Čas branja: 9 minut
(Zadnja posodobitev: 29/10/2021)

Impresivno v arhitekturi, bogato zgodovino, v najlepša mesta na svetu, the 10 najbolj znane znamenitosti za obisk po železnici, ki bi morale biti na vašem vedro seznama. Od Evrope do Kitajske, skozi najbolj znana vrata Berlina, in v Prepovedano mesto, tukaj je prikrit pogled na znamenitosti, ki vas bodo pustili presenečeni.

 

1. Eifflov stolp Pariz

Težko je zamuditi to spektakularno znamenitost, 300 metrov visok železni stolp. Ali se sprehajate po Le Maraisu, Gospa, ali Latinska četrt, ta ogromna ikona Pariza bo ves čas na vidiku.

Torej, če potujete v Pariz prvič, zagotovo boste Eifflov stolp obiskali podnevi in ​​ponoči in si ogledali ves osvetljen Eifflov stolp. zato, na obisk bi morali biti dobro pripravljeni in vedeti, da je najboljši način potovanja do Eifflovega stolpa v Parizu, ali kjer koli v Evropi.

Kako do železniškega stolpa do Eifflovega stolpa?

Na Eifflov stolp je najbolje potovati z vlakom. V javni prevoz sistem v Parizu je zelo učinkovit in udoben. Potovanje po okrožjih in znamenitostih je zelo enostavno, in osrednja lokacija Eifflovega stolpa v mestu pomeni, da je dobro povezan s francosko železnico.

Champ de Mars / Tour Eiffel je najbližja železniška postaja, in Eifflov stolp je pravičen 2 minut hoje od postaje. Vendar, izstop na postaji Trocadero ponuja bolj čaroben pogled na stolp in Seno. Linijo RER C lahko peljete do Eifflovega stolpa vsakih nekaj minut, vozovnica za metro za eno potovanje pa znaša € 1.9.

Amsterdam do Pariza z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

The Eiffel Tower in Paris at night

 

2. Najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici: Kitajski zid

Največja svetovna znamenitost, ki jo je ustvaril človek, prevzel Kitajski zid 2000 let za gradnjo. Prva gradnja zidov se je začela v začetku 7. stoletja, in pozneje so bili dodani dodatni zidovi, ki so okrepili in spremenili Kitajski zid v eno od ogromnih in osupljivih znamenitosti na svetu.

Ker je Kitajski zid tako velik, lahko ga občudujete od mnogih krajih po Kitajski, in lahko traja do 175 dni, da ga v celoti prečkamo. Vendar, najboljši kraj za občudovanje kitajskega zidu je Peking, predmestje Pekinga, in mestih, kot je Badaling. Za zaključek, Velikost kitajskega zidu, zgodovinski pomen, in dizajn zunaj tega sveta ga uvrščata med 10 najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici.

Kako priti do kitajskega zidu iz Pekinga?

Do postaje Huoying bi se morali odpeljati s podzemno železnico ali se peljati po liniji Airport Express. Nato se z železniške postaje Huangtudian odpeljemo z vlakom S2 do železniške postaje Badaling. Vhod v Veliki zid boste videli v 20 minutah hoje od železniške postaje.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: The Great Wall Of China

 

3. Najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici: Sikstinska kapela Vatikan

Lepe Michelangelove freske že stoletja osupnejo obiskovalce. Sikstinska kapela v Ljubljani Vatikan je najbolje obiskati ob petkih zvečer in zvečer poleti, ko je manj gneče. Največja umetniška dela na svetu so dostopna preko vatikanskih muzejev, in vam ni treba rezervirati časa, da ga vnesete.

Sikstinska kapela je dobila ime po šestem papežu, ki jo je zgradil v 15. stoletju. Tako, freske, ki krasijo strop v Sikstinski kapeli, prikazujejo zgodbe iz 1. Mojzesove knjige. V izjemnih barvnih potezah in barvah, freske so dobro ohranjene, in lahko ves dan občudujete prizore.

Kako priti do Sikstinske kapele iz Rima?

Sikstinska kapela je v Vatikanu, zunaj Rima. zato, če ste na obisku iz Milana, Firence ali druga destinacija v Evropi, najprej bi morali vzeti a hitri vlak v Rim. Potem, se z vlakom od Rome Tiburtina odpeljite do ulice St.. Postaja Pietro, in je 14 minut hoje do Sikstinske kapele.

