Čas branja: 5 minut
(Zadnja posodobitev: 08/09/2023)

Najbolj vroč trend v potovalni industriji je okolju prijazno potovanje. To velja tudi za popotnike, ki so navdušeni nad vračanjem skupnosti, in ne le prepuščanja brezskrbnemu dopustu. Če ste pameten popotnik, potem trajnostno turistično potovanje za vas ni tuj koncept.

Kaj je trajnostni turizem? kako lahko igrate svojo vlogo pri ohranjanju in gradnji lokalnih skupnosti? Našli boste naše 10 nasveti za trajnostni turizem potovanja pronicljivi in ​​enostavni za uporabo.

 

Nasvet 1: Trajnostni turizem Potovanja

Potovanje z vlakom, avtobus, ali čoln je bolj okolju prijazen kot z letalom. Onesnaženost zraka, ki jo povzročajo vlaki, je bistveno manjša kot katera koli druga javna prevozna sredstva ali zasebni avto.

Ker so razdalje med večino evropskih držav zelo majhne, potovanje z vlakom po državah je odlična priložnost, da uživate v razgledih, in bodi pameten popotnik. zato, potovanje z vlakom je na vrhu vsake agende trajnostnega potovanja in na našem 10 najboljši nasveti za trajnostno potovanje.

Cene vlakov Milano do Rima

Cene vlakov od Firenc do Rima

Cene vlakov iz Pise v Rim

Neapelj do Rima cene vlakov

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Nasvet 2 Za trajnostno turistično potovanje: Varčevanje z energijo

Ena izmed ugodnosti potovanja, in biti turist je razvajanje v vsem. Za nekatere turiste, to lahko vključuje življenje kot licenčnina na dopustu. Vendar, ta način potovanja bo naš planet stal več. Če želite biti pameten popotnik, lahko začnete s prihrankom energije in električne energije. zato, enega od vrhov 10 Najboljši nasveti za trajnostni turizem so vedno prižgati luči, AC, in TV izklopljen, ko zapustite sobo.

Cene vlakov Amsterdam - Pariz

London - cene vlakov v Parizu

Cene vlakov od Rotterdama do Pariza

Cene vlakov od Bruslja do Pariza

 

Nasvet 3: Zeleno pohodništvo

Še en nasvet o trajnostnem turizmu se nanaša na varstvo narave, in lahko začnete z bivanjem na označenih poteh. Markirana pot se drži naravnih virov in čudes v Evropi varen pred škodo. tudi, na ta način ne boste motili kakršne koli divje živali ali favne ekosisteme okoli.

Cene vlakov La Rochelle do Nantes

Cene vlakov Toulouse do La Rochelle

Cene vlakov od Bordeauxa do La Rochelle

Cene vlakov od Pariza do La Rochelle

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Nasvet 4 Za trajnostno turistično potovanje: Naj bo čisto

Če s seboj prinesete majhno vrečko za smeti, je še en neverjeten primer okolju prijaznega potovanja. na primer:, s to vrečko lahko zbirate smeti, ki so jih ostali popotniki pustili za seboj. Torej, prispevali boste k ohranjanju najlepših naravnih čudes v Evropi čisto in varno.

Cene vlakov Bruselj - Amsterdam

Cene vlakov London - Amsterdam

Cene vlakov Berlin - Amsterdam

Cene vlakov od Pariza do Amsterdama

 

 

Nasvet 5: Nakupujte lokalno

Lokalno nakupovanje in ročno izdelani izdelki so neverjeten primer trajnostnega turizma. Namesto da bi prispeval k škodi, ki je nastala v procesu uvoza blaga, prispevate k lokalni skupnosti. Nakupovanje lokalnih obrti in blaga je neverjeten socialni in ekonomski prispevek k lokalni skupnosti. Konec koncev, kulturne naložbe so velik del trajnostnega turizma.

Cene vlakov Amsterdam - London

Cene vlakov od Pariza do Londona

Cene vlakov od Berlina do Londona

Cene vlakov od Bruslja do Londona

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Nasvet 6: Spakirajte vrečko za večkratno uporabo

Čeprav obstaja svetovni trend trajnostnih nakupovalnih vrečk, ki jih je mogoče reciklirati, še vedno se znajdete s plastično vrečko. Vsi vemo, da lahko nastane kolateralna škoda, če jo žival najde, ali dolgoročno škodo v okolju. Torba za večkratno uporabo je odlična za nakupovanje na lokalnih trgih in v supermarketih. Odlična ideja je, da zapakirate vrečko za večkratno uporabo in zložljivo vse spominke.

