Čas branja: 7 minut
(Zadnja posodobitev: 30/05/2022)

Svetilniki so naša luč, osvetlitev zvezdnih noči in pot domov mornarjem že več stoletij. Medtem ko so nekateri prenehali delovati, na vašo pot bi morali zapisati deset najboljših svetilnikov, ki vam bodo popestrili potovanja po Evropi.

1. Najboljši svetilniki v Evropi: Svetilnik Neist Point

S svetlobo, ki je enaka 480,000 sveče, Svetilnik Neist Point od takrat popestri obale čudovitega otoka Neba 1909. Svetla svetloba sije na razdaljo 24 milje, vodil pot do trgovcev in mornarjev v prvih dneh. Danes starodavni svetilnik Škotske osvetljuje odbor severnega svetilnika v Edinburghu, in medtem ko je bil posodobljen, svetilnik je dobro ohranjen.

Druga odlična stvar svetilnika Nest Point je njegova fantastična lokacija. Poleg slikovite pokrajine, lahko vidite delfine, kiti, in morski psi, prebivalci voda okoli otoka. Tako, Svetilnik Neist Point je eno najboljših krajev za obisk na otoku Sky, še posebej ob sončnem zahodu. zato, poskrbite, da si obujte svoje najboljše pohodne čevlje in načrtujte čas za 1-urni pohod do svetilnika Neist Point.

Amsterdam v London z vlakom

Pariz do Londona z vlakom

Berlin do Londona z vlakom

Bruselj do Londona z vlakom

 

Best Lighthouse in Scotland

 

2. Najboljši svetilniki v Evropi: Svetilnik Saint-Mathieu

Na najbolj zahodni točki Francije, srečni popotniki lahko najdejo očarljiv svetilnik Saint-Mathieu. Drugi najboljši svetilnik v Evropi je v čudoviti regiji Bretanja, poleg ruševin opatije, kar je precej edinstveno za svetilnike. Tako, ob obisku enega najboljših svetilnikov polepšajte svoja potovanja po Evropi, lahko uživate v srednjeveških relikvijah samostana in Pointe Saint-Mathieu.

Strme pečine, obala, in svetilnik ustvarita najbolj nepozabno pokrajino. Poleg tega, za res izjemen panoramski pogled na obalo Bretanje, moral bi plezati 136 koraki. Če povzamem stvari, ljubek beli svetilnik vas čaka v čudovitem Plougonvelinu, kjer sije svetloba in vas bo vodila do ene najbolj osupljivih obal v Evropi.

Amsterdam do Pariza z vlakom

Pariz v Provanso z vlakom

Lyon v Provanso z vlakom

Marseille v Provanso z vlakom

 

Lighthouse On The Edge Of The Ocean

 

3. Svetilniki za popestritev vaših potovanj po Evropi: Genovski svetilnik

Stoji visoko ob 76 metrov, svetilnik Genova je drugi najvišji klasični svetilnik, zgrajen iz zidanih materialov na svetu. Starodavni svetilnik služi kot simbol Genove, in njegova oblika privablja številne obiskovalce Genova iz Firenc in druga mesta. Zgrajena v dveh kvadratnih delih, vsak sektor s strešnim terasastim delom in lučjo krona celotno konstrukcijo. Lanterna sveti na veliko razdaljo, igra svojo vlogo pri nadzoru letenja na tem območju.

Genovski svetilnik polepša lepe noči v Genovi, predvsem obalo in pristanišče. Poleg tega, svetilnik je podnevi precej impresiven, v ozadju turkiznega Sredozemskega morja in pisanih hiš. Obisk starega pristanišča Genova svetilnik je ena izmed desetih najboljših stvari za početi v Genovi.

Milan do Genova vlakih

Rim Genova vlakih

Firence na Genova vlakih

Benetke Genova vlakih

 

 

4. Svetilnik Lindau, Nemčija

Od takrat razsvetljuje Bodensko jezero 1853, Svetilnik Lindau je čaroben v večernih lučeh in podnevi. Takrat, svetilnik je obratoval z odprtim oljnim ognjem, danes pa ga ladje lahko upravljajo z radijskimi signali. Tri leta je trajalo, da so zgradili svetilnik, ki sprejema popotnike v pristanišču Lindau.

Čeprav je to zanimivo dejstvo, Svetilnik Lindau obiskovalce privablja predvsem po zaslugi čudovita bavarska arhitektura, impresivna ura na njenem pročelju, in nasproti skulptura leva. Poleg tega, zadaj lahko uživate v razgledih na Alpe, ki dopolnjujejo slikovito podobo razglednice.

Dusseldorf do Münchna z vlakom

Dresden do Münchna z vlakom

Nürnberg do Münchna z vlakom

Bonn do Münchna z vlakom

 

European Сity On The Water

 

5. Svetilnik Punta Penna, Italija

Vzhodno od Rima, obkrožena z jadransko obalo in Apeninskimi gorami, ki se nahaja v čudoviti regiji Abruzzo. Ta južno italijanski biser je Najnovejša vroča destinacija v Italiji, tudi dom drugega najvišjega svetilnika v Italiji, svetilnik Punta Penna.

Od takrat osvetljuje italijansko obalo in vodi ladje domov 1906, svetilnik Punta Penna je odprt za javnost. Poleg tega, obiskovalci se lahko povzpnejo po spiralnem stopnišču s 307 stopnicami na vrh svetilnika za fantastične poglede na naravo in, seveda, peščene plaže.

