Čas branja: 8 minut
(Zadnja posodobitev: 29/10/2021)

Čez sibirsko tajgo, najstarejše jezero Bajkal, divje Kamčatke v Moskvo, ti 12 čudoviti kraji za obisk v Rusiji vam bodo vzeli sapo. Samo izberite način potovanja, zapakirajte tople rokavice ali dežni plašč za težavno vreme, in nam sledite v Rusijo.

 

1. Altajske gore

Med Rusijo, Mongolija, Kitajska, in Kazahstan je regija Altaj 700 jezera, gozdovi, in najvišji sibirski vrh gore Belushka, pri 4506 m. Altaj je komaj poseljen, tako da boste ugotovili, da ga sodobna civilizacija ne dotika, in pozdravila vas bo le najbolj divja narava in divjad.

Poleg tega, če ste pustolovski popotnik, nato potovanje v katero od 1499 ledeniki na Altaju vas bodo presenetili. Poleg tega, rafting v največji reki Katun in Biya je epsko doživetje. Po drugi strani, safari z divjimi živalmi je lahko bolj sproščujoča možnost. Lahko dobite redko priložnost, da spoznate snežnega leoparda, kozoroga, ris, in več kot 300 vrste ptic. Brez dvoma, Altaj je eden najboljših destinacije divjih živali v Evropi in čudovit kraj za obisk v Rusiji.

 

The Scenic Altai Mountains in Russia

 

2. Kazan

Kazan je arhitekturno nebo v republiki Tatarstan, zahodna Rusija. Središče tatarskega sveta leži na bregovih Volge, in reke Kazanke, in velja za peto največje mesto v Rusiji.

Kot že omenjeno, arhitektura glavnih lokacij Kazana vas bo ujela s svojimi belimi in modrimi barvami ter dizajnom. na primer:, Kazanski Kremelj, spomenik svetovne dediščine, Mošeja Kul Sharif, Katedrala Epifanija, je le nekaj krajev, ki bi jih lahko obiskali, če želite izvedeti več o tatarski kulturi.

 

Kazan Russia View

 

3. Neverjetna mesta za obisk v Rusiji: Bajkalsko jezero

Najstarejše jezero v zgodovini sveta, Nastalo je Bajkalsko jezero 25 pred milijoni let. Njegova ledena in prostrana površina naredi Bajkalsko jezero zimsko atrakcijo v Sibiriji, in poleti, lahko skočite v najčistejše vode v Evropi, ali raziščite najredkejše prostoživeče živali na svetu.

Križarjenje, občudovali z Bajkalske poti peš, ali na žaru na obali najbolj neverjetnega ruskega jezera, imeli boste neverjetno pustolovščino. Borovi okoli, Taiga in divjina sta potovanje vlak od najbližjega mesta Irkutsk, še en zanimiv kraj za obisk v Rusiji. Za piko na i, svojo bajkalsko avanturo lahko začnete s Kitajske ali Rusije, preko transsibirskega vlaka, poleti ali pozimi.

 

Frozen Amazing Places To Visit In Russia: Lake Baikal

 

4. Saint Petersburg

Mesto carjev in legendarne palače, Sankt Peterburg je navdihoval pesnike in pisatelje. Če še niste bili v Sankt Peterburgu, Rusije še niste videli, ker je to mesto ena najbolj znanih in impresivnih ruskih ikon.

Ermitaž, Katarinska palača, zimska palača, in vrtovi Peterhof, so samo dih jemajoči. Vsak vaš korak vas bo približal ruski pravljici in vas očaral. Zaradi zgodovine in arhitekture Sankt Peterburga je to mesto, ki ga je treba obiskati v Rusiji in seveda eno od najboljših 12 najbolj neverjetna mesta v Rusiji.

