Timp de citit: 6 minute
(Ultima actualizare în: 12/03/2022)

Oricine a vizionat vreodată un film despre alpinism știe că atingerea vârfului Muntelui Everest nu este o sarcină ușoară. A ajunge la tabăra de bază Everest nu este nici un picnic, dar este un obiectiv mult mai realizabil pentru majoritatea oamenilor. Există multe moduri diferite de a face acest lucru, și totul depinde de ceea ce cauți într-o experiență. Puteți face drumeții, zboară sau ia un autobuz, și există diferite rute pe care le puteți lua, de asemenea. Asigurați-vă că vă cercetați și alegeți opțiunea potrivită pentru dvs. Aici sunt 3 Cele mai bune modalități de a face tabăra de bază Everest.

 

1) Trekking la tabăra de bază Everest

Acesta este cel mai popular mod de a face tabăra de bază Everest, și, de asemenea, cel mai ieftin. Este posibil să o faci ca o excursie organizată sau pe cont propriu. Dacă sunteți în căutarea opțiunii cele mai puțin costisitoare, Nepal este locul în care veți dori să vă îndreptați. Dezavantajul este că nu există drumuri dincolo de Namche Bazaar și Lukla – deci dacă s-ar întâmpla ceva și nu poți continua, apoi vei avea o plimbare foarte lungă înapoi la Pokhara!

De obicei durează în jur 10 zile până drumeție până la baza Muntelui Everest din Lukla. Traseul urmează râul Dudh Kosi și trece prin satele Phakding, Bazarul Namche, Tengboche, Pheriche, și Lobuche. Urcarea finală la Base Camp este una provocatoare, dar priveliștile merită!

Altitudinea taberei de bază Everest este 17,598 picioare (5,364 metri). Trekking la Everest Base Camp este o experiență provocatoare, dar plină de satisfacții, iar priveliștile Muntelui Everest sunt absolut uluitoare. Asigurați-vă că faceți o mulțime de fotografii!

Amsterdam Trenurile Londra

Paris Trenurile Londra

Berlin Trenurile Londra

Bruxelles la trenuri Londra

Trekking To Everest Base Camp

 

2) Drumeții

Cel mai popular mod de a ajunge la Everest Base Camp este drumeția. Este o modalitate grozavă de a vedea peisajul rural și de a face mișcare în același timp. Drumul durează aproximativ două săptămâni, și există multe rute diferite din care puteți alege. Asigurați-vă că vă cercetați și alegeți traseul potrivit pentru dvs!

Asigură-te că te antrenezi înainte de a pleca. Nu mâncați doar o tonă de mâncare nedorită și să vă prezentați așteptându-vă să fiți pregătiți pentru această excursie. Construirea mușchilor fără a adăuga prea multă grăsime corporală este importantă dacă vrei să ajungi până la tabăra de bază!

Ambalaj ușor, dar nu împachetați prea ușor. Ai nevoie de suficiente provizii pentru două săptămâni de călătorie – inclusiv haine suplimentare, consumabile medicale, și orice altceva ai putea avea nevoie – așa că nu încercați să economisiți în greutate tăind periuța de dinți sau sărind peste haina de ploaie. Amintește-ți că trebuie să porți totul singur.

Linisteste-te! Drumeția zilnică de la zori până la amurg vă va epuiza rapid, mai ales că nu există teren plat – fiecare pas va fi fie în sus, fie în jos. Împărțiți-l în segmente mai mici și luați pauze frecvente.

Bruxelles la trenuri Amsterdam

Londra Trenurile Amsterdam

Berlin Trenurile Amsterdam

Paris Trenurile Amsterdam

 

 

3) Tur cu elicopterul la tabăra de bază Everest

Acesta este cel mai rapid mod de a face tabăra de bază Everest, dar si cel mai scump. Există o mulțime de companii care oferă a Tur cu elicopterul la tabăra de bază Everest și este o modalitate grozavă de a vedea Muntele Everest și zonele înconjurătoare. Dacă încercați să decideți între această opțiune și drumeții, gandeste-te cat timp ai la dispozitie – daca vrei sa cheltuiesti 20 zile de plimbare prin mediul rural, apoi pune-ți cizmele și începe să mergi!

