Čas branja: 8 minut
(Zadnja posodobitev: 21/04/2023)

Angeli, sveže, barvana svetla okna, poslikana s steklom, je nekaj elementov v 12 najbolj očarljive katedrale v Evropi. Vsaka katedrala je višja, večji, in bolj očarljiv kot drugi, vsaka vsebuje elemente drugega.

 

1. Katedrala Duomo, Milano

Milano vsako leto privabi milijone turistov. Milanska katedrala, Milanska stolnica je tista znamenitost, ki vas bo osupnila že na prvi pogled. Je vzelo 600 letih za izgradnjo največje katedrale v Italiji, elegantno, ljubek, in osupljivo v svetlo roza marmorju.

Vitražna okna, gotski elementi, in zlati kip Madonnina na vrhu sta le nekaj elementov, ki vas bodo očarali. Torej, če resnično želite občudovati očarljivo gotsko milansko katedralo, potem se lahko sprehodite po strehi. Torej, Milanska katedrala je edina katedrala na svetu, kjer se lahko sprehodite po strehi.

Firence do Milana z vlakom

Firence do Benetk z vlakom

Milano do Firenc z vlakom

Benetke do Milana z vlakom

 

Duomo Milan Cathedral is a must sightseeing

 

2. Katedrala Sagrada Familia, Barcelona

Edina katedrala od takrat še poteka 1882, Gaudijeva katedrala Sagrada Familia, je umetniško delo. Katedrala Sagrada je mešanica španske pozne gotike, Art Nouveau, in arhitekturo katalonskega modernizma. Gaudijevo oblikovanje je bilo 18 trni, predstavljati 12 apostoli, devica Marija, štirje evangelisti, in najvišji Jezus Kristus.

Poleg tega, vsaka od treh fasad ima popolnoma drugačno zunanjost: fasada Passion, Slava, in jaslice. Torej, s toliko videti in odkriti, dobro načrtujte potovanje v Barcelono, da ne zamudite te neverjetne katedrale.

 

Sagrada Familia from above picture

 

3. Najbolj očarljive katedrale v Evropi: Kolnerjeva katedrala, Köln

Prezidano 7 stoletja, kölnska katedrala je osupljiv simbol gotske arhitekture. Poleg tega, Kölnska katedrala je sedež kölnskega nadškofa in najvišja pomladna cerkev v vsej Evropi.

Zanimivo, ta veličastna znamenitost je bila nekoč v času francoske revolucije staja in hlev za seno. danes, v zgodovini stolnice ne boste videli relikvij te stopnje. Notranjost je prav tako lepa kot zunanjost z vitraži in zakladi. Kolner Dom ponoči in ob sončnem zahodu še posebej diha.

Berlin do Aachena z vlakom

Frankfurt do Kölna z vlakom

Dresden do Kölna z vlakom

Aachen v Köln z vlakom

 

Kolner Cathedral Cologne at night time

 

4. Bazilika Santa Maria Del Fiore, Firence

Roza, svetlo zelena, in fasada iz belega marmorja, in mozaična tla v notranjosti, Basilica di Santa Maria v Firencah je izjemna renesančna katedrala. Poleg tega, Ljubitelji umetnosti ne smejo zamuditi fresk pozne sodbe Giorgia Vasarija na stropu.

Firenška katedrala je več kot mejnik. Tudi če niste navdušeni nad umetnostjo, ta katedrala vas bo očarala in vas ure ure občudovala. Če potrebujete svež zrak, nato se povzpnite do kupole Brunelleschi in si oglejte čarobne Firence.

Rimini v Firence z vlakom

Rim v Firence z vlakom

Pisa v Firence z vlakom

Benetke v Firence z vlakom

 

 

5. Najbolj očarljive katedrale v Evropi: Charless katedrala, Dunaj

Dunajski simbol, sv. Karlova katedrala je osupljiva s svojo belo fasado in svetlo zelenimi kupolami. Oblikovano v baročnem slogu, sv. Karlova katedrala osvaja obiskovalce že od 19th stoletje. Katedrala je bila zasnovana v čast zavetnika Charlesa Borromea, napajalnik, in minister za trpljenje v evropskih kugah v 16th stoletje.

