Čas branja: 4 minut
(Zadnja posodobitev: 16/12/2022)

Če ste dolgo, da bi videli nekaj Evropi must-obisk destinacij, nekaj najbolj kolesarskih prijaznih mest bodo zagotovo svoj seznam. Ta mesta so super, da razišče s kolesom, zaradi česar so idealni za potujejo na proračun. In lahko pridete z vlakom. Tukaj so deset najbolj kolo prijaznih mest v Evropi:

 

1. Bike prijazno Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je bil vedno med najbolj kolesarskih prijaznih mest v Evropi. To je ločen kolesarske steze namesto pasov, vam omogoča, da gredo povsod brez avtomobila. Z lahkoto lahko doseže tako s vlak iz Pariza, Bruselj, Kopenhagen in drugih večjih evropskih destinacij.

Bruselj v Amsterdam vlakih

London na Amsterdam vlakih

Berlin za Amsterdam vlakih

Paris na Amsterdam vlakih

 

 

2. Bike prijazno Kopenhagen, Danska

Kopenhagen investirala več kot 134 milijonov € v razvoj svoje kolesarska mreža skozi leta. To je prispevalo k temu, da njihov cikel omrežna pot impresivna in začela Copenhagen, da je med najbolj zelen evropske destinacije.

Hamburg na kopenhagenskih vlakih

Hannover za kopenhagenskih vlakih

Berlin za kopenhagenskih vlakih

 

3. Bike prijazno Berlin, Nemčija

Take a bike in Berlin in the summer

Berlin se je trudil, da postane eden od najbolj kolesarskih prijaznih mest v Evropi za nekaj časa. Končno uspelo, hvala za podrobnejšo kampanjo kolesarske skupnosti. Kot eno izmed središč evropskega prometa vlakov, Berlin je precej enostavno priti do.

Bremen Berlin vlakih

Leipzig, da Berlin vlakih

Hannover za Berlin vlakih

Hamburg na berlinskih vlakih

 

4. Utrecht, Nizozemska

Mesta v Nizozemska radi svoje kolo. Utrecht veliko vlaga v svoje kolo infrastruktura. Dolge ulice kolesa in ogromne parkirišč bi bilo enostavno za uporabo kolesa tam.

Bruselj v Utrecht vlakih

Antwerpen, da Utrecht vlakih

Berlin, da Utrecht vlakih

Pariz, da Utrecht vlakih

 

5. Antwerpen, Belgija

Antwerpen je najbolj kolo prijazno mesto Belgije, z razvito omrežje kolesarske steze. Z velikimi projekti, katerih cilj je tako nadaljnje izboljšanje, Antwerpen bo zagotovo ostal med top kolesarskih destinacij v Evropi.

Bruselj v Antwerpen vlakih

Amsterdam, da Antwerp vlakih

Lille do Antwerp vlakih

Pariz, da Antwerp vlakih

 

 

6. Dunaj, Avstrija

Dunaj se ponaša z izvedbo prvega v Evropi tovorno kolo najem sistem. Med drugimi pobudami, da je mesto velikodušno sponzorirajo, da bi Dunaj več koles prijazno gradi 1300 kilometrov kolesarskih stez omrežja.

Salzburg Dunaj vlakih

München na Dunaju vlakih

Gradec na Dunaj vlakih

Praga na Dunaju vlakih

 

7. Basel, Švica

Basel is scenic and among the Most Bike Friendly Cities

Basel je znano, za nekaj stvari, in pa koles prijazen je eden izmed njih. V vsakem vremenu ali sezone, si lahko ogledate prebivalce Basel uporabljajo svoja kolesa za navigacijo po zlahka. Lahko pridete Basel iz Amsterdama z vlakom neposredno.

München zahtevam baselskih vlakih

Zürich zahtevam baselskih vlakih

Bern zahtevam baselskih vlakih

Ženeva zahtevam baselskih vlakih

 

8. Munster, Nemčija

Med Nemčija je večina kolesarske prijaznih mest, Munster vodi dosledno dobro uvrstitev. Mesto si močno prizadeva, da bi bili kolesarji zadovoljni s kolesarsko infrastrukturo in varnostjo.

Essen za Munster vlakih

Bielefeld na Munster vlakih

Köln za Munster vlakih

Hannover na Munster vlakih

 

9. Verona, Italija

Italijanska mesta običajno niso med najbolj kolesarskih prijaznih mest v Evropi, vendar Verona stoji precej dobro. To je veliko mesto raziskati s kolesom, in vožnjo z vlakom iz Rim za Verona dodaja samo lepoto svoje potovanje.

Rimini do Verone vlakih

Rim Verone vlakih

Firence do Verone vlakih

Benetke Verona vlakih

 

10. München, Nemčija

München ima jasen načrt za izgradnjo velika kolesa omrežja cone in izboljšanje kolesarske infrastrukture. Končni cilj je doseči a 30% modalni delež za kolesa. Če želite preizkusiti dobili okoli Münchna na kolesu, si lahko tam z vlakom iz Berlina, Dunaj, in Zurich, Med drugim mestom.

Berlin za Munchen vlakih

Frankfurt v München vlakih

Dunaj Munchen vlakih

Stuttgart, da Munchen vlakih

 

Ali ste pripravljeni na obisk nekaterih najboljših evropskih destinacij samo s kolesom in vlakom? Pripravite se na pustolovščino v življenju, in Rezervirajte svoje karte za vlak zgodaj!

 

 

Ali želite našo objavo v blogu vdelati na svoje spletno mesto, lahko bodisi sprejme naše fotografije in besedila, in daj nam kredit s povezavo na ta blog post, ali pa kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-bike-friendly-cities%2F%3Flang%3Dsl – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)