Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 25/02/2022)

Osončene plaže, luksuzne vile, in družbo njene družine – Beth Ring je našla popoln način za preživetje božičnih praznikov. Prebivalka Chicaga, z možem in njunimi petimi otroki je odpotovala na Jamajko na osemdnevni pobeg v plišasto vili Mais Oui. Uživali so v bistvenih karibskih počitnicah, dokler ni Ring dobil suh kašelj in vneto grlo nekaj dni pred povratnim letom v Chicago.. Reči, da so stvari od tam naprej šle navzdol, bi bilo premalo. To so ključne potovalne stvari, ki jih morate vedeti v novem običajnem.

 

Ključne potovalne stvari v novem normalnem: Karantenska nočna mora

Dan pred odhodom z Jamajke, družina je doma opravila hitre teste na antigen COVID. Po standardnih protokolih letalske družbe, negativno poročilo je obvezno za vkrcanje na let.

Na njihovo popolno razočaranje, Ringova in njen mož sta bila pozitivna na COVID-19. Ne morejo se vkrcati na povratni let, družina se je odločila za karanteno na Jamajki, dokler jim ni dovoljenje za letenje.

Toda iskanje dostojnega karantenskega objekta v otoški državi je bila še ena preizkušnja.

Vila Mais Oui ima vzajemne dogovore z drugimi lastnostmi, da sprejme goste, ki so pozitivni na COVID-19. Toda zaradi velikega porasta turizma zaradi praznične sezone, večina nastanitvenih zmogljivosti na Jamajki je bila napolnjena do roba.

Ring in njeni družini ni preostalo drugega, kot da se preselijo v karanteno, ki jo vodi vlada. Toda pomanjkanje osnovnih dobrin in higiene je oteževalo njihovo bivanje.

Takrat se je Ring obrnil na zračno reševalno vozilo servis in začela izpolnjevati papirje. To je bil edini način, da se njena družina vrne v Chicago, ne da bi šla skozi desetdnevno karanteno, ki jo je določila vlada..

Najboljša stvar je, da je Ring in njeni družini uspelo rezervirati zasebno letalsko reševalno vozilo in se pravočasno vrnili domov za novoletna praznovanja.. tudi, nihče od njene družine ni imel zapletov zaradi COVID-19.

Toda Ring je na koncu plačal ogromno $35,000 za uporabo letalske reševalne službe.

Amsterdam za London vlakih

Pariz za London vlakih

Berlin za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal: Air Ambulance

 

Ključne potovalne stvari: Nova navada potovanja

Izkušnja Beth Ring s karanteno in evakuacijo ni izjema. Hitro postaja resničnost za turiste, ki želijo potovati v tujino.

Pogoji cepljenja so omogočili, da je varnejši stopiti ven. To, po vrsti, je spodbudilo številne države k olajšati omejitve potovanj. Vendar je pomembno vedeti, da se pandemija še ni končala.

Dokler se ljudje še naprej okužijo s COVID-19, grožnja prebojnih okužb in novih variant bo velika. Čeprav vas to ne bi smelo preprečiti raziskovanju novih destinacij, pri načrtovanju potovanja boste morali biti zelo previdni. Vložek bo še višji, če potujete v tujo državo.

Tukaj je nekaj koristnih nasvetov, ki jih morate upoštevati, preden se odpravite na naslednje počitnice:

 

1. Pokrijte Osnove

Samoumevno je, da morate biti na tekočem s svojim cepljenjem proti COVID-19. Če so v vaši domači državi na voljo pospeševalne injekcije, poskrbite, da boste pred potovanjem dobili svoj odmerek. tudi, prenesite potrdilo o cepljenju in ga shranite v telefon.

Ko rezervirate svoje lete, preverite pri letalskem prevozniku, ali potrebujete negativno poročilo RT-PCR pred vkrcanjem. Ne pozabite preveriti tudi predpisov o testiranju in karanteni na vaši destinaciji.

 

2. Preverite možnosti prevoza

Letališča, avtobusne postaje, in železniške postaje bi vas lahko izpostavili številnim patogenom, vključno z novim koronavirusom. Zato morate biti med prevozom izjemno previdni.