Vendar, najbolj fascinantna lastnost sv. Karlova bazilika je 1250 kvadratnih metrov fresk v kopuli. Za razliko od drugih evropskih katedral, tukaj se lahko odpravite s panoramskim dvigalom, da od blizu občudujete freske. Torej, zaključiti, sv. Karlove katedrale na Dunaju ne smete zamuditi dopust v Evropi.

Salzburg na Dunaj z vlakom

München na Dunaj z vlakom

Gradec na Dunaj z vlakom

Praga na Dunaj z vlakom

 

Scenic Charles Cathedral in Vienna

 

6. Katedrala Le Mans, Francija

Posvečeno svetemu Julijanu, prvi škof Le Mansa, Katedrala Le Mans, je čudovita arhitekturna mešanica francoske gotike in romanske ladje. Ena izmed fascinantnih lastnosti, ki bo pritegnila vašo pozornost, so oporniki, ki podpirajo zunanjost v veličastnem dizajnu. Tako je fasada katedrale Le Mans ena najlepših v Evropi.

Poleg tega, vitraži in angeli, naslikani na stropu katedrale, prispevajo k Le Mansu’ dih jemajočo arhitekturo in pustite veliko zakladov, ki jih lahko odkrijete v tej 500 let stari katedrali.

Dijon v Provanso z vlakom

Pariz v Provanso z vlakom

Lyon v Provanso z vlakom

Marseille v Provanso z vlakom

 

A Rainbow over Le Mans Cathedral

 

7. Najbolj očarljive katedrale v Evropi: sv. Pavla Katedrala, London

Prevladuje obzorje Londona, ampak na zunanjosti, Katedrala svetega Pavla ni ena najbolj osupljivih znamenitosti. Lepota sv. Pavlova katedrala se bo razkrila, če si vzamete čas in se sprehodite vanjo. Potem, navdušeni boste nad igro belega in črnega dekorja. Poleg tega, stolnica hiše več kot 300 spomini na najboljše britanske kraje, kot je Wren sam, ki je oblikoval veličastno katedralo.

Vendar, eden najbolj fascinantnih elementov v St.. Pavlova katedrala je šepetajoča galerija. Da, če šepetate na eni strani galerije, stene ga bodo prenesle na drugi konec.

Amsterdam do Londona z vlakom

Pariz do Londona z vlakom

Berlin do Londona z vlakom

Bruselj do Londona z vlakom

 

Crowds outside St. Paul's Cathedral, London, UK

 

8. Berlinska katedrala

Kljub hudi poškodbi med drugo svetovno vojno, Berlinska katedrala je osupljiva katedrala z vodnjakom in zeleno travo spredaj. Berlinska katedrala je bila zgrajena kot del berlinske mestne palače, vendar ga je arhitekt Julius Carl Raschdorff preoblikoval tako, da odraža slavo in veličino sv. Pavla v Londonu. Samo v 1993, obnova je bila zaključena, po padcu velikega berlinskega zidu.

Najbolj fascinantni elementi berlinske katedrale so freske, zlati okraski, in kipi. Poleg tega, orgle Saucer s svojo romantično in srce parajočo glasbo so zadnje in največje romantične orgle v Nemčiji in vredne so, da sedete in samo naštevate. Tako, pojdite na razgledno ploščad za pogled na mesto Berlin, da dokončate svojo turnejo v enem od 12 najbolj očarljive katedrale v Evropi.

Frankfurt na vlak z vlakom

Leipzig v Berlin z vlakom

Hannover v Berlin z vlakom

Hamburg do Berlina z vlakom

 

Beautiful day in Berlin Cathedral

 

9. Najbolj očarljive katedrale v Evropi: Svetnik Bazilijeva katedrala, Moskva

Ena izmed najbolj zanimivi kraji za obisk v Rusiji je katedrala svetega Vasilija v Moskvi. Te neverjetne katedrale ne morete zamuditi in jo boste videli s katere koli točke na Rdečem trgu in širše. Ko stopite bližje, osrednja cerkev z devetimi drugimi cerkvami okoli nje.

