Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 04/11/2022)

Ne glede na to, ali potujete prvič ali četrtič z vlakom, vaša izkušnja potovanja z vlakom se lahko vedno izboljša. Tukaj so izbrane točke, ki jih morate upoštevati za vrhunsko izkušnjo potovanja z vlakom, če še vedno niste prepričani, kako se pripraviti na potovanje z vlakom.

Naredite kontrolni seznam pred odhodom

Potovanje z vlakom je manj stresno kot potovanje z letalom, vendar priprava na potovanje z vlakom še vedno zahteva načrtovanje. Izdelava kontrolnega seznama pred odhodom je odličen način za zagotovitev najbolj udobnega potovanja z vlakom brez stresa. Ko se pripravljate na potovanje z vlakom, si morate na kontrolni seznam pred odhodom nujno zapisati naslednje stvari:

Vizum in osebna izkaznica: potni list ali osebni dokument s sliko. Poleg tega, če načrtujete potovanje z vlakom v več držav, potem je obvezno preveriti, ali namembna država potrebuje vizum.

vlak Vstopnice: prenos železniške aplikacije je odlična ideja, tako da vam ni treba tiskati papirnatih vozovnic za vlak, in lahko preprosto pokaže eTicket.

Potovalno zavarovanje: kartico potovalnega zavarovanja hranite skupaj s potnim listom in vozovnicami za vlak.

Zdravila: če ste nagnjeni k migrenam zaradi stresa ob pripravah, občutljiv želodec, ali kakršne koli zdravstvene težave.

Majhna sprememba: na dolga potovanja z vlakom je vedno dobra ideja prinesti denar, predvsem, če vam zmanjka prigrizkov, pijače, ali bere. Posteljnina je na nekaterih dolgih potovanjih z vlakom doplačljiva, kot potovanje čez noč.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

Beautiful View From a Train Window

Razmislite o nakupu železniške vozovnice

Potovanje z vlakom je odličen način za raziskovanje več mest, če ste časovno omejeni. Za eno stvar, potovanje z vlakom je cenejše od rezervacije številnih letov. Drugič, vlaki na kratke razdalje so eleganten način potovanja po Evropi. na primer:, pridobitev železniške vozovnice na Nizozemskem je idealna za potovanje po Amsterdamu in enodnevne izlete v bližnja mesta, všeč Utrecht.

 

 

Udobna oblačila

Pakiranje udobnih oblačil je ena od stvari, ki lahko poskrbijo za uspešno potovanje z vlakom. Ko se pripravljate na dolgo potovanje z vlakom, je bistvenega pomena imeti udobno opremo, še posebej nočno potovanje z vlakom. na primer, pakiranje plasti lahkih in toplih oblačil je lahko rešilna bilka tako pozimi kot poleti.

Nekateri vlaki so lahko pozimi zatohli in prevroči, in morda bo poleti premrzlo. Tako, plasti in udobna oblačila je ena od stvari, ki jih morate načrtovati, ko se pripravljate na potovanje z vlakom. Torej, če običajno pakirate v zadnjem trenutku, tokrat, dajte si vsaj nekaj dni časa, da ugotovite vse bistvene predmete spakirati za potovanje z vlakom.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

How To Prepare and wait For A Train Trip

 

Pakiranje za potovanje z vlakom

Ta nasvet je bistvenega pomena, ko se pripravljate na potovanje z vlakom, saj morate izbrati med vozičkom in nahrbtnikom. Kljub hitrim vlakom, veliko železniških postaj je težko prevoziti z vozičkom.

zato, ko se pripravljate na a potovanje z vlakom po Evropi, nujno je preveriti zmogljivosti na železniški postaji in spakirati. Če morate uporabiti stopnice za zamenjavo ploščadi, vaša torba bo lahka kot pero. Poleg tega, kdaj pakiranje za vlak, najbolje je imeti vse bistvene stvari na dosegu roke, zato vam ni treba razpakirati vseh svojih stvari na umazanih tleh vlaka samo zato, da bi našli slušalke, zdravila, ali puloverji.

Amsterdam, da Paris vlakih

London, da Paris vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

How To Prepare For A Train Trip

Preverite možnosti rezervacije sedeža

Če se sprašujete, kako se pripraviti na potovanje z vlakom, preverjanje rezervacije sedeža je idealno dolgo vnaprej. Odlični sedeži so hitro razprodani, in če želite kar najbolje izkoristiti potovanje, preverite možnosti sedežev, ker imajo železniška podjetja običajno širok izbor sedežev v različnih razredih in cenovnih razredih.

na primer, če se nameravate peljati z nočnim vlakom, je udobje prednostna naloga spati na vlaku in bi morali rezervirati sedež v prvem razredu. Poleg tega, če želite imeti najboljši razgled na poti, potem se pogledi na levi in ​​desni strani lahko razlikujejo. Tako, preverjanje rezervacij sedežev, če so na voljo, je priporočljivo kot del priprave na potovanje.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

Train Ride Aesthetics

Najboljši slikoviti razgledi

Eden glavnih razlogov za potovanje z vlakom je ta, da si lahko ogledate več dežele, v nasprotju s potovanjem z letalom. Ko se torej pripravljate na načrt potovanja z vlakom, je pomembno upoštevati razglede na poti. na primer, včasih je bolje iti na dolgo potovanje z vlakom, da bi imeli čudovite razglede, kot potovanje z vlakom Orient Express.

Poleg tega, če vnaprej raziščete najboljše razglede, vam lahko pomaga tudi pri rezervaciji sedeža na vlaku. Včasih se odločam med sedežem ob oknu, leva ali desna stran lahko naredita razliko med nepozabnim potovanjem z vlakom in čisto spodobnim potovanjem z vlakom.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

Best Scenic Train Rides

Prenesite Entertainment For The Journey

Potovanje z vlakom je odlična priložnost, da nadoknadite zamujeno z branjem in podcasti. Ko se pripravljate na potovanje z vlakom, prenesite nekaj knjig, poddaje, in nekaj glasbe za poslušanje na vlaku, ker vsa železniška podjetja ne ponujajo brezplačnega brezžičnega interneta. Poleg tega, najbolje je biti pripravljen vnaprej in na dan potovanja priti sproščen in dobre volje.

Poleg tega, nalaganje uporabnih aplikacij nujno pred potovanjem. na primer:, prenesite zemljevide brez povezave, da boste kar najbolje izkoristili potovanje in načrtovali naslednje faze svojega potovanja. Še ena odlična aplikacija za prenos je Save A Train za iskanje odličnih vozovnic in vlakovnih poti.

Dijon za Provence vlakih

Paris s Provence vlakih

Lyon do Provence vlakih

Marseille do Provence vlakih

 

How To Pack For A Train Trip - View the map

 

Odlično potovanje z vlakom se začne z iskanjem najboljših vozovnic za vlak na najbolj čudoviti in udobni progi. Mi pri Shrani vlak vam bomo z veseljem pomagali pri pripravi na potovanje z vlakom in našli najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kako se pripraviti na potovanje z vlakom«.? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fhow-to-prepare-for-train-trip%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)