Timp de citit: 5 minute
(Ultima actualizare în: 22/01/2021)

Tradițional și modern, senin și agitat, China este una dintre cele mai fascinante țări de explorat, mai ales cu trenul. Planificarea unei călătorii în China poate fi destul de copleșitoare, așa că ne-am adunat 10 sfaturi despre cum să călătoriți în China cu trenul.

De la ambalare până la rezervarea biletelor de tren, aceste 10 sfaturi pentru a călători în China cu trenul, va sorta orice confuzie, și asigura cea mai epică aventură.

 

1. Sfat pentru cum să călătoriți China cu trenul: Faceți-vă cercetarea

In China, veți găsi că există 2 tipuri de trenuri: Trenuri de mare viteză și tradiționale. Este crucial să vă faceți cercetările în avans, pentru a înțelege ce funcționează cel mai bine pentru dvs. bugetul de călătorie, tipul călătoriei, durată, și nivelul de confortabilitate. Este deosebit de important dacă sunteți călătorind cu copii.

Trenuri din China - Trenuri de mare viteză numerotate G, D, sau C, alergând la viteza maximă de 350 km / h. echipate cu scaune business / VIP sau de primă clasă.

Trenurile tradiționale intitulate în L, K cele populare, și oferă scaune dure, traverse dure sau moi, și dormitor moale de lux. Călătorind la 160 km h sunt mai ieftini.

 

2. Sfat pentru cum să călătoriți China cu trenul: Rezervați cursul trenului potrivit

Trenurile din China au patru clase: Scaun greu, scaun moale, dormitor greu, somnor moale.

Scaun greu: Este cea mai ieftină clasă de tren, și există de obicei 5 locuri pe rând. Asa de, dacă călătoriți la un buget, aceasta este cea mai populară opțiune, dar considerați că este și cea mai comună opțiune în rândul chinezilor. Prin urmare, s-ar putea să vă aflați într-un mediu foarte zgomotos și aglomerat călătoria cu trenul.

Somn moale: este ceva mai moale și cu o rată mai mare a biletelor de tren, dar mai confortabil.

Somn dur: 6 dane, și nu există nicio ușă pentru intimitate sau izolare față de celelalte compartimente.

Somn moale: cea mai bună clasă de trenuri pe trenurile chinezești, și foarte recomandat pentru acele călătorii cu trenul pe distanțe lungi. Este cea mai scumpă opțiune, dar vei fi într-o cabină izolată, de 4 doarme, și cu prize personale de alimentare. Dacă sunteți un cuplu călător, atunci luxul va fi perfect pentru tine.

 

Sfat pentru cum să călătoriți China cu trenul: Rezervați cursul trenului potrivit

 

3. Sosiți în prealabil la gară

Cele mai aglomerate gări din China sunt cele mai mari, haotic, și va include proceduri de raze X pentru bagaje. Prin urmare, ar trebui să ajungi măcar 40 minute înainte de ora de plecare a trenului. Pe aici, veți avea suficient timp pentru controlul pașapoartelor, verificare de securitate, și găsiți peronul trenului.

 

How does China's train station looks like

 

4. Împachetați gustări și băuturi

Mâncarea și băuturile la bord pot fi mult mai scumpe, decât atunci când cumpărați în oraș. Asa de, ar fi bine să vă pregătiți din timp, și cumpărați mâncare și băuturi în avans, și nu cumpărați gustări prea scumpe din cărucioarele cu alimente din tren. Fructe proaspete, sandwich-uri, și chiar KFC sunt gustări grozave pentru călătoria dvs. cu trenul în China trenuri de mare viteză.

 

Pachetați gustări și băuturi atunci când călătoriți cu trenul în China

 

5. Sfat pentru cum să călătoriți China cu trenul: Împachetați bine geanta de toaletă

Facilitățile pentru trenurile de mare viteză și bullet din China sunt destul de moderne. Veți găsi, probabil, atât băi ghemuite, cât și băi moderne pe fiecare tren. in orice caz, ar fi bine să vă împachetați propria hârtie igienică, deoarece acest lucru tinde să se epuizeze foarte rapid pe acele trenuri rapide. în plus, nu toate trenurile au cabine de duș, așa că împachetați șervețele umede pentru orice eventualitate, să rămână proaspăt, și bineînțeles sticlă și săpun de șampon de călătorie.

