Čas branja: 6 minut
(Zadnja posodobitev: 25/02/2022)

Če bi starodavni tempeljski kamni lahko govorili, govorili bi o starodavnih civilizacijah, invazije, kulture, in ljubezen. V 12 Večina starodavnih templjev po vsem svetu je dobro ohranjenih in impresivnih po lepoti in kipu. Od faraonovih templjev v Egiptu do budističnih in hindujskih templjev v jugovzhodni Aziji, ti stari templji so zgodovinski dragulji.

 

1. Najstarejši templji na svetu: Palača Knossos

Častni kraj in središče političnega življenja v bronasti dobi, palača Knossos je eden najstarejših templjev na svetu. Tempelj Knossos je bil središče minojske civilizacije na Kreti. Poleg tega, starodavni tempelj je eden najbolj ohranjenih templjev na svetu.

Prvi tempelj v Knososu je bil zgrajen 1900 BC na hribu, toda eden od mnogih potresov na Kreti ga je uničil. Vendar, takoj za tem je bil zgrajen še en tempelj, ki je bil uničen v vulkanskem izbruhu. Tako, danes stoji tempelj Knossos 3rd tempelj iz 1375 pr. Tempelj Knossos je eden izmed vrhunske zgodovine geeks destinacije s svojimi legendami v relikvijah.

Frankfurt na berlinskih vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

The Oldest Temples In Greece: Palace of Knossos

2. Gobekli Tepe

Predavanje Stonehengeu 6,000 let, kamni Gobekli v jugovzhodni Turčiji naj bi bili relikvije prvega templja na svetu. V 11,000 let stari kamni Gobekli Tepe so bili bogoslužje na hribu.

Vendar, v regiji ni najdb človeškega naselja, a kraj je bil točka na potovanju številnih nomadskih lovcev in nabiralcev. Torej, tempelj Gobekli Tepe je služil kot svetišče, z verskim pomenom.

Rimini do Verone vlakih

Rim Verone vlakih

Firence do Verone vlakih

Benetke Verona vlakih

 

3. Najstarejši templji na svetu: Hagar Qim

Izdelano z a 20 toni megalitnega kamna v središču, tempelj Hagar Qim je eden najbolj impresivnih templjev na svetu. Tako, Hagar Qim je tudi tipičen tempelj iz malteške prazgodovine.

Ena izmed najbolj izjemnih značilnosti templja Hagar Qim je eliptična luknja v eni od dveh komor. Na prvi dan poletja, sončni žarki gredo skozi to luknjo in osvetlijo kamniti blok. Hagar Qim lahko obiščete med potovanjem na Malto, in občudovati enega od 12 najstarejših templjev na svetu.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

4. Starodavni templji po vsem svetu: Tempelj Seti

Izredno dobro ohranjen, Tempelj Seti je iz devetnajste dinastije. Tempelj Seti je stvaritev Setija in njegovega sina Ramzesa II. Oče je začel ustvarjanje, medtem ko je sin dokončal okrasje in dvorišča okoli njega.

danes, lahko obiščete tempelj Seti, na a dnevni izlet iz Kaira. Ko ste tam, bodite pozorni na grafite Abydos na stenah templja.

Interlaken za Zurich vlakih

Luzern za Zurich vlakih

Bern do Zurich vlakih

Ženeva, da Zurich vlakih

 

 

5. Najstarejši templji na svetu: Tempelj Hypogeum

Najstarejši podzemni tempelj na svetu je najbolj dobro ohranjen tempelj Hypogeum na Malti. Izjemen tempelj je 6,000 let, 3 ravni starodavni tempelj medsebojno povezanih komor.

Tempelj Hypogeum je bil najprej prostor čaščenja in molitve, kasneje pa se je starodavni tempelj spremenil v grobišče. Obiskovalci lahko občudujejo rdeče slike na stenah, edine prazgodovinske slike na malteških otokih. Poleg tega, si lahko ogledate posebne artefakte, ki jih najdete v templju v muzeju Valletta.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

6. Luksorski tempelj

Ko se sprehajate skozi dvorane luksorskega templja, hodiš nazaj na stotine let zgodovine. Vsak korak vas pripelje nazaj v dobo Ramzesa II, in versko življenje starega Egipta.

Luksorski tempelj ima v staroegipčanski religiji velik pomen. Poleg tega, prav v luksorskem templju je bog Amon med vsakoletnim faraonovim kronanjem doživel ponovno rojstvo.

Amsterdam, da Paris vlakih

London, da Paris vlakih

Rotterdam, da Paris vlakih

Bruselj v Pariz vlakih

 

Luxor Temple

 

7. Najstarejši templji na svetu: Stonehenge

Ogromen kamniti krog je ena največjih svetovnih skrivnosti zgodovine. Stonehenge je ponosen na Wiltshire, Anglija. Privabi na stotine obiskovalcev, da ga občudujejo. Strokovnjaki za zgodovino in arheologijo verjamejo, da so druidi zgradili Stonehenge.

