. De var opprinnelig fem slott med små lokalsamfunn rundt dem. Å overleve, disse landsbyene deltok i fiske og oppdrett. Landsbyene var, inntil nylig, forbundet ved hjelp av turstier og var kun tilgjengelig med jernbane eller sjø.

Disse landsbyene er ikke lenger isolert som de var år siden. derimot, de fortsatt opprettholde fjern følelsen av at mange liker. Veier fører til noen av landsbyene nå, men de er svært smale og kan være en farlig reise for de som er nye til veier. Hvis du kommer til landsbyene med bil, du vil ikke være i stand til å reise mellom dem med bil. For å unngå fare og ulempe, det er best å besøke landsbyene med de mest praktisk system for transport tog.

 

Hva kan du forvente fra Cinque Terre Train Linje?

Cinque Terre jernbanelinje har seks stopper. Rekkefølgen av disse stopper er La Spezia (sentralt knutepunkt for transport i området), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, og så til slutt Levanto. Disse turene er relativt kort og ikke ta så mye tid. Reisen fra La Spezia til Riomaggiore tar ca. 10 minutter. Turene mellom Cinque Terre byene er i ferd 5 minutter hver. Disse togene gå gjennom mørke tunneler som daterer seg tilbake til 1870-tallet. Det er en spennende opplevelse av å gå gjennom den mørke og så plutselig ser lysstyrken og fantastisk utsikt av Middelhavet.

Disse togene er ikke så ofte som man ville forvente gitt den korte avstanden mellom destinasjonene. De vanligvis kjører en gang i timen, men dette kan variere fra tid til annen. derimot, det er alltid best å be om ytterligere reiseinformasjon når du kjøper din billett. I tillegg til å vite planen og reisetid for dette togrute, det er viktig å validere billetter. Det er valideringsmaskin på toget plattformer som du kan bruke. Alt du trenger å gjøre er å skyve den smale enden av billetten inn i sporet på den lille gule maskinen og vente på å høre stempel.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Hurtig til Cinque Terre med tog: Riomaggiore

Riomaggiore vil enten være første stopp (hvis du er på vei fra La Spezia) eller den femte stopp (hvis du er på vei fra Levanto). derimot, det er mest sannsynlig kommer til å være første stopp for mange Cinque Terre besøkende, siden det er den raskeste måten å komme dit. Riomaggiore er den største av de fem landsbyene, og det er den uoffisielle hovedstaden siden den viktigste parken kontoret er det. Bygningene er plassert alt på bratt kløft, hele veien til den lille havnen. Åstedet for peeling pastell husene er pittoreske og vil forbli i minnet for alltid. Det er et fantastisk syn å se på solnedgangen, og det er et must-see for par som vil dele et spesielt øyeblikk.

La Spezia til Riomaggiore Togene

Firenze til Riomaggiore Togene

Modena til Riomaggiore Togene

Livorno til Riomaggiore Togene

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola er en petit landsby som ser ut til å søle ned i Cinque Terre kysten ved første blikk. Illusjonen av brusende fargerike bygninger er en vakkert syn. Det er en perfekt blanding av italiensk kultur og barsk natur. Når du tar i den vakre utsikten, du kan utforske landsbyen. Manarola har en liten havn som har en båtslipp og svømming hull. Det er det perfekte stedet å ta en svømmetur og øve litt klippestuping. Medfølgende havnen er mange fiskebåter som tilhører innbyggerne i Manarola. Tradisjonen med å fange og spise fisk er fortsatt i live og trives i bygda.

La Spezia til Manarola Togene

Riomaggiore til Manarola Togene

Sarzana til Manarola Togene

Levanto til Manarola Togene

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Hurtig til Cinque Terre med tog: Corniglia

Hver av de fem landsbyene har en viss sjarm. Corniglia er spesiell, siden det ikke er på sjøen. derimot, det som mangler i strender, det mer enn gjør opp for med sin egen unike skjønnhet. Corniglia føles mer fjern enn andre landsbyer. derimot, det gir en mer avslappet og lokal atmosfære. Landsbyen er ofte oversett for sine krevende løyper. I motsetning til de andre landsbyene som kan nås med båt, Corniglia er på toppen av åsene og har ingen tilgang til sjøen. Den eneste måten å nå det er å vandre i Cinque Terre banen eller til ta toget. derimot, er det viktig å merke seg at toget ikke vil spare deg fysisk anstrengelse. Du vil fortsatt trenger å gå noen trapper for å komme sentrum og se alt den lille landsbyen tilbud.

Corniglia har en fantastisk utsiktspunkt som lar deg se de fleste omkringliggende åser og store hav. Belvedere i landsbyen er et flott sted å gå og ta i skjønnhet Cinque Terre. Når du gjør det du kan nyte smaker Landsbyen tilbyr, fra fantastisk pesto til deilig vin. Corniglia har en rik historie med å lage vin, og hvis du er heldig nok til å bli venner med lokalbefolkningen, du kan smake og lære om deres viner.

La Spezia til Corniglia Togene

Florence til Corniglia Togene

Manarola til Corniglia Togene

Levant til Corniglia Togene

 

 

4. Vernazza

Vernazza er regnet som en av de vakreste landsbyene i ikke bare Cinque Terre, men hele landet i Italia. Det er sikkert kronen juvelen av Cinque Terre som gjør mange faller forelsket reisen. Den har en mer elegant og tradisjonell føler at de andre landsbyene mangler. Kombiner det med eksepsjonell mat og fantastiske severdigheter, og du får et sted som garanterer en andre besøk. Sørg for å besøke Doria slott når i Vernazza. Den inneholder en av de siste originale tårnene som beskyttet folk i landsbyen tiår siden.

Corniglia til Vernazza Togene

Florence til Vernazza Togene

Bologna til Vernazza Togene

Riomaggiore til Vernazza Togene

Vernazza Coast

 

5. Hurtig til Cinque Terre med tog: Monterosso Al Mare

Monterosso al Mare er utvilsomt den mest turistifiserte og resort-lignende byen i Cinque Terre. Det har biler, hoteller, og rullesteinstrender som er perfekte for turister. Hvis du ønsker å besøke denne fantastiske delen av Italia, men foretrekker en mer moderne vibe, da Monterosso er for deg. Monterosso har en promenade som er perfekt for spaserturer om kvelden, og enda bedre, de har god mat som vil gjøre alle nyte sjømat.

Roma til Tivoli Togene

Tivoli til Roma Togene

Perugia til Tivoli Togene

Orvieto til Tivoli Togene

Monterosso Al Mare Sea

 

Som du kan se, Cinque Terre har mye å tilby besøkende som ønsker å oppleve en unik italiensk opplevelse. Den har fem unike landsbyer som lover en uforglemmelig opplevelse. Bestille en billett for tog din og la deg oppleve et eventyr som er ulik alle andre.

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “Hurtiginnføring: Hvordan reise Cinque Terre med tog” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=no – (Rull ned litt for å se inn kode)