Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 04/11/2022)

Popotniki bi morda mislili, da seznam stvari, ki jih je prepovedano prinesti na vlak, velja za vsa železniška podjetja po vsem svetu. Vendar, ni tako, nekaj predmetov je v eni državi dovoljeno prinesti na vlak, v drugi pa prepovedano. Kljub temu, pomagalo bi, če ne bi preveč skrbeli za pakiranje prtljage, upoštevajte, da lahko torbo pospravite v polico nad glavo, med sedeži, ali na za to namenjenem mestu ob vhodu.

Vlaki v Evropi so eni izmed najboljših na svetu, z napravami na krovu, ki ponujajo fantastično izkušnjo potovanja. Vožnja z vlakom je včasih boljša od leta, saj lahko prihranite čas in denar. Vendar, kot letališča, obstaja seznam prepovedanih predmetov za vnos na vlak.

 

prosim, poglejte celoten seznam predmetov, ki potnikom ni dovoljen vstop na vlake:

  • Vse vrste orožja: bodala, noži, eksplozivi, in strelno orožje brez dovoljenja.
  • Alkohol
  • Plinske jeklenke in druge vnetljive snovi.
  • Leteči predmeti (kot so helijevi baloni) ali dolge predmete zaradi strahu pred stikom z žico, pomanjkanje električne energije, in nevarnost električnega udara.
  • Radioaktivne snovi.
  • Presežek kovčkov in prtljage 100 cm.

Ta kratek seznam elementov je podoben seznamu letališč. Medtem ko je seznam enak, potovanje z vlakom namesto letala vam prihrani precej časa, saj vam ni treba iti skozi varnostni nadzor na železniški postaji. Poleg tega, ni potrebe po prijavi ali prihodu na železniško postajo 3 ur pred odhodom. Ti dejavniki močno vplivajo na izkušnjo potovanja po Evropi. Spodnja črta, potovanje z vlakom po Evropi je eden najbolj izjemnih načinov za raziskovanje celine in pokrajine.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

What Items Are Not Allowed to board with On a Train

 

Pogosta vprašanja: Kateri predmeti niso dovoljeni na vlakih

Ali je kajenje dovoljeno na vlakih?

Železniška podjetja’ glavna prioriteta so potniki’ varnost in zagotavljanje najboljše potovalne izkušnje. V to smer, kajenje na vlakih je prepovedano, tako da lahko vsi potniki uživajo v potovanju brez kajenja. Kadilci morajo to politiko upoštevati, ko potujejo daleč in jih čaka dolga vožnja z vlakom.

Možna rešitev tega vprašanja je načrtovanje potovanja z vlakom v več mest. na primer, prekinitev potovanja na nekaj dni je idealna, če imate dovolj časa. Druga bistvena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da je kajenje dovoljeno le na določenih mestih na železniških postajah, ali platforme, kot na švicarskih železniških postajah.

Bruselj v Utrecht vlakih

Antwerpen, da Utrecht vlakih

Berlin, da Utrecht vlakih

Pariz, da Utrecht vlakih

 

Ali so vozila dovoljena na vlakih?

Motorna vozila so na vlakih prepovedani. Kot ročno prtljago lahko potniki prinesejo zložljiva kolesa in skiroje. Dokler lahko pospravite vrečke, lahka prevozna sredstva so dovoljena na vlakih brez doplačila.

Poleg tega, potniki lahko na vlak prinesejo športno opremo, kot smučarska oprema. Tako, lahko potujete naravnost z letališča, ne da bi prestopili na vlak, in imate fantastične smučarske počitnice. Poleg tega, za predmete, ki se ne zložijo, kot deske za deskanje, najbolje se je posvetovati neposredno z železniškim podjetjem.

Amsterdam Za London Vlaki

Pariz za London vlakih

Berlin za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

 

Ali so hišni ljubljenčki dovoljeni na vlakih?

Da bo motenj čim manj, potniki lahko potujejo s svojimi hišnimi ljubljenčki pod nekaterimi omejitvami. Domače živali kot psi, mačke, in dihurji so dovoljeni na vlakih. Potniki lahko svoje hišne ljubljenčke pripeljejo na vlake brez nakupa vozovnice za doplačilo, razen če’ teža presega 10 kg. V tem primeru, potniki naj kupijo vozovnico za vlak in hišnega ljubljenčka prinesejo kot ročno prtljago. Poleg tega, psi so dovoljeni na vlakih, če so na povodcu in lahko potniku sedijo v naročju. na primer:, na avstrijski zvezni železnici OBB, svojega psa lahko pripeljete brezplačno.

Vendar, potniki lahko potujejo z velikimi psi na italijanski Rdeča puščica, Srebrna puščica, in Frecciabiana vlaki za doplačilo, samo v prvem in drugem razredu, vendar ne v izvršnem. Poleg tega, na mednarodnih progah v Franciji, psi so dovoljeni na vlakih. Vendar, potnik mora zanje kupiti vozovnico za vlak. Tako, pakiranje priboljška je eden bistvenih nasvetov za potovanje z vlaki s hišnimi ljubljenčki.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

Traveling With Pets on Trains is allowed in many cases

 

Ali obstajajo omejitve glede prtljage na vlakih?

Najboljše pri potovanju z vlakom je, da ni omejitev glede prtljage. V nasprotju z leti in letališči, na vlakih ni kontrole prtljage. Torej, prinesete lahko kar štiri torbe, če pravilno zložite prtljago, da zagotovite varnost vseh potnikov. Vendar, da kar najbolje uživate v počitnicah v Evropi, pripravite ročno prtljago pametno, da boste lahko uživali na svojem potovanju.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

Odlično potovanje z vlakom se začne z iskanjem najboljših vozovnic za vlak na najbolj čudoviti in udobni progi. Mi pri Shrani vlak vam bomo z veseljem pomagali pri pripravi na potovanje z vlakom in našli najboljše vozovnice za vlak po najboljših cenah.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »Kateri predmeti niso dovoljeni na vlakih«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj:

https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fitems-not-allowed-on-trains%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)