Stonehenge je lahko imel verske namene v prazgodovini. Eden od znakov je razporeditev kamnov in dejstvo, da je spomenik obrnjen proti sončnemu vzhodu. Čeprav še vedno ni jasno, kako so bili ti velikanski kamni pripeljani na ta poseben kraj v Angliji, Stonehenge je eden najbolj priljubljenih templjev po vsem svetu.

Amsterdam Za London Vlaki

Pariz za London vlakih

Berlin za London vlakih

Bruselj v Londonu vlakih

 

Stonehenge

 

8. Templji Ggantija

Med njimi izstopa starodavna Ggantija na Malti 12 najstarejših templjev na svetu. To je posledica dejstva, da je kompleks dveh templjev. Poleg tega, Ggantija templji so si prislužili svoje ime po zaslugi masivnih kamnov, ki so jih zgradili.

Poleg tega, poleg obiska enega največjih templjev na svetu, lahko se sprehajate skozi najstarejši kamniti spomenik na svetu.

Milan za Torino vlakih

Lake Como na Torino vlakih

Genova za Torino vlakih

Parma na Torino vlakih

 

9. Starodavni templji po vsem svetu: Tempelj Amade

Egiptovski templji so po vsem svetu znani po svojih izvrstnih velikostih, in oblikovanje. Templji v Egiptu so znani po tem, da so najlepši templji na svetu. Zahvaljujoč hieroglifom in rezbarijam na stenah, tempelj Amada ni izjema po lepoti.

Majhna, vendar impresiven tempelj Amada ima izvrstne rezbarije na stenah. Napisi delijo pomembne dogodke v egipčanski zgodovini, kot je libijska invazija na Egipt. Torej, če želite obiskati najstarejše templje jezera Nasser, spakirajte kovčke in se odpravite v Nubijo.

Basel na Interlaken vlakih

Ženeva, da Zermatt vlakih

Bern, da Zermatt vlakih

Luzern na Zermatt vlakih

 

Ancient Temples Worldwide: Temple of Amada

 

10. Tempelj Mundeshwari Devi, Bihar

Najstarejši funkcionalni hindujski tempelj na svetu, tempelj Mundeshwari je v Kaimurju. Majhna, vendar impresiven v kamnitih rezbarijah, tempelj je simbol Gospoda Šive in Šakti. Obiskovalci templja Mundeshwari lahko občudujejo očarljive rezbarije iz obdobja Gupta in življenje nazaj v 625 pr.

Čudovit tempelj je na hribu Mundeshwari, kjer so našli številne druge pomembne relikvije. Če ste očarani z zgodovino hinduizma, morate obiskati tempelj Mundeshwari. Odkrili boste več o simboliki Gospoda Šive in Šakti, ki živita skupaj na enem posebnem mestu.

Milan na Rim vlakih

Florence v Rim vlakih

Benetke Rim vlakih

Neapelj v Rimu vlakih

 

11. Najstarejši templji na svetu: Borobudur Indonezija

Tempelj Borobudur v Indoneziji je znan po tem, da je največji budistični tempelj na svetu. Danes številni budisti obiščejo tempelj Borobudur na romanju na otoku Java.

Ko obiščete tempelj Borobudur, presenečeni boste, ko boste videli 56,000 kubičnih metrov sivega vulkanskega kamna, ki tvorijo ta budistični tempelj.

Offenburg do Freiburg vlakih

Stuttgart do Freiburg vlakih

Leipzig do Freiburg vlakih

Nürnberg do Freiburg vlakih

 

Borobudur Indonesia

12. Tempelj Hatšepsut

Sveto svetih, tempelj Hatšepsut je iz 18. stoletja. Faraon Hatšepsut je tempelj zgradil v pečine Deir El-Bahri, torej fasada templja proti pečinam’ pokrajina je ena najbolj impresivnih na svetu.

Starodavni tempelj je iz obdobja novega kraljestva, a z leti je tempelj spremenil svoj namen iz templja v samostan. Deir El-Bahri pomeni “Severni samostan”, in na območju templja Hatshepsut je celo kapela.

München na halštatskih vlakih

Innsbruck do halštatskih vlakih

Passau na halštatskih vlakih

Rosenheim na halštatskih vlakih

 

Temple of Hatshepsut

 

Mi pri Shrani vlak z veseljem vam bo pomagal pri načrtovanju potovanja v te kraje 12 Najstarejši templji na svetu.

 

 

Ali želite vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »12 najstarejših templjev po vsem svetu« na svoje spletno mesto? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fmost-ancient-temples-worldwide%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)