Cene vlakov od Münchna do Innsbrucka

Cene vlakov od Salzburga do Innsbrucka

Cene vlakov od Oberstdorfa do Innsbrucka

Cene vlakov od Gradca do Innsbrucka

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Nasvet 7 Za trajnostno turistično potovanje: Jejte lokalno

Podpora lokalnim podjetjem je del pametnega in odgovornega popotnika. Ste gost v tuji državi in ​​kulturi, in mora vedno izkazovati svoje spoštovanje in hvaležnost lokalni skupnosti. To bo imelo velik gospodarski in okoljski vpliv.

Poleg tega, hrana je neverjetna priložnost za učenje o lokalni kuhinji. Zgodbe, začimbe, in jedi vam bodo povedale vse, kar morate vedeti lokalno kulturo.

Cene vlakov Lyon - Ženeva

Cene vlakov od Züricha do Ženeve

Cene vlakov od Pariza do Ženeve

Cene vlakov od Berna do Ženeve

 

Nasvet 8: Priložite skodelico kave za večkratno uporabo

Ena najboljših izkušenj na potovanjih je zagotovo nakup lokalnega peciva in kave, in začetek dneva z odličnega vidika. Vendar, če pomislite na vse druge popotnike, ki se ukvarjajo z enakimi navadami, kmalu bo naš svet poln plastičnih skodelic. Torej, pakiranje steklenice za vodo in skodelice za kavo za večkratno uporabo pomeni spremembo svojih navad, vendar pomislite, koliko bo to pomagalo zmanjšati plastične odpadke.

Cene vlakov od Dunaja do Budimpešte

Cene vlakov od Prage do Budimpešte

Cene vlakov od Münchna do Budimpešte

Cene vlakov za Gradec do Budimpešte

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Nasvet 9: Izberite oglede, namenjene ohranjanju, in aktivnosti na prostem

Počitnice preživite na prostem, v evropskih gozdovih in visokogorju je ena izmed najboljših 10 nasveti za trajnostni turizem.

Umeščanje lokalnih zaščitnih prostorov, ki ščitijo prosto živeče živali, je ključni element trajnostnega turizma. Te naravovarstvene organizacije pogosto rešujejo ogrožene živali, saditi drevesa, in igrajo ključno vlogo pri ohranjanju ekosistemov. zato, vaše počitnice v Evropi bodo imele dodano vrednost, poleg odkrivanja naravnih čudes, rezerve, in nacionalnih parkov v Evropi.

Cene vlakov od Nürnberga do Prage

Cene vlakov Munchen - Praga

Cene vlakov Berlin - Praga

Cene vlakov Dunaj - Praga

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Nasvet 10: Izberite Okolju prijazno nastanitev

V Evropi je veliko čudovitih tipov nastanitev, najboljši način, da uživate v naravnih čudežih, pa je, če se nahajate nekaj korakov stran. Majhne in samostojne gostilne, domače nastanitve, in ohranitvene domove običajno zaposlijo domačine, in podpirati lokalno skupnost.

Poleg tega, ohranjanje prostoživečih živali ponuja oglede in prostovoljski programi v zameno za nastanitev. Tako, imeli boste izjemno srečo, da boste uživali v neverjetnih divjih živalih in naravnih rezervatih.

Vrsta namestitve, ki jo izberete za počitnice v Evropi, je ključnega pomena za izpolnitev vaše vloge pametnega popotnika. Neraziskovanje najboljše nastanitve je eno izmed naslednjih potovalnim napakam, ki se jim je treba izogniti.

Cene vlakov Milano do Benetk

Cene vlakov od Firenc do Benetk

Cene vlakov od Bologne do Benetk

Cene vlakov od Trevisa do Benetk

 

Potovanje z vlakom je odličen način za začetek okolju prijaznega potovanja po evropskih rezervatih in razgledih. tukaj na Shrani vlak, z veseljem vam bomo pomagali načrtovati okolju prijazne počitnice v Evropo z vlakom.

 

 

Ali želite na svoje spletno mesto vdelati našo objavo v spletnem dnevniku »10 nasvetov za trajnostni turizem«? Lahko bi naše fotografije in besedila in nam kredita s povezavo na ta blog post. Ali kliknite tukaj: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dsl Сігналы абмеркавання– (Pomaknite se navzdol malo videti Vlagati zakoniku)