 

Neva River in Saint Petersburg Is one of Russia's Amazing Places to Visit

 

5. Kamčatka

Divje, ogromno, lepa, in presenetljivo, Kamčatka vas čaka skoraj na koncu sveta. Polotok Kamčatka je na skrajnem vzhodu Rusije, domov skoraj 300 vulkani, večina jih je aktivnih, in najbolj osupljivi pogledi na Tihi ocean in rusko divjino. Le malokdo pozna čudeže Kamčatke, zato je Kamčatina daleč najbolj neverjetno in izredno mesto za obisk v Rusiji.

Videli boste, da ni tako enostavno doseči čudes Kamčatke, zaradi oddaljene lokacije. Vendar, ko to storite, osupnili boste nad prvinsko naravo, naravna čudesa: the vrelci, reke, prosto živeče živali, in seveda vulkani. A vulkanska odprava je ena najbolj ekstremnih in vznemirljivih stvari na Kamčatki. na primer:, Klyuchevskaya Sopka je najvišji vrh in aktivni vulkan, želena destinacija za številne popotnike na Kamčatki.

 

 

6. Neverjetna mesta za obisk v Rusiji: Soči

Na obalah Črnega morja, obdan z zelenimi gorami in letovišči, Soči je končna destinacija za poletne počitnice v Rusiji. Soči je tako priljubljen, da mesto privlači 4 milijonov ljudi vsako leto, za njihov poletne počitnice ob morju.

Poleg sončenja, Arboretum v Sočiju, ali malo Italijo, je kot nalašč za panoramski pogled na Črno morje in Soči, in tavajo po vrtovih in občudujejo pave.

Za zaključek, ni boljšega mesta za sproščujoče počitnice, v ruskem slogu, Rusija kot v Sočiju. zato, ni presenetljivo, da bi lahko v Soči potovali iz Moskve in katere koli točke v Rusiji, pa tudi iz Srednje Azije in Vzhodne Evrope, z vlakom.

 

panoramic sea view of Sochi

 

7. Veliki Novgorod

Veliki Novgorod ima častno mesto na našem 12 najbolj neverjetna mesta za obisk v Rusiji. Lahko bi rekli, da je Veliki Novogrod tam, kjer je Rusija postala velika država, ki je danes. Nazaj v 9 stoletje, Veliki Novogrod je bil tam, kjer je bil princ Rurik, v 862 razglasil moderno rusko državo in Novogrod naredil za trgovsko središče, demokracija, in pismenost med Rusijo in Balkanom.

Torej, če ste v ruski zgodovini, Veliky Novogrod bi moral biti na vašem seznamu. Trdnjava Novogrod Kremlj, Katedrala sv. Sophia so pravične 2 najpomembnejših mest v Velikem Novogrodu, ki vas bodo osupnila. Stojite za 800 let, samo pomislite na zgodbe in dogodke, ki so se tukaj dogajali.

 

The bridge in Veliky Novgorod Russia

 

8. Neverjetna mesta za obisk v Rusiji: Otok Olkhon

Bajkalsko jezero je tako veliko, da smo morali dodati še en čudovit kraj, ki ga je treba obiskati v Rusiji. Otok Olkhon je največji otok v Bajkalskem jezeru, po velikosti podoben New Yorku. Na otoku se domislijo gozdovi, skalnata pokrajina, in samo 150000 prebivalci, za razliko od New Yorka.

Vendar, Otok Olkhon je priljubljena točka za popotnike do Bajkalskega jezera. To pomeni, da lahko poleti pridete kopati v čisto neokrnjeno jezersko vodo in se potapljati v najglobljem jezeru na svetu. V zimskem času, po drugi strani, lahko pridete občudovati najstarejše jezero na svetu, v svoji zimski obleki, zamrznjeno in lepo v beli barvi.

Otok je trajekt oddaljen od Sakhuyurte in po mnenju prebivalcev Burjatov je 1 petih svetovnih polov šamanske energije. Pravzaprav, v središču otoka lahko najdete šamanske skale.

 

The Amazing Place of Olkhon Island, Russia

 

9. Irkutsk

Če ste na transsibirskem potovanju, potem se boste verjetno ustavili v Irkutsku, neuradna prestolnica vzhodne Sibirije. 19ruske cerkve iz stoletja, lesene rjave in modro obarvane hiše, Sibirska tajga, Irkutsk je čudovito zgodovinsko mesto.

