Timp de citit: 6 minute
(Ultima actualizare în: 29/10/2021)

Italia este una dintre cele mai populare Destinații turistice in lume. Oamenii turma la țară pentru mâncare fantastică, cultură, și istorie bogată. De fapt, nici măcar nu trebuie să viziteze orașele mai mari pentru a experimenta farmecul din Italia. Un bun exemplu este în acest sens este întinderea seducătoare a Riviera italiană cunoscut ca Cinci meleaguri. Este un destinație populară pentru persoanele care doresc să se bucure de coasta mediteraneană și deconectați de la ritmul stresant al vieții moderne. În timp ce există o mulțime de orașe și sate izolate pe coastele Italiei, orașele din Cinque Terre sunt de departe cele mai populare. Datorită interesului în această destinație fantastică, Salvați un tren a pus împreună un ghid rapid cu privire la modul de a vedea Cinque Terre cu trenul.

 

De ce merge cu trenul?

Multi turisti care nu au vizitat Cinque Terre s-ar putea întreba de ce un tren este cea mai bună opțiune. Închirierea unei mașini și de conducere pentru această regiune liniștită sună mai bine, dreapta? Gresit. Pentru a înțelege de ce acest lucru nu este posibil, este esențial să se știe ceea ce face Cinque Terre. Cinque Terre este formată în principal din cinci sate de pescuit, de unde și numele (cinci terenuri). Aceste sate sunt Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, și Monterosso al Mare. Ei au fost inițial cinci castele cu comunități mici din jurul lor. A supravietui, aceste sate au participat la pescuitul și agricultura. Satele au fost, până recent, conectate prin trasee pentru drumeții și au fost accesibile numai cu trenul sau la mare.

Aceste sate nu mai sunt în mod izolat așa cum au fost ani în urmă. in orice caz, ei încă mențin sentimentul de la distanță că mulți se bucură. Drumurile duc la unele sate acum, dar ele sunt foarte înguste și poate fi o călătorie periculoasă pentru cei care sunt noi pentru drumuri. Dacă ajungeți în satele cu mașina, nu va fi capabil să se deplaseze între ele cu mașina. Pentru a evita orice pericol și neplăceri, cel mai bine este de a vizita satele cu cel mai convenabil sistem de trenuri de transport.

 

Ce puteți aștepta de la Cinque Terre Linie de tren?

Linia de tren Cinque Terre are șase stații. Ordinea acestor opriri este La Spezia (hub de transport central în zona), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, și apoi în cele din urmă Levanto. Aceste excursii sunt relativ scurte și nu iau atât de mult timp. Călătoria de la La Spezia la Riomaggiore durează 10 minute. Călătoriile între orașele Cinque Terre sunt pe cale 5 minute fiecare. Aceste trenuri trec prin tuneluri întunecate, care datează din anii 1870. Este o experiență interesantă de a merge prin întuneric și apoi brusc văzând luminozitatea și privelisiti uluitoare din Marea Mediterană.

Aceste trenuri nu sunt la fel de frecvente ca ar fi de așteptat, având în vedere distanța mică dintre destinații. De obicei se execută o dată la fiecare oră, dar acest lucru poate varia din când în când. in orice caz, este întotdeauna cel mai bine să ceri informații suplimentare de călătorie atunci când achiziționează biletul. În plus față de cunoașterea și programul de călătorie momentul acestei traseu de tren, este crucial pentru a valida biletele. Există mașini de validare pe platforme de tren pe care le puteți utiliza. Tot ce trebuie să faceți este să glisați capătul îngust al biletului în fanta de mașină mică galben și așteptați să audă ștampila.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Ghid rapid Cinque Terre Cu trenul: Riomaggiore

Riomaggiore va fi fie prima oprire (dacă conduse de La Spezia) sau a cincea oprire (dacă condus de la Levanto). in orice caz, este cel mai probabil va fi prima oprire pentru mulți vizitatori Cinque Terre, deoarece este cel mai rapid mod de a ajunge acolo. Riomaggiore este cel mai mare dintre cele cinci sate, și este capitala neoficială de la sediul principal parc este acolo. Clădirile sunt cocoțat tot pe viroaga abrupta, tot drumul spre micul port. Scena de peeling case pastel este pitoresc și va rămâne în memorie pentru totdeauna. Este o priveliște fantastică pentru a vedea la apus de soare, și este o necesitate pentru cupluri care vor să împărtășească un moment special.

