Timp de citit: 6 minute
(Ultima actualizare în: 11/08/2023)

Ești un pasionat de trenuri sau cineva căruia îi place să exploreze noi destinații pe calea ferată? Bine, avem vești interesante pentru tine! Uniunea Europeana (SUA) a dezvăluit recent reglementări cuprinzătoare pentru a îmbunătăți transportul feroviar. Aceste noi reguli acordă prioritate unei mai bune protecție a pasagerilor, asigurând o experiență de călătorie mai lină și mai plăcută pentru toți. In cele din urma, în acest articol, vom aprofunda în detaliile noilor reglementări feroviare ale UE și în modul în care acestea vor avea un impact pozitiv asupra călătoriilor dvs. cu trenul.

Înțelegerea noilor reglementări feroviare ale UE

Pentru început, haideți să înțelegem mai bine noile reglementări feroviare ale UE. UE a dezvoltat aceste reglementări pentru sporiți călătorii feroviari’ drepturi și promovați o experiență de călătorie fără probleme. Regulile acoperă diferite aspecte ale călătoriilor cu trenul, de la drepturile pasagerilor și accesibilitate până la partajarea datelor între operatorii feroviari. prin urmare, prin implementarea acestor reglementări, UE urmărește să ridice calitatea și eficiența generală a transportului feroviar, rezultând un câștig-câștig pentru toți călătorii.

Amsterdam Trenurile Paris

Londra Trenurile Paris

Rotterdam Trenurile Paris

Bruxelles la trenuri Paris

 

New EU Train Regulations

 

Politica de compensare pentru forță majoră

Anterior, pasagerii de trenuri din Europa ar putea cere compensații bănești în valoare de 25% a prețului biletului pentru o întârziere a trenului mai mare de o oră și 50% pentru o întârziere mai mare de 2 ore. Acum, companiile vor fi scutite de aceste plăți dacă motivul întârzierii este un caz de forță majoră. Aceasta include tot ceea ce operatorii feroviari nu pot controla — de exemplu, furtunile, inundații, cutremure, atacurile teroriste, pandemii, si asa mai departe. În cazul în care o companie nu poate împiedica în mod obiectiv o întârziere sau o anulare a trenului în circumstanțe excepționale, pasagerii nu ar trebui să se aștepte la despăgubiri de 50% sau 25%. in orice caz, companiile trebuie să redirecționeze în continuare pasagerii către alte trenuri sau să ramburseze biletul dacă călătoria nu poate fi organizată.

Între timp, este esențial să rețineți că grevele nu sunt considerate forță majoră. În cazul în care o greva face ca pasagerii să rămână blocați în gară în așteptarea unui tren, compania este responsabilă să se asigure că clienții săi ajung la destinațiile dorite. Compensațiile pentru întârzieri trebuie să rămână în vigoare.

Bruxelles la trenuri Amsterdam

Londra Trenurile Amsterdam

Berlin Trenurile Amsterdam

Paris Trenurile Amsterdam

 

Auto-rerutare și compensare pentru întârzieri

Una dintre prevederile notabile ale noilor reglementări feroviare ale UE este introducerea auto-rerutării. În cazul unei întârzieri a călătoriei, dacă compania feroviară nu reușește să ofere o soluție într-un interval de timp rezonabil (de obicei 100 minute), pasagerii au dreptul de a lua lucrurile în propriile mâini. Pasagerii își pot schimba în mod independent ruta, cumpărând bilete pentru un alt tren sau autobuz. Compania feroviară trebuie să ramburseze costul noului bilet, asigurând că pasagerii ajung fără probleme la destinație, chiar si in timpul intarzierilor. in orice caz, cel mai bine ar fi să luați în considerare că cheltuiala ar trebui să fie cu adevărat “necesar si rezonabil,” deci călătoria într-o opțiune VIP cu costul transportatorului întârziat nu va funcționa.

Salzburg Trenurile Viena

Munchen la trenuri Viena

Graz Trenurile Viena

Praga la Viena Trenurile

 

Railway Timetable

Partajarea datelor și opțiuni îmbunătățite pentru bilete

Traficul în timp real și schimbul de date de călătorie între operatorii feroviari îmbunătățesc experiența de călătorie. Noile reglementări urmăresc să favorizeze o concurență sporită între operatorii feroviari. Ei fac acest lucru încurajând schimbul de informații despre orarul trenurilor, ratele de ocupare, si intarzieri. în plus, călătorii se pot aștepta la opțiuni de bilete mai atractive datorită acestei concurențe sporite. Le va oferi o gamă mai cuprinzătoare de opțiuni și o flexibilitate sporită atunci când își planifică călătoriile cu trenul.

Ca rezultat, noile mecanisme de cooperare și de partajare a datelor între operatorii feroviari pot crea potențial un efect de influență al schimbărilor pozitive în întregul ecosistem de călătorie. La fel de călătoria cu trenul devine mai convenabilă și mai versatilă, poate încuraja mai mulți oameni să aleagă trenurile în detrimentul altor moduri de transport, contribuind în cele din urmă la reducerea congestionării traficului, emisii de carbon mai reduse, și un viitor de transport mai durabil.