Dobra novica je, da je večina železniških postaj in letališč uvedla stroge protokole dekontaminacije za varnost potnikov.. Upoštevajte smernice za maskiranje in socialno distanco, ki so jih izdale oblasti.

tudi, če potujete z vlakom, imejte pri roki vrečko z osebnimi izdelki za osebno nego skupaj z razkužilom za roke. Ugotovite, ali potrebujete negativno poročilo RT-PCR, preden se vkrcate na vlak.

Če bo potovanje čez noč, nosite spalno vrečo in blazino, da zmanjšate tveganje izpostavljenosti.

 

3. Oris karantenskega načrta

Če obstaja ena stvar, se morate naučiti iz izkušenj Beth Ring, je, da se novi koronavirus lahko izogne ​​vsem previdnostnim ukrepom. Kljub maskiranju in izogibanju gneči turistične atrakcije, lahko se na koncu okužiš.

V večini primerov, to bi pomenilo, da se ne morete vrniti v svojo domovino, dokler test ni negativen.

Zato je pametneje, da na začetku potovanja pripravite karanteno. Začnite s preverjanjem razpoložljivosti karantenskih zmogljivosti na vašem cilju. Ugotovite, ali nekateri zasebni hoteli in letovišča dovoljujejo karanteno gostom, pozitivnim na COVID-19.

tudi, pri svojem ponudniku nastanitve se pozanimajte, ali imajo določeno karanteno za goste, pozitivne na COVID-19.

Alternativno, lahko stopite v stik s prijatelji ali znanci, ki živijo v bližini vaše počitniške destinacije. Ugotovite, ali vam bodo z veseljem dovolili ostati nekaj dni, če ste pozitivni na COVID-19.

 

4. Obrnite se na letalsko reševalno službo

Uporaba letalskih reševalnih vozil ni več omejena na nesreče in nujne primere zdravstvenega varstva. danes, letalska reševalna vozila v ZDA in po vsem svetu postajajo najprimernejši način prevoza za turiste, ki ne morejo izkoristiti potniških letov.

Če imate pozitiven test na COVID-19 v tuji državi, medicinski zračni prevoz je morda edina možnost, da se vrnete v varnost in udobje svojega doma. Zračno reševalno vozilo bi bilo še posebej pomembno, če se razvijete hudi zapleti od bolezni.

Zato je dobro, da stopite v stik z zanesljivim in cenjenim operaterjem reševalnega vozila. Ugotovite stroške prevoza, kot tudi dokumentacijo, potrebno za zdravstveni prenos. tudi, preverite vrsto udobja in opreme, ki je na voljo na krovu.

Pogovorite se s svojim ponudnikom zdravstvenega zavarovanja, da ugotovite, ali vaš trenutni načrt krije stroške zdravstvenega letalskega prevoza in evakuacije. tudi, poskrbite, da boste vložili v robusten načrt potovalnega zavarovanja za kritje zdravstvenih stroškov med potovanjem.

Milan na Neapelj vlakih

Firence Neapelj vlakih

Benetke Neapelj vlakih

Pisa za Neapelj vlakih

 

 

Ključne potovalne stvari, ki jih morate poznati v novem običajnem: Končni odvzemi

Nič ni bolj nagrajujočega kot vznemirjenje ob raziskovanju novih krajev, kulture, in kuhinje. Vendar, potovanje med pandemijo zahteva natančno načrtovanje in dodatne previdnostne ukrepe. Če načrtujete potovanje v tujino, ne pozabite pripraviti karantene in načrta evakuacije, preden se odpravite ven.

Dijon za Provence vlakih

Paris s Provence vlakih

Lyon do Provence vlakih

Marseille do Provence vlakih

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal - Evacuation plan

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem delimo z vami ključne stvari za potovanja, ki bi jih morali poznati v novem običajnem.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Ključne potovalne stvari, ki jih morate vedeti v novem normalnem«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fcrucial-travel-stuff-new-normal%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)