Lesetid: 11 minutter
(Sist oppdatert: 01/04/2021)

Frankrike har lenge vært en favoritt og en av de mest populære turist destinasjoner i Europa. Gitt at det er det største landet i Vest-Europa, det er fornuftig å reise med tog. Den franske regjeringen har investert i høyhastighetslinjer (Store gull linjehastighet TGV) og høyhastighetstog (Stor tog TGV gull Speed ​​Train). Det er mer enn 1056 miles (1700 km) dedikerte høyhastighetslinjer samt tusenvis av miles av hoved- og mindre linjer. Nesten hele landet er tilgjengelig via franske jernbaner. Frankrikes tog er effektive, fort, og vil få deg der du ønsker å gå i landet så vel som til eller fra nabolandet. Hvis du er en første gang alene i Frankrike, den beste måten å komme seg rundt med tog reise er gjennom forsiktig turplanlegging. derimot, jernbanenettet kan være litt forvirrende, spesielt når du ikke snakker eller leser fransk. For å hjelpe deg å forstå tog-systemet i Frankrike, Vi har laget en komplett guide til reise gjennom Frankrike med tog.

I denne guiden, vil du finne ut alt du trenger å vite for å lage din personlige plan. Vi vil også gi informasjon om ulike togselskaper som opererer i Frankrike og typer tog. Vi vil gi deg verdifulle tips om å kjøpe billetter til laveste pris, navigere jernbanesystemet, fordelene med tog passerer, og komme rundt Frankrike fra Paris. Hold lesing The Complete Guide å reise i Frankrike med tog til oppdage hvordan du kan reise til Frankrike med tog.

 

Hvordan kjøpe togbilletter i Frankrike

Hvor kan jeg kjøpe togbilletter for min tur til Frankrike?

Det finnes flere enkle og praktiske metoder eller nettsteder for å kjøpe franske togbilletter. De er ganske enkelt å bruke, men mange av dem kommer med sine egne quirks og rariteter som vi trenger å påpeke.

 

Lagre et tog er et selskap som digitalisert og revolusjonert jernbane billettering. Besøk deres hjemmeside, sammenligne tog fares, velge toglinje, og type sete du vil. Du kan betale med kredittkort eller Bitcoin. I tilfelle faller togbilletten din pris, plattformen vil fortelle deg og hjelpe deg bytte det til en lavere pris.

 

Whøne tilgang til det offisielle nettstedet til franske Railways, du vil mest sannsynlig bli omdirigert til RailEurope.com, som er den offisielle nordamerikanske partner av franske jernbanen. derimot, du vil ikke alltid finne de billigste prisene på Rail Europe. Derfor, Vær alltid oppmerksom på at de billigste prisene på togveien er på Save A Train.

 

Amsterdam til Paris tog

Nice til Marseilles Togene

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

Automated machines to Buy Train Tickets in France

 

På jernbanestasjonen

Det er to måter å kjøpe franske togbilletter på stasjonen - fra en billett vindu og på salgsautomat. Engelsk-høyttalere kan kjøpe dem uansett, men hvis din engelsk er ikke så bra, og kan ikke kommunisere med personen på billetten vinduet godt, automaten er det beste alternativet. Det er lett å navigere, og du kan selv endre språkinnstillinger. Kjøpe billetter fra automat krever en Chip & kredittkort PIN.

 

Hvordan skal jeg samle min online billett?

Det finnes flere metoder for å samle dine billetter:

 • Plukk opp på stasjonen. Å samle dine billetter på stasjonen, du kan bruke en booking informasjonsnummer eller kredittkort (det samme som du brukte til å kjøpe billetter).
 • Print-at-home billetter. Når du mottar elektroniske billetter, du kan skrive dem ut og vise dem til konduktøren som sjekker billetter.
 • elektroniske billetter. Hvis du ikke ønsker å skrive ut billettene, du kan laste dem ned til telefonen eller nettbrett. Du kan bare vise konduktøren din billett via telefonen eller tablett skjerm.
 • tilsendt billetter. Noen tjenester tilbyr muligheten til å sende deg billetter via vanlig post. derimot, som er en svært langsom prosess, og derfor, ikke en anbefalt alternativ.

 

Bør jeg kjøpe togbilletter på forhånd?

