Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 29/10/2021)

Italija je ena izmed najbolj priljubljenih turistične destinacije na svetu. Ljudje jate na državo za fantastično hrano, kultura, in bogata zgodovina. Pravzaprav, jih sploh ni, da obiščete tudi večja mesta, da bodo imeli v čarih Italije. Dober primer je to zapeljivo odsek italijanska riviera poznan kot Pet dežel. Je priljubljena destinacija za ljudi, ki želijo uživati ​​v sredozemsko obalo in odklop od stresnega tempa sodobnega življenja. Čeprav obstaja veliko izoliranih mest in vasi na obalah Italije, mesti Cinque Terre so daleč najbolj priljubljen. Zaradi zanimanja za to fantastično destinacijo, Shrani vlak je pripravila hitri vodnik o tem, kako videti Cinque Terre z vlakom.

 

Zakaj Go By Train?

Številni turisti, ki niso obiskali Cinque Terre bi se sprašujem, zakaj je vlak je najboljša možnost. Najem avtomobila in vožnja na to mirno območje zveni bolje, prav? napačen. Da bi razumeli, zakaj to ni mogoče, je pomembno, da vedo, kaj predstavlja Cinque Terre. Cinque Terre je v glavnem sestavljena iz petih ribiških vasi, od tod tudi ime (pet zemljišča). Te vasi so Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, in Monterosso al Mare. Bili so prvotno pet gradov z drobnimi skupnosti okoli njih. Preživeti, Te vasi so sodelovali pri ribolovu in kmetijstvu. V vasi je bilo, do pred kratkim, povezani z pohodniške poti in so bili dostopni le po železnici ali morje.

Te vasi niso več v izolaciji, kot so bili pred leti. Vendar, še vedno ohranjajo daljinskega občutek, da mnogi uživajo. Ceste vodijo do nekaterih vaseh zdaj, vendar pa so zelo ozki in je lahko nevarno pot za tiste, ki so novi na cestah. Če pridete do vasi z avtom, ne boste mogli potovati med njimi z avtomobilom. Da bi se izognili nevarnosti in neprijetnosti, je najbolje, da obiščete vasi z najbolj priročno sistema prometa vlakov.

 

Kaj lahko pričakujemo od Cinque Terre Train Line?

železniška proga Cinque Terre ima šest ustavi. Vrstni red teh postankov je La Spezia (osrednje vozlišče prevoz v območju), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, in potem končno Levanto. Ti izleti so relativno kratka in ne bo toliko časa. Vožnja od La Spezia do Riomaggiore traja približno 10 minut. Izleti med mesti Cinque Terre je prišlo 5 minut vsak. Ti vlaki iti skozi temne predore, ki segajo do 1870. To je razburljivo doživetje skozi temi, nato pa nenadoma vidim svetlost in omamljanje mnenj Sredozemlja.

Ti vlaki niso tako pogoste, kot bi pričakovali od glede na kratke razdalje med krajem. Ponavadi teči enkrat vsako uro, ampak to se lahko razlikujejo od časa do časa. Vendar, vedno je najbolje vprašati dodatne informacije o potovanju pri nakupu vstopnice. Poleg tega, da vedo, urnik in čas potovanja o tem železniška proga, je ključnega pomena za potrditev svoje vstopnice. Obstajajo validacijske naprave na platformah vlakov, ki jih lahko uporabite. Vse kar morate storiti je, premaknite ozki konec vozovnice v režo na majhno rumeno stroj in počakajte, da slišite žig.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Hitri vodič v Cinque Terre z vlakom: Riomaggiore

Riomaggiore bo bodisi prva postaja (Če greste iz La Spezia) ali peti zavorna (Če greste iz Levanto). Vendar, je najbolj verjetno, bo prva postaja za mnoge obiskovalce Cinque Terre, saj je to najhitrejša pot do tja. Riomaggiore je največja od petih vasi, in je neuradno glavno mesto, saj je glavni park urad je tam. Stavbe so sedeli vsi na strmi grapi, vse tja do majhnega pristanišča. Prizor peeling pastelnih hiš je slikovito in bo ostal v spominu za vedno. To je fantastičen pogled videti ob sončnem zahodu, in to je treba videti pari, ki si želijo deliti poseben trenutek.