 

Cum să vă împachetați bine geanta de toaletă pentru a călători în China cu trenul:

 

6. Purtați straturi

Purtarea straturilor este întotdeauna o idee excelentă pentru călătoriile cu trenul, deoarece nu puteți modera AC în trenuri. De asemenea, dacă vă împărțiți cabina, nu veți schimba spațiul desemnat, A purta straturi înseamnă că veți fi pregătiți pentru petrecerea timpului liber, dormi mai departe trenuri de dormit, și orice pasager, bărbat sau femeie, împărtășind cabina trenului cu tine.

 

 

7. pachet Light

Purtarea straturilor cu trenul care călătorește în vârful Chinei ne conduce la un alt vârf important al luminii de ambalare. Valoarea bagajelor pentru trenurile din China este limitată la 20 kg per pasager. Deși rareori există verificări la bord, spațiul pentru bagaje pe trenurile din China este destul de limitat, deci ar fi bine să împachetați lumină, și păstrați bagajele aproape de voi, sau dacă spațiul permite, în cabina trenului, în loc de depozitare a culoarelor trenului.

Dacă călătoriți în timpul Sărbători chinezești, apoi fii pregătit pentru trenuri aglomerate. Prin urmare, veți dori ca rucsacul dvs. să fie aproape și vizibil printre toate bagajele.

 

Pachetul Light în călătoria cu trenul în China

 

8. Cumpărați bilete de tren online

Puteți cumpăra biletul de tren la gară, de la agențiile de turism, și prin hotelul tău.

Veți obține cele mai bune tarife atunci când achiziționați biletul de tren din China, pe net. Salvați un tren vă va ajuta cu plăcere să găsiți biletul ideal pentru călătoria dvs. cu trenul în China, la cel mai bun pret. în plus, veți găsi mai ușor să vă rezervați biletul de tren pe o platformă vorbitoare de limbă engleză, decât cu reprezentanții chinezi la gară, hotel, sau agenție de turism.

 

Buy China Train Tickets Online and don't wait in line

 

9. Aduceți dopuri pentru urechi

Cu excepția cazului în care intenționați să călătoriți la clasa I, ar trebui să aduceți cu siguranță dopuri pentru urechi. Trenurile de mare viteză din China sunt foarte populare în rândul localnicilor, iar trenurile tradiționale ar putea fi foarte ocupate. Asa de, dacă aveți o călătorie lungă prin China, împachetați dopuri pentru o călătorie sigură și sănătoasă.

 

Dopurile pentru urechi sunt o necesitate pentru călătoria cu trenul

 

10. Sfat Cum să călătoriți China cu trenul: Rezervați-vă biletele de tren în avans

Biletele de tren de mare viteză din China tind să se epuizeze rapid. Prin urmare, ar trebui să cumpărați biletul de tren cu cel puțin o lună în avans. Biletele se vând deja 30 zile înainte de data plecării. Plecând rezervarea biletelor iar planificarea călătoriei până în ultimul moment este o greșeală de călătorie de evitat, mai ales în China.

 

orizontul orașului chinezesc

 

Călătoria cu trenul este o modalitate excelentă de a începe călătoria dvs. ecologică prin mediul rural din China, orase, și priveliști. Aici la Salvați un tren, vom fi bucuroși să vă ajutăm să vă planificați vacanța în China cu trenul.

 

 

Doriți să încorporați pe site-ul dvs. blogul nostru „10 sfaturi despre cum să călătoriți China cu trenul”?? Puteți fie să ia fotografii și text și dă-ne de credit cu un link la acest post pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftips-travel-china-train%2F%3Flang%3Dro (...)- (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)