Det kan være forvirrende å vite hvilke tog billetter kan kjøpes når og som bør kjøpes på forhånd fordi det finnes flere typer tog og forskjellige tog tjenester.

Regionale / lokale tog. Regionale og lokale tog mellom forstedene og regionale områder. RER og Transilien koble forstaden Paris, samtidig som Å HA tog (Tog Regional Expres) er regionale tog som knytter regionale knutepunkter med mindre byer. Du trenger ikke å kjøpe regionale og lokale togbilletter på forhånd, bare kjøpe dem rett før avreise.

 • Intercite tog (IC). En Intercites tog er et ekspresstog som ikke reise på høyhastighetslinjer og forbinder byene samt kortere avstander. Du kan kjøpe IC-billetter på forhånd for å få rabatt.
 • Høyhastighetstog (TGV). TGV tog er de raskeste togene i Frankrike, og billetter for dem er tilgjengelige for kjøp 90 dager i forveien. Prisene for dem fortsette å stige som avreisedatoen nærmer, så bestill dem tidlig for laveste pris. En billett kjøpt 90 dager i forveien kan koste € 30. Men hvis du skulle kjøpe dem noen dager før avreise, billettprisen kan være så høy som € 100.
 • internasjonale tog. De samme regler om tidlig booking gjelde for internasjonale tog fordi disse er også høyhastighetstog.

 

Hva er fordelene med rail pass billetter?

Det er et bredt spekter av rail pass billetter du kan bruke til å reise gjennom Frankrike med tog. Noen av dem kan du reise i Frankrike og andre europeiske land, og så er det tog passerer som er utelukkende for reiser innen France. I motsetning til vanlige togbilletter, rail pass billetter komme med noen fordeler:

 • Fleksibilitet. Med et skinneinnlegg billett, du får ubegrenset togreiser. Bare gå til stasjonen når du vil, stemple rail pass i jernbanestasjonen kontoret og få på neste tilgjengelige tog.
 • rabatter. Rail passerer vanligvis kommer med inneslutninger av rabatter for attraksjoner, noe som gjør dem til et utmerket alternativ for budsjett reisende. De kan være en stor pengene saver, som er den viktigste grunnen til at folk kjøper tog passerer. Last Minute-togbilletter kan bli dyrt hvis du ikke bestille dem på forhånd.
 • convenience. Du trenger ikke å bekymre deg for å kjøpe en billett hver gang du ønsker å ta tog, men du må ha fleksibilitet siden du ikke har plass på hvert tog du ønsker.

 

Hvilke rail pass billett bør jeg kjøpe?

Ved kjøp av en skinne pass billett, du kan velge mellom Frankrike Land Pass og Flerlandspass (Eurail Global Pass).

De Frankrike Land Pass er det beste alternativet hvis du bare reiser i Frankrike fordi det gir ubegrenset reise på det nasjonale jernbanenettet (inkludert intercity, Å HA, TGC, etc.). Du kan velge enten 1 til 8 reisedager i løpet av en måned, samt velge mellom første og andre klasse. EN setereservasjon Det kreves i tillegg til en skinne passere for kjøring på høyhastighetstog. Med denne pass, du får også rabatter på forskjellige busser, ferger, cruise, hoteller, museer, og andre attraksjoner.

De Eurail Global Pass er et bedre alternativ hvis du også har tenkt å reise til nabolandene. Denne multi-country pass gir ubegrenset reise til 31 forskjellige land i Europa (inkludert Frankrike). Med Eurail passerer, det er ingen grense for hvor mange ganger du kan ta toget. Velg enten 3, 5, eller 7 reisedager innenfor en måned eller 10-15 dager med reise innen to måneder. Husk å gjøre bestillinger før avreise.

De fleste tog passerer er papirbasert, og du må skrive inn dato for avreise før den første turen av hver dag. Setereservasjon for høyhastighetstog vil koste deg mellom € 10 og € 20 per sete, mens internasjonale reisereservasjoner varierer fra € 35 til € 89 per sete (avhengig av destinasjon).

EN VIKTIG: Rail Pass er bare god valuta for pengene hvis du trener reiser til mer enn 14 dager hvis du reiser for mindre enn punkt-til-punkt-billetter, for eksempel hva Save A Train tilbyr, gir bedre valuta for pengene.