Najbolj fascinantna lastnost je, da so ti templji med seboj povezani s posebnimi obokanimi prehodi. Ivan Grozni je bil začetnik katedrale svetega Vasilija, in večbarvne kupole so do danes skrivnost. Medtem ko se je ta vrsta oblikovanja pojavila v 17. stoletju, izbira barv pa ni znana.

 

The Famous Saint Basil's Cathedral at the heart of Moscow

 

10. Katedrala Notre Dame, Pariz

Gargoyles rose in vitraži so 2 lastnosti, ki vas bodo pritegnile, prav tako pa tudi milijoni drugih obiskovalcev pariške katedrale Notre Dame. Čudovito na zunanjosti, in v notranjosti lepo, zakladnica katedrale vas bo popeljala nad najbolj romantično mesto na svetu, za panoramski razgled.

Naša Gospa stoji v Ile de la Cite in je posvečena Blaženi Devici. Poleg tega, stolnica je bila kraj pomembnih dogodkov, kot je kronanje Napoleona Bonaparta, in beatifikacijo Janeza Orleanka. Tako, vaše oči bodo občudovale lepote arhitekture katedrale, in vaša ušesa občudujejo pravljice o slavi.

Amsterdam do Pariza z vlakom

London do Pariza z vlakom

Rotterdam do Pariza z vlakom

Bruselj v Pariz z vlakom

 

Notre-Dame Cathedral and the Paris Canal

 

11. Najbolj očarljive katedrale v Evropi: Bazilika svetega Marka, Benetke

Je ena najlepših bazilik v Evropi, vendar so skrivne relikvije v baziliki svetega Marka, zaradi česar je to najbolj fascinantna katedrala v Evropi. Po legendah, Bazilika svetega Marka je bila zgrajena za shranjevanje relikvij evangelista Marka, eden od štirih apostolov, potem ko so trgovci ukradli iz Egipta. Ta zgodba vsebuje 13 stoletja mozaik, nad levimi vrati, ko vstopite v baziliko.

Poleg tega, Bazilika svetega Marka hrani dražji zaklad od dragulja kraljeve družine - Pala dOro. Pala je bizantinska alter, posejana z več kot 2000 dragih kamnov. Za zaključek, če nameravate obiskati eno znamenitost v Benetkah, Ta je bazilika svetega Marka, za radovedne, lepote in ljubitelje zgodovine.

Milano do Benetk z vlakom

Firence do Benetk z vlakom

Bologna do Benetk z vlakom

Treviso do Benetk z vlakom

 

Colorful people out Saint Mark's Basilica in Venice Italy

 

12. sv. Katedrala Vitus, Praga

Čez reke, in mostovi, v legendarnem praškem gradu, vas bo očarala katedrala svetega Vida. Trajalo je blizu 6 stoletja za dokončanje gotske katedrale, do najimenitnejše in najopaznejše znamenitosti v Pragi. Čas, potreben za izgradnjo katedrale svetega Vida, se odraža v arhitekturni mešanici stilov.

Katedrala svetega Vita ima renesanso, Gotske, in baročni elementi: kot stolp južnega stolpa in velike orgle v severnem delu. Vitraži so izjemna lastnost katere koli katedrale in cerkve sv. Vitusova okna ne krasijo lepote drugih očarljivih katedral v Evropi.

Nürnberg do Prage z vlakom

Munchen do Prage z vlakom

Berlin do Prage z vlakom

Dunaj do Prage z vlakom

 

Prague's Saint Vitus Cathedral

 

Wz veseljem vam bomo pomagali pri načrtovanju nepozabnega potovanja v te kraje 12 fascinantne katedrale v Evropi z vlakom, Vstopite v svet Shrani vlak.

 

 

Ali želite vdelati našo objavo v spletnem dnevniku “ 12 Najbolj fascinantne katedrale v Evropi ”na vaši spletni strani? Posnamete lahko naše fotografije in besedilo ali pa nam zaupate s povezavo do te objave v blogu. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsl%2Fmost-fascinating-cathedrals-europe%2F – (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)