Lesetid: 5 minutter
(Sist oppdatert: 03/02/2023)

Du har massevis av alternativer når du bestemmer hvordan du reiser. Som navnet på den berømte filmen, du kan gå via fly, tog, og biler. Når det gjelder å ta en tur til Italia, derimot – det er noen klare fordeler ved å ta togtur.

 

TRAIN kjørekomfort

kid nyter en togtur

 

Flyselskapet seter er notorisk kort på benplass, og du ikke har lov til å bruke elektronisk utstyr under takeoff og landing. Dette betyr for kortere flyreiser, du er begrenset til en liten plass for de fleste av flyturen uten distraksjoner som tilbys av smarttelefoner og teknologi, dette er virkelig forskjellig fra en togtur.

Biler gir ofte litt mer plass, men turen kan være humpete og noen mennesker lider av bilen sykdom – spesielt på en lang tur når det kan være lurt å lese eller spille spill. en togtur, på den andre siden, tilbyr komfortable seter og en jevn ride – uforstyrret av lang takeoff og landing ganger, en gang til en annen opplevelse fra en togtur.

Når du reiser med tog tur i Italia, du kan prøve den ekstremt komfortable ergonomiske seter og lydisolerte hytter av den nye høyhastighets- rød pil 1000 tog.

Napoli til Genova Togene

Torino til Genova Togene

Rimini til Genova Togene

Siena til Genova Togene

 

Togtur UTSIKT

Flytrafikken tilbyr en spektakulær luftig utsikt, men bare for en kort tid før flyet stiger langt over landsbygda. Mens motorveier er vanligvis ikke pittoreske, veier mellom byene kan tilby nydelig utsikt. derimot, føreren må konsentrere seg om kjøringen, slik at bare de andre passasjerene kan helt eller åser vakre havet. Togtur gjør at alle reisende til å nyte den naturlige skjønnheten utenfor vinduene.

En av de tingene du høre fra folk som reiste til Italia med tog er hvor fantastisk det er å togreiser i solnedgangen.

Togreisene i Italia er spesielt vakker så sørg for at du reiser langs Cinque Terra mellom Levanto og La Spezia eller ta en tur ned østkysten fra Rimini til Catania.

Messina til Palermo Togene

Syracuse til Palermo Togene

Sicilia til Palermo Togene

Catania til Palermo Togene

 

 

KOSTE

Togtur reiser er mye rimeligere enn fly. Bilutleie kan være kostnadseffektivt, men når du legge til forsikring, gass, og tid (mer tid drivanordning mer netter overnatting) turen kan bli dyrt fort. Du kan også ta en overnatting togtur, på den måten du betaler for overnatting og transport i en.

Roma til Levanto Togene

Siena til La Spezia Togene

Rimini til La Spezia Togene

La Spezia til Levanto Togene

 

MILJØET

solnedgang over fjellene

 

Tog avgir langt færre karbonutslipp enn fly eller biler. Ifølge en studie, biler avgir det dobbelte av mengde CO2 som tog gjør.

Planes forårsake mest miljøpåvirkning. Ved valg mellom fly eller ta toget, vurdere dette: fly bruke mesteparten av deres drivstoff for avgang og landing. Selv om dette jevner ut over lengden på langdistanseflygninger, det betyr at mye mer drivstoff per kilometer brukes til kortere flyreiser, slik som reiser innen Italia.

I tillegg til det, fleste reiser til flyplassen med bil eller taxi, å legge til flere karbon-utslipp til deres totale. Dette betyr at det er mer miljømessig fornuftig å ta en intercity togtur enn en kort flytur eller en stasjon.

Bortsett fra bensin og dieselbruk, det er også støy og luftforurensing, samt behovet for parkering biler i byer som allerede mangler grønne områder.

Milano til Torino Togene

Lake Como til Torino Togene

Genoa til Torino Togene

Parma til Torino Togene

 

Togtur TRYGT

Ved måling av omkomne per passasjermil, fly er mye tryggere enn kjøring. Her ser du hvorfor: det er mindre sjanse for menneskelige feil, og det er mye vanskeligere å bli pilot enn å få førerkort. Tar hensyn til veiforhold og tretthet på lange kjøreturer, det er lett å se hvorfor velge et fly er tryggere enn en bil.

Sammenlignet med tog, derimot, Flyene er ikke fullt så sikker. Togene reise langs sporet ved lavere hastigheter, som betyr at det er mindre sjanse for å krasje i forhold til fly. I tilfelle en avsporing, tregere hastigheter bety mindre risiko.

Florence til Rimini Togene

Roma til Rimini Togene

Milan til Rimini Togene

Venezia til Rimini Togene

 

REISETID

En gjennomsnittlig freeway kjørefelt flytter om 2,500 personer per time – mens en typisk toglinje kan bære 50,000 personer per time. Dette gjør togtur reise vesentlig raskere enn å kjøre, spesielt når du faktor i saktegående trafikk, stoppe gater, trafikklys og den uunngåelige feil svinger. På toppen av det, sjåføren har til å fokusere på veien, slik at de vil være ute av stand til å lese, studere, sove, eller arbeid.

Å fly lange avstander kan være raskere enn å reise med tog, men for korte avstander, flytrafikken ikke spare tid. Først, du trenger for å komme til flyplassen – ofte ligger langt fra boligområder. Du må også være der i minst en time før avgang tid til å sjekke inn og gå gjennom sikkerhetskontrollen. Hvis du sjekk bagasjen, du må vente på det på karusellen. Og det er alt før eventuelle forsinkelser eller gange eller buss mellom terminalene og porter.

Genoa til Venezia Togene

Torino til Venezia Togene

Parma til Venezia Togene

La Spezia til Venezia Togene

 

TILGJENGELIGHET

sol og togstasjonen

 

Flyplasser er ofte ligger utenfor byen, noe som betyr at når du lander, vil du fortsatt trenger å ta en bil, buss, eller trene inn i byen. Når det gjelder sightseeing, Veiene i bysentra kan være overbelastet og vanskelig å få tilgang med bil, så tar et tog gjør mye fornuftig i byområder.

 

Ønsker du å kjøpe togbilletter uten bestillingsgebyr? Besøk SaveATrain.com to tilgang til de billigste tog priser.

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt på nettstedet ditt, klikke her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-a-train-ride-is-the-best-way-to-see-italy%2F%3Flang%3Dno – (Bla ned for å se inn kode)