 

The Sistine Chapel Vatican City Top view

 

4. Karlov most Praga

Iz Budimpešte ali Dunaja, še nikoli ni bilo lažje potovati na Karlov most s katere koli točke v Evropi. To ni presenetljivo, ob upoštevanju dejstva, da je Karlov most v Pragi ena najbolj znanih znamenitosti, ki jo je treba obiskati z vlakom. Gotski kamniti most, kipi, osrednja lokacija med Malo Strana in starim mestom, je le nekaj razlogov za njegovo slavo.

Poleg tega, Karlov most je eden najlepših in najstarejših mostov v Evropi. zato, naleteli boste na stotine turistov, ki iščejo najboljše Instagram slika mesto na mostu. Da, kadar koli v dnevu in letu, pridružili se boste številnim obiskovalcem v Pragi, da boste občudovali eno najbolj znanih krajev na svetu.

Kako priti do Karlovega mostu po železnici?

potovanje vlak v Evropi zelo udobno in hitro, tako lahko na Karlov most potujete iz katere koli sosednje države. Z glavne železniške postaje (V lokalnem jeziku: Glavna postaja), gre za 13 minut vožnje s podzemno železnico do Karlovega mostu. Do tja bi lahko prišli tudi peš, je 25 minut hoje do Karlovega mostu od železniške postaje, vendar manj priporočljivo, če prihajate iz Dresdena, Budimpešta, ali Zermatt.

Nürnberg do Prage z vlakom

Munchen do Prage z vlakom

Berlin do Prage z vlakom

Dunaj do Prage z vlakom

 

The landmark Charles Bridge, Prague

 

5. Najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici: sv. Bazilijeva katedrala Moskva

Eden najbolj spektakularni kvadrati na svetu, na Rdečem trgu v Moskvi se nahaja najbolj osupljiva katedrala. sv. Bazilijeva katedrala je čudovita, z 6 kapelice, lepo in umetniško poslikana v geometrijskih vzorcih. Veličastna katedrala je čudovita v fasadi in notranjosti, z vsako kapelo, okrašeno z gravurami in slikami.

sv. Bazilijeva katedrala je ena najboljših ikon Moskve in je bila zgrajena kot simbol zmage proti porazu Groznega Ivana, kazanski kan. Tako, od 1561 vsako leto na pogled privabi milijone turistov 1 najbolj osupljivih znamenitosti v Rusiji.

Kako priti do St.. Bazilijeva katedrala?

Katedrala svetega Bazilija je na Rdečem trgu, in se lahko s podzemno železnico od postaje Leningradsky pripeljete do Okhotny Ryad. Če želite videti najboljše iz Rusije, nato hitri vlak iz St.. Peterburg je idealen način potovanja.

 

Famous Landmark To Visit By Rail: St. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Palača Peterhof v St.. Petersburgu

Ruski Versailles je zgradil Peter Veliki kot svojo podeželsko posest. Na vašem izlet v palačo Peterhof, obiskali boste Spodnji park, Zgornji vrt, Morski kanal, in dve majhni palači – Monplaisir in palača Marli. Peter Veliki je v sedemdesetih letih obiskal Versailles in francosko mojstrovino spoznal v eno najslavnejših znamenitosti danes v Rusiji.

Careva palača je najbolj znana po vodnjakih, Velike reke, svetopisemski kipi, in vrtovi. Nemci so v 2. svetovni vojni to veličastno palačo uničili, a so jo uspešno prenovili Unescova svetovna dediščina spletno mesto.

Kako priti do Peterhofa?

Palača Peterhof je ena glavnih znamenitosti za obisk v St.. Petersburgu. Do Peterhofa lahko potujete z vlakom od postaje Baltiskiy do postaje Noviy Peterhof.

 

Golden Landmark, The Peterhof Palace In St. Petersburg

 

7. Najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici: Kolosej Rim

Kolosej je eno od sedmih čudes sodobnega sveta, zato, najbolje je obiskati Kolosej z vodenim ogledom. V nasprotnem primeru, the celotna bogata zgodovina te velike gradnje bodo za vas izgubljeni. Flavijski cesarji so to mojstrovino zgradili kot amfiteater, z idejo zaščititi množico pred dežjem in vetrom, v mislih.

Danes lahko obiščete vse ravni Koloseja, ali pa ga občudujte iz številnih restavracij in kavarn v bližini. Poleg tega, največji Kolosej kdajkoli zgrajen, se danes uporablja kot prizorišče koncertov z živo glasbo. tukaj, videli boste največja imena v glasbenem svetu, kot je Elton John.