Interlaken la trenuri Zurich

Lucerna la trenuri Zurich

Berna la trenuri Zurich

Geneva la trenuri Zurich

 

Summer Solo Train Traveling

Accesibilitate îmbunătățită pentru pasagerii cu mobilitate redusă

Conform noilor reglementări UE, companiile feroviare trebuie să acorde prioritate nevoilor pasagerilor cu mobilitate redusă. Ei trebuie să se asigure că călătoriile lor rămân neîntrerupte și fără probleme, chiar și în timpul perturbărilor. Aceasta înseamnă că persoanele cu dizabilități sau probleme de mobilitate se pot aștepta la o accesibilitate și asistență îmbunătățite atunci când călătoresc cu trenul. Aceste reglementări împuternicesc pasagerii, permițându-le să se îmbarce în călătoriile lor cu încredere și liniște sufletească.

Conform noilor reglementări feroviare ale UE, dacă un pasager cu mobilitate redusă are nevoie de asistență, pot solicita călătoria exclusiv cu însoțitori. În acest caz, însoțitorul are dreptul la un bilet gratuit și un loc lângă persoana pe care o asistă. Cereri pentru asistență conform noilor reguli sunt acceptate până la 24 cu ore înainte de plecare. Acesta este un avantaj excelent pentru industria feroviară deoarece companiile de autobuz solicită notificare cel târziu 36 cu ore înainte, în timp ce transportatorii de aer şi apă o cer 48 cu ore înainte.

Frankfurt Trenurile Berlin

Leipzig Trenurile Berlin

Hanovra Trenurile Berlin

Hamburg la trenuri Berlin

 

Empty Train Station Platform

 

Durabilitate și confort

Angajamentul UE față de sustenabilitate este evident în noile reglementări feroviare. UE promovează transportul feroviar ca o alternativă mai ecologică, care urmărește reducerea emisiilor de carbon și contribuția la un viitor mai ecologic. Cu aceste reglementări în vigoare, UE încurajează pasagerii să alege trenurile în detrimentul altor moduri de transport. Acest lucru încurajează obiceiurile de călătorie durabile și sprijină eforturile de conservare a mediului.

În plus, pasionații de biciclete au primit, de asemenea, încurajare și sprijin puternic. Vestea interesantă este că noile trenuri și vagoane modernizate vor include spații dedicate pentru biciclete. Aceste spații sunt obligatorii, adică trebuie să fie disponibile. Prin urmare, dacă ești un iubitor de biciclete, aceste zone special desemnate vă vor face călătoria cu trenul și mai prietenoasă cu bicicleta.

 

 

Concluzia la Noul Regulament Feroviar al UE

Intr-adevar, punerea în aplicare a noilor reglementări feroviare ale UE înseamnă îmbunătățirea călătoriilor pe calea ferată pentru pasagerii de pe tot continentul. Demonstrează recunoașterea căilor ferate’ rol crucial în conectarea comunităților, promovarea turismului, și stimularea creșterii economice. Eforturile UE de a spori drepturile pasagerilor și de a asigura o experiență de călătorie mai fluidă exemplifică dedicarea acestora pentru crearea unei rețele feroviare de încredere și centrată pe client..

În concluzie, noile reglementări ale UE pentru transportul feroviar marchează un pas semnificativ înainte în acordarea priorității protecției pasagerilor și îmbunătățirea experienței de călătorie. Aceste reglementări urmăresc să facă călătoria cu trenul mai convenabilă, eficient, si placut pentru toti. Acestea includ o accesibilitate îmbunătățită pentru pasagerii cu mobilitate redusă. O altă schimbare pozitivă este introducerea auto-rerutării. În plus,, concurența sporită între operatorii feroviari va aduce beneficii călătorilor. Cu aceste măsuri progresive în vigoare, pasagerii se pot îmbarca cu încredere în călătoriile lor cu trenul. Drepturile lor sunt protejate, iar experiența lor de călătorie este o prioritate. Angajamentul UE de a ridica calitatea transportului feroviar reflectă viziunea sa asupra unui viitor durabil și centrat pe pasageri. Toți la bord pentru o stare mai lină, experiență de călătorie cu trenul mai încântătoare!

 

O călătorie grozavă cu trenul începe cu găsirea celor mai bune bilete pe cea mai frumoasă și confortabilă rută de tren. Noi la Salvați un tren va fi încântat să vă ajute să vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul și să găsiți cele mai bune bilete de tren la cele mai bune prețuri.

 

 

Doriți să încorporați postarea noastră de blog „Cum să vă pregătiți pentru o călătorie cu trenul” pe site-ul dvs? Puteți fie să ia fotografii și text și dă-ne de credit cu un link la acest post pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fro%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)