Milano v Rim z vlakom

Firence do Rima z vlakom

Benetke v Rim z vlakom

Neapelj v Rim z vlakom

 

6. Svetilnik začetne točke Za popestritev potovanja

Na eni najbolj osupljivih lokacij v Evropi, popotniki lahko najdejo svetilnik Start Point. Nahaja se na polotoku v Južnem Devonu, Anglija, na obali, ki sega globoko v morje, slika je dih jemajoča. Tako, popotniki ne bodo presenečeni, ko bodo izvedeli, da je sprehod do svetilnika eden najboljših na tem območju.

Če imaš srečo, boste lahko videli čolne, ki plujejo po Rokavskem prelivu, kot to počnejo že od nekdaj 150 let. S tem se nedvomno zaključi slikovit pogled na obalo in svetilnik tik na koncu rta. Poleg tega, druga možnost pohodništva je hoja do Beesandsa in Torcrossa za opazovanje delfinov in tjulnjev.

 

Magical Lighthouse During The Starfall

 

7. Veliki stolp svetilnika, Anglesey

Na koncu ene najlepših obmorskih poti v Evropi, lahko najdete čudovit svetilnik Twr Mawr. Nahaja se na skrajnem koncu otoka Llanddwyn, popotniki lahko uživajo v osupljivih razgledih na Snowdonijo na obzorju. Edinstveno ime pomeni Veliki stolp. Obarvan je v belo, in težko je zgrešiti svetilnik na zelenem vrhu hriba.

Svetilnik Twr Mawr je na koncu ožine Menai, a 25 km dolg odsek plimovanja, ki ločuje otok Anglesey od celinskega Walesa. Poleg tega, potniki v Twr Mawr na otoku Llanddwyn, Mali stolp, naj bi bila zgrajena prej kot Twr Mawr. Za zaključek, ki se nahajajo drug poleg drugega na majhnih otokih, Svetilnika Twr Mawr in Twr Bach vam bosta zagotovo popestrila potovanje v slikoviti Anglesey.

London do Amsterdama z vlakom

Berlin do Amsterdama z vlakom

Berlin do Prage z vlakom

Dunaj do Prage z vlakom

 

Fascinating Lighthouse Landscape

 

8. sv. Marijin svetilnik, Otok Bait

Dostop do sv. Marijin svetilnik je težaven. Čudovit svetilnik je na majhnem otoku Bait, znan tudi kot sv. Marijin otok. Popotniki, ki želijo občudovati očarljivo St. Marijin svetilnik od blizu lahko obiščete le med oseko, saj je otok Bait otok plimovanja. Prvotno je bil svetilnik majhna kapelica, stolp pa se je kasneje spremenil v svetilnik, opozarjajo mornarje s skalnate obale.

danes, sv. Marijin svetilnik ne deluje več, vendar je popolnoma vreden izleta. na primer:, tukaj lahko vključite postanek na potovanju z avtodomom po Angliji, a edinstven kreativen način potovanja po Evropi. končno, lahko uživate ob skodelici kave v bližnjih kavarnah.

 

Lonely Lighthouse In England

 

9. Najboljši svetilniki v Evropi: S Lighthouse Prey

Stoji visoko na skalnati obali Bretanje, veličasten svetilnik Le Creac’h popestri pot številnim popotnikom. Ena od njegovih značilnosti je luč, ki vsakokrat utripa 10 sekund, torej, če boste imeli priložnost pluti čez francosko atlantsko obalo, vedite, da vas Le Creac’h luč vodi skozi.

Medtem ko je luč svetilke zelo močna, obdaja ga izčrpen pregled za zaščito ptic selivk. zato, delovanje veličastnega svetilnika ne škodujejo morskemu ekosistemu v območju. Prav zares, če načrtujete potovanje po čudoviti Francozi obalna mesta, Bodite prepričani, da združite svoje potovanje do svetilnika Le Creach s svetilnikom La Jument in Nividic.

Pariz do Amsterdama z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

Lighthouse On The Edge Of The Ocean

 

10. Najboljši svetilniki v Evropi: Svetilnik Little Kitty

Nahaja se na skali pred utrdbo, the Mali svetilnik Minou popestri ladje’ potovanje domov ob bretonski obali. Utrdba je bila zgrajena za zaščito Goulet de Brest pod utrdbo Marquis de Vauban v 17.. Kasneje, v 19 stoletje, je bil zgrajen svetilnik, in obokani most je omogočal dostop do svetilnika in čudovit razgled na obalo.

Poleg tega, ta očarljivi svetilnik je znan po svoji rdeči strehi, ki ima tudi rdeči signal, ki ugasne, ko je nevarnost blizu planote Les filetov. Medtem ko Les Fillettes pomeni “dekleta” v francoščini, v tem primeru, nanaša se na skale v Goulet de Brest. Poleg tega, zahvaljujoč tej funkciji, mornarji ne pozabite paziti na ta del z uporabo mnemonike “Kitty zardi, ko pokrije dekleta” (“Minou zardi, ko pokrije dekleta”).

Nantes Bordeaux vlakih

Pariz za Bordeaux vlakih

Lyon do Bordeaux vlakih

Marseilles Bordeaux vlakih

 

Fortress On The Sea

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali načrtovati nepozaben izlet do teh svetilnikov z vlakom.

 

 

Ali želite vdelati naš blog objavo »10 najboljših svetilnikov za popestritev vaših potovanj po Evropi” na vašem spletnem mestu? Posnamete lahko naše fotografije in besedilo ali pa nam zaupate s povezavo do te objave v blogu. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fbest-lighthouses-europe%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)