La Spezia la trenuri Riomaggiore

Florența Trenurile Riomaggiore

Modena la trenuri Riomaggiore

Livorno la trenuri Riomaggiore

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola este un sat petit care pare să se extindă în jos, în zona de coastă Cinque Terre la prima vedere. Iluzia de cascadă de clădiri colorate este un vedere frumoasă. Este un amestec perfect de cultură italiană și natura accidentat. După ce luați în vedere frumoasă, puteți explora satul. Manarola are un port mic, care dispune de o rampă barcă și o gaură de înot. Este locul perfect pentru a lua o baie și practica unele scufundări stâncă. Însoțitor port sunt numeroase barci de pescuit care aparțin locuitorilor din Manarola. Tradiția de capturare și consumul de pește este încă în viață și înfloritoare în sat.

La Spezia la trenuri Manarola

Riomaggiore la trenuri Manarola

Sarzana la trenuri Manarola

Levanto la trenuri Manarola

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Ghid rapid Cinque Terre Cu trenul: Corniglia

Fiecare dintre cele cinci sate are un anumit farmec. Corniglia este special, deoarece nu este pe malul mării. in orice caz, ceea ce îi lipsește în plaje, mai mult decât face pentru cu propria frumusețe unică. Corniglia se simte mai îndepărtat decât alte sate. in orice caz, Acesta oferă o atmosferă mai relaxată și locală. Satul este adesea trecute cu vederea pentru trasee dificile. Spre deosebire de celelalte sate care se poate ajunge cu barca, Corniglia este pornit vârful dealurilor și nu are acces la mare. Singura modalitate de a ajunge la ea este o excursie pe jos calea de a Cinque Terre sau ia trenul. in orice caz, este esențial să se constate că trenul nu va scuteste nici un efort fizic. Încă va trebui să meargă câteva trepte pentru a ajunge la centrul satului și a vedea toate micile oferte din sat.

Corniglia are o punct de vedere fantastic care vă permite să vedeți majoritatea dealurilor înconjurătoare și oceanele vaste. Foisorul din sat este un loc minunat pentru a merge și să ia în frumusețea Cinque Terre. Odată ce ați face acest lucru vă puteți bucura de arome pe care le oferă sat, de la pesto uimitor vin delicios. Corniglia are o istorie bogata de a face vin, și dacă sunteți destul de norocoși să se împrietenească localnici, ai putea gusta și să învețe despre vinurile lor.

La Spezia la trenuri Corniglia

Florența Trenurile Corniglia

Manarola la trenuri Corniglia

Levant la trenuri Corniglia

 

 

4. Vernazza

Vernazza este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Cinque Terre nu numai, dar întreaga țară din Italia. Este cu siguranță bijuteria încoronarea Cinque Terre care face mulți cad în dragoste cu călătoria. Acesta are un aspect mai elegant și tradițional, care nu dispun de alte sate. Combinați acest lucru cu mâncare excepțională și obiective minunate, și veți obține un loc care garanteaza o a doua vizită. Asigurați-vă că pentru a vizita castelul Doria atunci când în Vernazza. Acesta conține una dintre ultimele turnuri originale protejate oamenii din sat decenii în urmă.

Corniglia la trenuri Vernazza

Florența Trenurile Vernazza

Bologna Trenurile Vernazza

Riomaggiore la trenuri Vernazza

Vernazza Coast

 

5. Ghid rapid Cinque Terre Cu trenul: Monterosso Al Mare

Monterosso al Mare este, fără îndoială, cel mai turistic și stațiune cum ar fi orașul în Cinque Terre. Are mașini, hoteluri, și plaje cu pietriș perfecte pentru turiști. Dacă doriți să vizitați această parte uimitoare din Italia, dar prefera o atmosfera mai moderna, atunci Monterosso este pentru tine. Monterosso are o promenadă, care este perfect pentru plimbări de seară, și chiar mai bine, ei au mese fine, care va face pe oricine se bucure de fructe de mare.

Roma Trenurile Tivoli

Tivoli la trenuri Roma

Perugia Trenurile Tivoli

Orvieto la trenuri Tivoli

Monterosso Al Mare Sea

 

După cum puteți vedea, Cinque Terre are multe de oferit vizitatorilor care doresc să experimenteze o experiență unică italian. Are cinci sate unice care promit o experiență de neuitat. Un bilet pentru trenul și lăsați-vă experiența într-o aventură care este, spre deosebire de orice alt.

 

 

Vrei pentru a încorpora blog-ul nostru “Ghid rapid: Cum să călătorească în Cinque Terre Cu trenul” pe site-ul dvs.? Puteți fie să ia fotografii și text și dă-ne de credit cu un link la acest post pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=ro – (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)