La Spezia do Riomaggiore vlakih

Firence na Riomaggiore vlakih

Modena na Riomaggiore vlakih

Livorno do Riomaggiore vlakih

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola je petit naselje, ki se zdi, da razlitje navzdol v obalo Cinque Terre na prvi pogled. Iluzija o kaskadne pisane zgradbe je lep pogled. To je odlična mešanica italijanske kulture in krepak narave. Ko ste vzeli v lep razgled, lahko raziskujejo vasi. Manarola ima majhen pristan, ki je opremljeno z rampo čoln in luknjo plavanje. je idealen kraj da se kopate in prakse nekaj Cliff Diving. Spremni pristanišča so številne ribiške ladje, ki pripadajo prebivalcem Manarola. Tradicija ulov in jedo ribe je še vedno živ in uspešno v vasi.

La Spezia za Manarola vlakih

Riomaggiore do Manarola vlakih

Sarzana za Manarola vlakih

Levanto za Manarola vlakih

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Hitri vodič v Cinque Terre z vlakom: Corniglia

Vsaka od petih vasi ima svoj čar. Corniglia je nekaj posebnega, saj je ni na obali. Vendar, kaj mu manjka v plažah, je več kot pomožen pripravljen za s svojo edinstveno lepoto. Corniglia se počuti bolj oddaljeno kot druge vasi. Vendar, ponuja bolj sproščeno in domače vzdušje. Vas se pogosto spregleda za svoje težke poti. Za razliko od drugih vaseh, ki jih je mogoče doseči z ladjo, Corniglia je prižgana vrh hribov in nima dostopa do morja. Edini način, da se to doseže, je pohod Cinque Terre pot ali na Pojdi z vlakom. Vendar, je nujno, da ugotavljajo, da vlak ne bo prizanesla nobenemu fizični napor. Še vedno boste morali hoditi po stopnicah, da bi dosegli vaško jedro in videli vse, kar vasici ponudbe.

Corniglia ima fantastično stališče ki vam omogoča, da vidite večino okoliških gričev in prostranih oceanov. Z razgledne točke v vasi je odličen kraj za zabavo in uživanje v lepoti Cinque Terre. Ko boste to storili, da boste lahko uživali v okusih ponudbe vasi, z neverjetno pestom okusno vino. Corniglia ima bogato zgodovino pridelavo vina, in če ste srečo, da spoprijateljiti z domačini, bi lahko poskusili in spoznali njihove vin.

La Spezia do Corniglia vlakih

Firence na Corniglia vlakih

Manarola do Corniglia vlakih

Levant za Corniglia vlakih

 

 

4. Vernazza

Vernazza je veljal za enega izmed najlepših vasi v ne samo v Cinque Terre, ampak celotno državo Italijo. To je zagotovo kronski dragulj Cinque Terre, ki omogoča veliko zaljubi s potjo. To je bolj elegantno in tradicionalno občutek, da so druge vasi manjka. Združite to z izjemno hrano in čudovitimi znamenitostmi, in dobiš mesto, ki zagotavlja drugi obisk. Poskrbite, da obiščete grad Doria, ko v Vernazza. Vsebuje eno od zadnjih stolpov, ki je pred zaščititi prebivalce vasi desetletjih.

Corniglia za Vernazza vlakih

Firence na Vernazza vlakih

Bologna, da Vernazza vlakih

Riomaggiore do Vernazza vlakih

Vernazza Coast

 

5. Hitri vodič v Cinque Terre z vlakom: Monterosso al Mare

Monterosso al Mare, je nedvomno najbolj turistično in letovišče podobnih mesto v Cinque Terre. Ima avtomobilov, hoteli, in prodnate plaže, kot nalašč za turiste. Če želite obiskati to neverjetno del Italije, ampak raje bolj sodobno vibe, potem Monterosso je za vas. Monterosso je sprehajališče, ki je kot nalašč za večerne sprehode, in še bolje, imajo fine dining, ki bo kdorkoli uživajo morsko hrano.

Rim Tivoli vlakih

Tivoli na Rim vlakih

Perugia za Tivoli vlakih

Orvieto za Tivoli vlakih

Monterosso Al Mare Sea

 

Kot lahko vidite,, Cinque Terre ima veliko za ponuditi obiskovalcem, ki želijo doživeti edinstveno italijansko izkušnjo. Ima pet edinstvenih vasi, ki obljubljajo nepozabno doživetje. Rezervacija vstopnic za svoj vlak in se prepustite doživeti avanturo, ki je za razliko od katere koli druge.

 

 

Ali želite vdelati naš blog post “Hitri vodnik: Kako Travel Cinque Terre z vlakom” na vaši strani? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=sl – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)