Poleg tega, Irkutsk je bil nekoč kraj izgnanstva številnih ruskih plemičev in intelektualcev v Sibiriji, če bi se vladajoča vlada odločila, da so šli proti oblasti. Torej, V Irkutsku in sibirski tajgi je veliko ruskih pesniških in literarnih del. Kljub temu, danes je Irkutsk čudovito mesto: blok 13 lesenih hiš iz 18. stoletja, Odrešenikova cerkev, in Galerija Bronshteyn je nekaj krajev, ki bi jih morali obiskati.

 

An old house in Irkutsk Russia

 

10. Neverjetna mesta za obisk v Rusiji: Naravni rezervat Stolby

Na bregovih reke Jenisej, Naravni rezervat Stolby se nahaja južno od mesta Krasnojarsk. Rezervat ne pade v lepoto s vrh 5 najlepši naravni rezervati v Evropi. Po dolgem potovanju s transsibirskim vlakom čez Rusijo, ugotovili boste, da vam pohajkovanje po rezervatu dvigne duh, prebudi zaspano telo in dušo.

Stolby je 5 glavne barvno označene poti, tako se ne boste izgubili na številnih drobnih gozdnih poteh. Ko pridete globoko v gozd, boste odkrili izvor imena rezervata. obstajajo 100 stolby - kamniti stebri iz kamna, impresivni in visoki grozdi stolby med drevesi.

Obisk tega čudovitega naravnega parka je predvsem uživanje najboljšega iz matere narave. Nič ni tako kot vonj in pogledi na ruske gozdove, poleti ali pozimi. Vendar, če načrtujete zimsko potovanje, hiter opomnik, da nosite več plasti, saj Sibirija postane zelo hladna in zasnežena.

 

Amazing Places To Visit In Russia: Stolby Nature Reserve

 

11. Moskva

Barvit Arbat, Kremelj in Rdeči trg, sv. Bazilijeva katedrala, in reka Moskva, na vsaki razglednici, slike, in kos o Moskvi. Vendar, samo dokler ne stopite na ta čudovita mesta, da resnično ceniš njihovo veličino in lepoto. O čudovitem čaru Moskve ni nobenega vprašanja. Torej, ni presenetljivo, da je glavno mesto ena izmed 12 najbolj neverjetna mesta za obisk v Rusiji.

Medtem ko Moskva diha, podzemno mesto podzemnih postaj je enako čudovito. Mesto peš ogled v moskovskem podzemlju je ena najboljših stvari v Moskvi. tukaj, dobili boste veliko informacij o umetnosti, oblikovanje, in zgodovino vsake postaje, pa tudi mesto, od domačinov.

 

Night time in Moscow Red Square

 

12. Neverjetna mesta za obisk v Rusiji: Otok Kizhi

Lesene cerkve, osmerokoten stolp z uro, v celoti iz lesa, predstavljajo edinstveni Kizhi Pogost. Ta izjemen kompleks lesenih konstrukcij so izdelali tesarji, na enem od otokov v Oneškem jezeru. Presenečeni boste, ko boste izvedeli, da je bila ta vrsta modela priljubljena že v starih časih. Ti leseni prostori so bili v 16. stoletju priljubljeni župnijski prostori, in morda prej.

Cerkve v Rusiji niso redke, lesene cerkve so. Otok Kizhi je čudovit primer ruskih obrtnikov. Otok Kizhi je UNESCO svetovne kulturne dediščine, in eno izmed svetovnih čudes, kot celoten kompleks, se čudovito prilega naravni krajini.

 

Wooden churches in Kizhi Island

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali načrtovati nepozabno potovanje do teh 12 neverjetna mesta v Rusiji z vlakom.

 

 

Ali želite vdelati našo objavo v spletnem dnevniku “ 12 Neverjetna mesta za obisk v Rusiji “na vašo spletno stran? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Famazing-places-visit-russia%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)