Togtider fra Marseille til Lyon

Tog til Paris til Lyon

Lyon til Paris tog

Lyon til Avignon Togene

 

 

Hvordan bruke tog billetter i Frankrike?

På regionalt og lokalt tog, du trenger å reise med en fysisk billett. Gå til en validerings boksen før avreise for å validere eller “stempel” din billett. Hvis du ikke bekrefte det før avreise, vente til lederen å stemple det mens på toget. Det er ingen setereservasjon for regionale og lokale tog, så bare sitte hvor som helst.

På høyhastighetstog, det er en bestemt tid trykt på billetten, og billetten er bare gyldig for den angitte tids. Det er ikke nødvendig å validere billettene dine fordi du har en setereservasjon. Sørg for at du finner den rette bilen og sete (numrene er skrevet eller trykt på billetten).

Paris til Rouen Togene

Rouen til Paris tog

Paris til Calais Togene

Rouen til Calais Togene

paper train tickets

 

Komme seg rundt Frankrike From Paris

Når turistene kommer til Frankrike, flertallet av dem gjør Paris til sitt utgangspunkt for togreiser i landet. Når du starter i Paris, du kan nå nesten hvilken som helst destinasjon i landet. Dette er noen av de viktigste reisemålene servert fra parisiske togstasjoner.

 • Gare d'Austerlitz eller Austerlitz togstasjon – Bordeaux, Limoges, Poitiers, Toulouse, Biarritz, turer, og vestlige Spania.
 • Montparnasse togstasjon eller Montparnasse stasjon Alt TGVs til vestlige Frankrike (Rennes, Nantes, brest, Bretagne)
 • Nordstasjon nordøst Frankrike, Valenciennes, Litt, Calais; Brussel, Köln, og Amsterdam (Thalys); London (Eurostar).
 • Lyon stasjonSør-Frankrike. Montpellier, Dijon, Lyon, Clermont Ferrand, Besançon, Marseille, Hyggelig. Mulhouse i Øst-Frankrike. Catalonia (Girona, Barcelona), Italia, og Sveits (Genève, Zürich).
 • Saint Lazare jernbanestasjon eller Gare St. Lazare – Le Havre, Rouen, Caen, Cherbourg.
 • East Station Nancy. Reims, Metz, Strasbourg, Luxembourg, og Tyskland.

La Rochelle til Nantes Togene

Toulouse til La Rochelle Togene

Bordeaux til La Rochelle Togene

Paris til La Rochelle Togene

 

Beste tips for reise i Frankrike By Train

Vi gir deg en liste over gode tips som vil gjøre togreiser i Frankrike mer praktisk og hyggelig.