Zborul este cu siguranță cel mai rapid mod de a ajunge la tabăra de bază Everest, dar nu este întotdeauna cel mai ieftin sau mai convenabil. Depinde cum te descurci, zborul poate fi o propunere costisitoare care necesită multă planificare în avans – și ceva post-planificare, de asemenea, dacă doriți să petreceți mai mult timp în tabăra de bază, decât să treceți prin ziare pe drumul de întoarcere din Kathmandu. Asigurați-vă că vă cercetați și alegeți opțiunea care vă convine cel mai bine!

Asigurați-vă că aveți toate vizele și permisele aliniate înainte de a pleca – multe zboruri către Tibet nici măcar nu vor îmbarca pasagerii fără acele documente în mână. Planifica, de asemenea; zboruri în timpul sezonul de vârf (martie-mai) va fi mai scump decât zborurile în afara sezonului de vârf.

 

Valea Khumbu

Valea Khumbu este situată în partea de nord-est a Nepalului și găzduiește faimoasa tabără de bază Everest.. Valea găzduiește și multe alte populare trasee montane, inclusiv Circuitul Annapurna.

The Khumbu regiunea este o zonă frumoasă, cu munți falnici și văi curate. Nu este de mirare că este așa destinație populară pentru drumeți și trekkori!

Există multe sate diferite în Valea Khumbu, și fiecare are un caracter și o cultură unică. Unele dintre cele mai populare sate includ Namche Bazaar, Tengboche, Pheriche, și Lobuche.

 

AMS

Mulți drumeți întâmpină probleme la altitudini mari, deci asigurați-vă că luați măsuri de precauție dacă aveți orice simptome de boală acută de munte (AMS).

Boală acută de munte (AMS) este o problemă care poate afecta drumeții și drumeții la altitudini mari. Poate provoca o serie de simptome, de la dureri de cap ușoare până la edem pulmonar care pune viața în pericol. Asigurați-vă că sunteți conștient de simptomele AMS, și luați măsuri de precauție dacă începeți să experimentați oricare dintre ele. Bea multe lichide, mănâncă bine, și nu te împinge prea tare. Dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea dumneavoastră, cel mai bine este întotdeauna să greșești din partea precauției și să te întorci înapoi la o altitudine mai mică.

Everest Base Camp este o experiență o dată în viață, dar asigură-te că este alegerea potrivită pentru tine! Drumeția până la Kathmandu poate fi descurajantă, mai ales că unii oameni nu se simt chiar în măsură la acea altitudine. Dacă nu te simți bine sau ești îngrijorat de drumeții pe un teren atât de dificil, există multe alte moduri de a vedea Everest Base Camp.

Urcarea la tabăra de bază pe Muntele Everest nu este o sarcină ușoară. Este nevoie de luni de antrenament, iar călătoria pe munte nu devine mai ușoară – poate deveni chiar mai greu! Dacă ești hotărât să ajungi la tabăra de bază Everest, asigurați-vă că vă cercetați și alegeți opțiunea potrivită pentru dvs!

Everest Base Camp poate fi un proces dificil și provocator, dar merită călătoria pentru a ajunge. Există multe rute diferite pe care le puteți lua, precum și metode de transport care vă vor ajuta să ajungeți mai repede și cu mai puțină dificultate., in functie de nevoile tale. Sperăm că acest articol a fost informativ pentru cei care nu au încercat niciodată tabăra de bază din Everest sau nu știu de unde să înceapă!

Nantes la trenuri Bordeaux

Paris Trenurile Bordeaux

Lyon Trenurile Bordeaux

Marsilia la trenuri Bordeaux

 

Hiking to Kathmandu

 

Aici la Salvați un tren, suntem bucuroși să împărtășim cu voi 3 Cele mai bune modalități de a face tabăra de bază Everest.

 

 

Doriți să încorporați postarea noastră de blog „3 Cele mai bune moduri de a face tabăra de bază Everest” pe site-ul dvs? Puteți fie să ia fotografii și text și dă-ne de credit cu un link la acest post pe blog. Sau click aici: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fro%2Fways-do-everest-base-camp%2F – (Derulați în jos un pic pentru a vedea codul embed)