Kako do Koloseja?

Do Koloseja lahko pridete z obeh letališč v Rimu, z vlakom. Vlaki zapuščajo vse 15 minut do postaje Tiburtina, in nato z metrojem naravnost do te italijanske ikone. Očitno, iz zgodovinskega središča v Rimu je zelo enostavno priti do Koloseja.

Milano v Rim z vlakom

Firence do Rima z vlakom

Pisa v Rim z vlakom

Neapelj v Rim z vlakom

 

Famous Landmark from above: The Colosseum in Roma

 

8. Najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici: Westminsterska palača v Londonu

Najbolj znana znamenitost v Angliji je Westminsterska palača in stolp Big Ben. Hiše parlamenta. Victoria Tower in najslavnejši stolp na svetu, Veliki Ben, tvorijo najbolj znano znamenitost v Angliji.

S pogledom na reko Temzo, z atrakcijo London Eye v bližini, okolica Westminster Palace je odlična. Za neverjetne panoramske poglede, vse leto obiščite London Eye, ker je vstop v Westminster mogoč le ob sobotah, julija in avgusta.

Kako priti do Westminsterske palače in Big Bena?

Po krožni liniji pojdite do postaj Westminster ali Trafalgar. Če prihajate iz predmestja Londona, kjer koli v Veliki Britaniji ali Evropi, takrat bo South Western Railway najboljši način potovanja.

Amsterdam do Londona z vlakom

Pariz do Londona z vlakom

Berlin do Londona z vlakom

Bruselj do Londona z vlakom

 

Westminster Palace, London UK

 

9. Prepovedano mesto Kitajska

V osrčju Pekinga, našli boste vhod v največjo cesarsko palačo na svetu. Večji od Peterhofa, Louvre, Kremelj, in Vatikan, prepovedana mestna palača 980 palačne stavbe za raziskovanje. V nasprotju z drugimi znamenitostmi na svetu, ta je vsa lesena. z 25 V preteklosti so v palači živeli kitajski cesarji, Prepovedano mesto je največji muzej na svetu.

Izjemna znamenitost si je pravično prislužila tudi danes. To je posledica dejstva, da 40% palače še vedno prepovedano obiskovalcem. Vendar, še vedno lahko vidite celoten kompleks z vrha hriba v parku Jingshan. Prepovedano mesto morda ni eno najbolj barvitih in lepe palače v Evropi, je pa najbolj fascinantno.

Kako pridem v prepovedano mesto?

Šanghaj do Pekinga je približno 5 ur z vlakom, ampak v Pekingu, z metrojem se lahko odpeljete do Prepovedanega mesta.

 

 

10. Najbolj znane znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici: Brandenburška vrata Berlin

Brandenburška vrata so najpomembnejša znamenitost Berlina, saj je simbol železne zavese in nekoč razdeljenega Berlina. Vrata je sprva zgradil pruski kralj Friderik Viljem II, v 18. stoletju. Tako, najboljši način za spoznavanje zgodovine te ikone, na kratko in ob srečanju z drugimi popotniki, je z vodenim sprehodom.

Popoldne in med vikendi, Pariser Platz postane oder za številne lokalne umetnike in glasbenike. Priča lahko tudi, kako domačini kolesarijo skozi vrata in samo sedijo, klepetanje, čakanje, da sončni žarki pogledajo skozi vrata.

Kako pridem do Brandenburških vrat?

Najbolj priročen način potovanja do Brandenburških vrat je linija S-Bahn, sistem podzemne železnice. Vzemite katero koli linijo, ki vodi do postaje Brandenburger Tor.

Za zaključek, Lokacija, zgodovinski pomen, arhitektura, in velikost teh znamenitosti vsako leto privabijo milijone turistov. Kot stojite pred vsakim mejnikom, v Evropi, Rusija, ali Kitajska, preprosto boste presenečeni nad lepoto in ustvarjanjem vsakega spletnega mesta.

Frankfurt na vlak z vlakom

Leipzig v Berlin z vlakom

Hannover v Berlin z vlakom

Hamburg do Berlina z vlakom

 

Brandenburg Gate Berlin on a cloudy day

 

tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali pri načrtovanju enega od teh 10 najbolj znane znamenitosti na svetu po železnici.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »10 najbolj znanih znamenitosti, ki jih je treba obiskati po železnici«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)