 • Ankom tidlig på jernbanestasjonen. Sørg for å være på jernbanestasjonen i det minste 20 minutter før avgang, eller enda tidligere hvis du reiser fra store togstasjoner, for eksempel Gare du Nord i Paris. For en turist som ikke snakker fransk, det er ikke noe verre enn å ankomme bare noen få minutter før avgang uten å ha den ringeste anelse om hvor du skal dra. Ankommer tidlig nok vil gi deg tid til å sjekke avgangs Board for stasjonsinformasjon, identifisere hvilken plattform toget forlater, og finn riktig plattform.
 • Aldri la bagasjen uten tilsyn. Du ønsker kanskje å gå til en nærliggende butikk for litt snacks eller vann. Hvis du bestemmer deg for å gå rundt, ikke la vesken uten tilsyn, selv for en andre. Ellers, risikerer du å ha bagasjen stjålet av erfarne tyver. Store jernbanestasjonene i Frankrike (Inkludert Paris Gare du Nord, Paris lyons togstasjon, og er Paris Austerlitz stasjon) har Hittegods skap i ulike størrelser. Før du går inn skapområdet, forvente å ha kofferten røntgenfotografert. Når ombord, plassere bagasjen din innenfor synet ditt i stedet for på den dedikerte bagasje mellomrom.
 • Pakke litt mat. Passasjerer har lov til å ta med egen mat og drikke på tog, som er flott for langdistanse togturer. Noen tog har en kafé om bord, og de fleste av dem har en vogn handlevogn som kommer rundt. dessverre, trallen ikke alltid kommer, og cafe kan bli stengt. Mat og drikke om bord er også dyrere. Til spare penger, pakke selv en piknik med din favoritt mat før hver tur. Det finnes ulike nærbutikker i de fleste togstasjoner hvor du kan kjøpe mat og drikke.
 • Last ned en skinne planlegger app til telefonen. Det er en rekke rail planner programmer du kan installere og bruke for å gjøre toget reiser mer praktisk. Vår artikkelen inneholder alt info og tog tidsplaner for europeiske tog, og noen programmer ikke krever en Internett-tilkobling. Med en rail planleggeren app, du vil alltid vite om toget ditt kommer til å bli sent (og hvor lenge) eller på tid, samt hvilken plattform det vil ankomme / avreise. I store byer som Paris, det er ikke en “hoved-” stasjon, og det er lett å forveksle en stasjon for en annen. Med riktig app, du vil være sikker på at du går av på riktig stasjon.
 • Bagasje. Når det gjelder bagasje, du kan ta så mye som du kan bære siden det er ingen vektgrenser. Du kan lagre dine poser overhead, bak setet, eller i en bagasjehylle i bilen.
 • Førsteklasses og andre-klasse billetter. Det er ikke mye forskjell på førsteklasses og andre klasses biler. derimot, det er roligere i første klasse, og setene er litt større. Annenrangs biler er også helt komfortabel. Det er verdt å nevne at førsteklasses billetter koster omtrent 1,5 ganger mer enn førsteklasses billettpris.
 • Du kan ikke refundere billige billetter. Kanskje den eneste ulempen med billige billetter er at de ikke kan endres eller refunderes.
 • Selvbetjente automater. Når du bruker en egoistiske billettautomat, du kan velge det engelske språket alternativ, så det er ingen grunn til å bekymre deg hvis du ikke snakker fransk.
 • Bærer en sykkel. På lokale og regionale tog, du kan ta en sykkel med deg vederlagsfritt. TGVs og Intercity Night (nattogene) på noen få ruter tillate deg å ta en sykkel for en liten avgift (vanligvis ca € 10). På andre TGV tog, du er nødt til å sette sykkelen i en zip-up sykkel bag.
 • lage forbindelser. Langs reisen, turen kan kreve at du bytte tog. Bytte tog er vanligvis rask og enkel, så det er ingen grunn til å bekymre deg hvis du ikke har nok tid mellom tog. Et tog forbindelse kan innebære å gå til den andre siden av plattformen eller den andre delen av jernbanestasjonen.
 • Kjenn togstasjon navn. Store byer har flere togstasjoner, noe som kan skape forvirring. Hvis du ikke kan huske navnene deres, skrive dem ned på et stykke papir, lagre dem på telefonen din, eller bruke en skinne planlegger app.
 • Mind toget streik. Frankrike er kjent for tog streik, og de advarer alltid publikum før du går på en. Mens noen tog vil fortsatt kjøre, streik er noe å ta hensyn til hvis du ønsker å unngå store ulemper.
 • bruk Chip & kredittkort PIN. For å kjøpe en billett på en automatisert billett kiosk, du trenger en Chip & kredittkort PIN, så sørg for at du kjenner din PIN-kode, selv om vi ikke anbefaler det, siden det er veldig dyrt.

Paris til Marseilles Togene

Marseilles til Paris tog

London til Paris tog

Marseilles til Clermont Ferrand Togene

 

Complete Guide To Travel In France By Train

Alle større byer i Frankrike er forbundet med TGV – høyhastighets tog nettverk med tog som reiser med en hastighet på nesten 200 mph. På disse hastighetene, alle områder i Frankrike er innen rekkevidde.

 

Vi laget denne guiden “Complete Guide å reise i Frankrike By Train” for å gi deg en sterk forståelse av hvordan det franske jernbanesystemet fungerer og hjelpe deg hvis du tenker på å ta et tog, men ikke sikker på hva du skal gjøre eller hvor du skal begynne. Enten du er på en backpacking eventyr, en forretningsreise, eller på en familieferie, vi har dekket deg, Lagre A Train er sted å kjøpe togbilletter.

 

 

Ønsker du å legge inn våre blogginnlegg “The Complete Guide å reise i Frankrike By Train” på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-france-train/?lang=no Deen- (Rull ned litt for å se inn kode)