Lesetid: 4 minutter
(Sist oppdatert: 27/03/2021)

Tog transport er den mest miljøvennlige måten å reise. Drivhuseffekten av utslipp per kilometer på jernbanetransport er 80% mindre enn biler. I noen land, mindre enn 3% av all transport gasser kommer fra tog. De eneste metoder mer miljøvennlig enn tog går og sykling. Der er mange grunner til at du velger å reise med tog er miljøvennlig, og vi ønsker å dele disse med deg!

En typisk toglinje kan bære 50,000 personer per time. Sammenlign dette med en motorvei kjørefelt, som kan bevege seg bare 2,500 personer per time.

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nigel C Williamson (@helse_norge)

 

Når kontrast motor transport med jernbane, eksterne kostnader, bråk, luftforurensing, ulykker, og infrastruktur forverring, og lunger er langt lavere på tog enn å bruke en privat bil.

Amsterdam til London Trains

Rotterdam til London Trains

Paris til London Trains

Brussel til London Trains

 

Støyforurensning – Hvorfor velge å reise med tog er miljøvennlig

Støyforurensning er den negative effekten av støy på både mennesker og dyr. Det er et direkte resultat av dårlig Urban planlegging. Problemer fra støyforurensning dateres tilbake til antikkens Roma! I dag, støy fra biler kan skade folks psykiske tilstand. Symptomer inkluderer hypertensjon, høy-stressnivå, tinnitus, søvnforstyrrelser, og andre skadelige effekter.

For tiden, det er tiltak for å begrense virkningen av kjørebanen støy. tiltak omfatter støyskjermer, begrensende hastigheter, endring kjørebane tekstur, samt trafikk- kontroller som gir jevn strømning kjøretøy. Dette betyr at biler i trafikkstyringssystemet må bruke sine bremser og akselerasjon mindre.

Toget er miljøvennlig og som er kritisk. India er å se salget av biler øker på årsbasis. Kina er spådd å ha 300 millioner biler på veien etter 2030. Luftfart og skipsreise også legge til globale CO2-utslipp. Det ser ut til at av alle transportformer, bare tog holder utslippene lave og bærekraftig for fremtiden.

El- og hybridbiler er åpenbart bedre for miljøet enn tradisjonelle biler, men problemet i dag er at disse bilene er for dyre til å bli solgt på et nivå som vil balansere ut de negative konsekvensene av biler.

Rimini til Firenze Togene

Roma til Firenze Togene

Firenze til Roma Togene

Venezia til Firenze Togene

 

 

Diesel tog og elektriske tog

Det er en forskjell mellom diesel tog og elektrisk tog. elektriske tog avgir 20-35% mindre karbon enn dieseltog. Et tog er miljøvennlig spesielt Elektriske tog som er drevet av fornybar energi og tilbud karbon-fri reisene. utslipp fra tog i Europa vil redusere ved en ytterligere 50% av 2030. Disse tallene er stor siden togene står for 8.5% av all reiseaktivitet.

Köln til Frankfurt Togene

München til Frankfurt Togene

Hanover til Frankfurt Togene

Hamburg til Frankfurt Togene

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Dave Wheeler (@davewheelerstudio)

Tog eller fly – hvorfor velger å reise med tog er miljøvennlig

Et viktig viktig element når sammenligne tog til fly er at fly må bruke en utrolig mengde brensel både for letting og landing. Også, når folk reiser med fly, de har en tendens til å komme til flyplassen med bil. Dette legger til CO2-utslipp for reisen. Dette gjør tar en intercity tog en no-brainer for miljøet.

Det har vært noen siste utviklingen, spesielt for folk reiser for business som er informert av reisebyråer av karbon virkningen av sine flyreiser. Også, bortsett fra miljøet, det er veldig vanskelig å nå sentrum med bil, mens, hvis du er på et tog, du har direkte tilgang til storsentre. Dette, oftere enn ikke, betyr også at er mye raskere å reise med tog enn noen annen metode.

Genoa til Milano Togene

Roma til Milano Togene

Bologna til Milan Togene

Verona til Milano Togene

 

For å konkludere, et tog er miljøvennlig og den mest miljøvennlige måten å reise på, og gir også bekvemmeligheter for folk som reiser både for forretninger og fornøyelser. Økningen i biler på veien betyr at lunger og forurensning er i økning og tog er transport svaret for å beskytte miljøet.

 

Er du ute etter å kjøpe togbilletter uten reservasjonsgebyr? Gå til www.saveatrain.com for å få tilgang til de billigste tog priser.

 

Ønsker du å legge inn blogginnlegget på nettstedet ditt, klikke her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-choosing-to-travel-by-train-is-environmentally-friendly%2F%3Flang%3Dno - (Bla ned for å se inn kode)